Autóval vagy repülővel érdemesebb Madridba kimenni? Melyik a drágább és melyikkel éri meg jobban?
retur vagy csak egy irányba?
ha mindent össze számolsz biztos hogy nem
Azert a 280 ezres repjegy nem épp általános. Mert én is írhatom hogy 3000-ért voltam repülővel (tényleg!) de az meg a másik véglet.
Egy ilyen hosszú autós útnál az amortizációt, szerviz költséget muszáj számolni mert jelentős tétel. Az utazási időt sem árt mérlegelni plusz a biztonságot. Nyomós érv (pl sok szállítandó cucc) kell ahhoz hogy megérje ennyit autózni.
Az esetek többségében még utolsó pillanatban véve jegyet is megjárja két fő retur 120-200ezer ft körül. Korábban véve a jegyet ennek töredéke, nekünk ugye írtam milyen olcsó volt.
Attól függ, mi a célod Madriddal. Ha látni és kalandozni akarsz, mindenképpen autóval kell menned. Én is kipróbáltam, a költségeket magad is ki tudod számolni:
Az odaút kb 2600 km, útvonaltól függően. Ezen már nem lehet sokat rövidíteni. A 2600 km ugye 26 x 100km, ami 26 x kb 6,5liter üzemanyagot jelent. Átlagosan 1.50 Euróért lehet ma tankolni, ha odafigyel az ember. Így azzal kell számolnod,hogy a kb 170 liter Benzin/gázolaj kb 250 Euróba kerül. Ha van még békebeli olcsó Euród, nyertél, de ha 300.-ért kell megvenned, hát nem szerencsés!
Tehát 75000.-Ft-nál tartunk. Ha nem akarod agyongyötörni magad, napi 10 óra vezetéssel be kell érned, és máris 3 napnál tartasz. De közte van két éjszaka is,és ha kulturáltabban akartok megszállni, fejenként minimum 20.-Euróval lehet számolni éjszakánként. A kocsiban alvás fárasztó és egyben veszélyes is. Komoly érvágás még a pályadíj, amit a Net-en kiszámolhatsz, tudod, hogy országonként erősen változik. Jó utazást kívánok, akárhogy is döntesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!