Ha ki akarunk menni Bécsbe egy napra, elég az angol nyelvtudás? Vagy ott mindenféleképpen németül kell tudni? Azért kérdem, mert németből nem vagyok valami jó.
Figyelt kérdés
2012. szept. 11. 06:11
1/7 anonim válasza:
Elég ha németül tudsz kérni, köszönni, megköszönni és elnézést kérni. Angolul már mindenhol tudnak.
2/7 anonim válasza:
Bécs nagy részén még a magyarul is értenek, nem mellékesen sok magyar dolgozik a szolgáltatóiparban.
3/7 anonim válasza:
Nyugodtan mehetsz angollal is, azt majdnem mindenki érti ott is (kivéve a magyar vendégmunkásokat...).
4/7 anonim válasza:
Elég az angol, bár ha csak 1 napra mész, még a mutogatás is elég:) Én pár éve Olaszországban jártam, 1 hetet voltam ott, tengerparti város, és nem viccelek, 10 emberből 1 ha beszélt angolul. Volt ahol hülyének néztek h miért akarok angolul beszélni. Szerencsére az osztrákoknál azért ez nem így van.
5/7 anonim válasza:
Egy napra, ha vásárolni mégy: Mariahilfer-strassze = elég a magyar nyelv is.
Mi vittük a szótárt, beléptünk az üzletbe, még meg sem szólaltunk, szó szerint egyetlen szót sem, a tulaj közölte, nem kell a szótár, mert beszél magyarul.
Utcán leszólítanak magyarul, hogy mit akarsz venni, mert ő mutatja az üzletet (=üzletkötők, a bevitt vásárlók után kapnak a tulajtól jutalékot).
Szóval nem kell kétségbe esned!
6/7 anonim válasza:
elég az angol!sokan kézzel lábbal mutogatnak, ugyhogy te az angollal simán elboldogulsz!:-) jó utat!
7/7 anonim válasza:
Egy napra gyakran kiugrom Bécsbe, eddig az angol mindig elég volt. Vásárlás, evés-ivás, turizmus területén szinte mindenki beszél angolul.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!