Montenegro: Tivat vagy Budva vagy Ulcinj?
2013 nyarán szeretnék utazni Montenegroba, még nem döntöttem el, hogy merre.
Sok helyen olvastam, hogy a tengerpart és a városok koszosak. Mennyire Horvátországhoz képest?
Belgrádból utaznék repülővel Podgoricába/Tivatba.
Mindenféle tapasztalat érdekel, szállások, tengerpart (mennyire mélyül hirtelen, minőség), árak és nem utolsó sorban a helyi/helyközi közlekedés.
KÖSZÖNÖM!
Többször voltunk már Montenegróban ,idén Herceg Novi mellett, Kumborban. Hol koszos a tengerpart? Szabad strandon? Ott lehet. Sőt biztos. De egy fizetős strand, vagy ha a szállás helynek saját partja van, akkor arra biztos nem lehet azt mondani, hogy koszos. Ahol mi voltunk, ott minden hajnalban takarítottak. Herceg Novi, Kotor, Budva, Tivat belvárosára szintén nem lehet rosszat mondani, Ulcinjba még nem voltam.
Nem kedvelem a horvátokat, drága, tömeg van, és nem szeretik a magyarokat.
A montenegróiakról vagy a helyi szerbekről pedig csak jót tudok mondani.
Persze van akinek a Horvát tengerpart jön be jobban, azt is megértem, vannak nagyon szép részek,
de én Montenegró pári vagyok
egyébként meg ezt olvasgasd, ha nem tudod merre menj:
Jártam már Horvátországban és Szerbiában. Se a horvátokkal, se a szerbekkel nem volt semmiféle problémám, nem tapasztaltam, hogy annyira utálják a magyarokat, sőt mindkét nép segítőkész volt.
Valaki utazott Belgrádból repülővel, vagy vonattal Montenegroba? Megosztaná valaki velem a tapasztalatait e téren?
Vonattal kapcsolatban azt hallottam, hogy hegyeken megy keresztül, kanyargós a pálya, valamint majdnem mindenki dohányzik, még a dohányzásra nem kijelölt helyeken is.
Kb. milyen árak vannak Montenegro-ba? Strandbelépő, supermarket stb.?
Ha Ulcinj-t választom, onnan van Albániában közvetlen buszjárat, továbbá Albániában mit érdemes megnézni?
Köszönöm ez eddigi/további válaszokat, nagyon hasznosak számomra - és lehet, hogy még másnak is!
Valahogyan Budva felé hajlok.....
Térkép alapján a Kotori-öböl sincs messze, no meg persze Tivat, esetleg Dubrovnik (?)
A hajójárat arra a kicsinyke szigetre mennyibe kerül? Budvában is vannak kabócák? Óváros milyen? Képek alapján tetszett, de kíváncsi vagyok, hogy Ti, akik élőben is voltatok ott, milyen véleménnyel vagytok az Óvárosról.
Hallottam valami Slovensko plazaról is. E strand véletlenül nem homokos? És láttam képeken, hogy vannak nagy szállodák, amiknek vannak strandjai. Azokat csak a szálloda vendégei használhatják, vagy esetleg bemehet oda laikus is?
Apartmanokat tudtok viszonylag csendes helyen Budvában?
Természetesen vágom a témát :D
Dubrovnik híres horvát város.
KÖSZÖNÖM.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!