Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Tényleg jogsi -e az idéglenes...

Tényleg jogsi -e az idéglenes jogsi?

Figyelt kérdés
Meglett a forgalmi vizsgám bevittem a papírjaimat a közlekedési hatósághoz és adtak egy idéglenes jogosítvány feliratú lapot . Lehet-e ezzel vezetni ? Valakitől azt hallottam , hogyha jogosítvány tulajdonos ül mellettem akkor igen . Valaki azt mondta hogy sehogy . Valaki tudja a választ ? Előre is köszi
2009. aug. 23. 11:39
1 2
 1/11 anonim válasza:
55%
Ez hülyeség, ilyen nincs. Mármint hogy valaki olyannak kell melletted ülnie akinek van jogsija.... Vagy lehet vezetni, vagy nem. Vezethetsz vele, azt a célt szolgálja hogy ameddig nem készül el a rendes kártyajogsid addig használhatod azt. Ezért ideiglenes. Úgy mint mikor személyit csináltatsz az is 2hét múlva készül el,és kapsz egy ideiglenest, amivel igazolni tudod magad. :)
2009. aug. 23. 11:46
 2/11 anonim válasza:
45%

Tudtommal azzal nem lehet vezetni. Azt a két hetet igazán kibírod míg megérkezik.:)

Én nem kockáztattam.

2009. aug. 23. 12:07
 3/11 anonim válasza:
53%

Persze, a jogsiujításkor is mindig megvárod ugye?

Hülyeség! Az az A4-es papir bizonyitja, hogy minden vizsgád sikerült. A nejem mikor levizsgázott, nem is azzal a papírral amit az önkormányzat adott ki, hanem amit a KPM-nél adtak a kezébe, már hazafele Ő vezetett!

Szal, nyugodtan!

2009. aug. 23. 12:31
 4/11 anonim ***** válasza:
45%
Nem vezethetsz vele!A rendőr meg fog büntetni,de nem azért mert nincs jogsid,hanem mert nincs nálad!egy héten belül megjön szinte mindenkinek.
2009. aug. 23. 13:43
 5/11 anonim ***** válasza:
68%
Naná, hogy vezethetsz vele! Szerinted mire adják? Hogy bekeretezve kitehesd a szobád falára?
2009. aug. 23. 15:10
 6/11 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem itt elbeszélés van egymás mellett,ha volt korábban M,vagy A1,A jogsid akkor 4000 ft a b jogsi és mellette 1500 ft ért kiválthatsz egy ideiglenes jogsit amivel valóban vezethetsz,de ha nem volt akkor nem vezethetsz.
2009. aug. 23. 15:50
 7/11 anonim válasza:

Szerintem itt elbeszélés van egymás mellett,ha volt korábban M,vagy A1,A jogsid akkor 4000 ft a b jogsi és mellette 1500 ft ért kiválthatsz egy ideiglenes jogsit amivel valóban vezethetsz,de ha nem volt akkor nem vezethetsz.

És ugyan miért nem?!!!! Ha azon a qrva papiron rajta van hogy minden vizszsgád sikerülrt, akkor ugyan miért nem?! Ha egy jogsit ujjittatsztsz, akkor addig nem vezethetsz?!

Baromságokat ne irj, léci!!!!

2009. aug. 25. 17:27
 8/11 anonim ***** válasza:
Nem baromság barátom,ha ez lesz az első jogosítványa akkor NEM vezethet a kapott lappal,de ha volt jogsija akkor akkor adatmódosítás miatt megkapja az ideiglenest amivel vezethet.
2009. aug. 25. 19:50
 9/11 anonim válasza:
Na a vitának itt a vége: A nagyobbik lányom most vizsgázott autóvezetésből. Ugyanolyan papirt kapott, mint én az ujitáskor. Ha nem lennék lusta, beszkennelném, és felraknám!!!
2009. aug. 26. 12:25
 10/11 A kérdező kommentje:

Namost íme a válasz hölgyim és uraim mert kaptam válaszokat amiket köszönök nektek , de kicsit tényleg kétértelműek .

A válasz :

- A közlekedési hatóságnál megkérdeztem és azt mondták , hogy Magyarországon csak érvényes plasztik kártya jogosítvánnyal vezethetsz kivéve , ha a már meglévő jogosítványod módosítása miatt idéglenest állítanak ki .

Ez tényleg megegyezik formailag a közlekedési hatóság által kiadott vizsgaigazolással

-Viszont a rendőr megállított odaadtam neki és azt mondta , hogy rendben van mehet , gondoltam tőle is megkérdezem . Azt mondta hogy még életébe nem nézte az ilyen lapon hogy első vagy sokadik jogosítvány-e . Azt mondta hogy az okmányirodába azért szokták mondani hogy nem vezethetsz vele hogy még ne kezdj vandálkodni az utakon hanem tudj várni az eredetire . De mondta hogy törvények szerint tényleg megbüntethetne engem , de mivel jobb egy 20 éves jogosítvány évi 20 km vezetéssel mint én akit minden nap lát az utakon tapasztalat szerzés szempontjából ... És igazat adok neki . Szval a törvény nem túl jó , de ez van .

- Tehát a válasz a kérdésemre elvileg az nem jogosítvány de használható a gyakorlatban ( ez nem búzdítás senki számára mert nem vállaok felelőséget ha valakit tényleg megbűntetnének ! )

még 1 * köszi a kommenteket

2009. aug. 28. 00:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!