USA-ba mostanában megéri kimenni munkát vállalni? Vízummal vagy anélkül? Milyenek a kinti körülmények?
Figyelt kérdés
Milyen előkészületre lenne szükségem és mennyi idő? Ha jól tudom vízum nélkül ki lehet menni, de csak 90 napra. Az igaz, hogy utána 5 évig nem lehet visszatérni?
Köszönöm a válaszokat és a segítséget!
2012. aug. 16. 11:20
1/6 anonim válasza:
Vízum nélküli utazás csak turista célból engedélyezett. A munkavállaláshoz találnod kell egy céget, aki felvesz és intézi a dolgaidat. De! Ilyet találni manapság csak akkor van esély, ha magasan képzett, elismert szakember vagy. Egy átlag ember munka által való kijutásának az esélye egyenlő a nullával. Akik már kinn vannak, azok nagy része rokon, házastárs vagy zöldkártyalottó útján jutott ki. Nekem a feleségem amerikai, ő általa jutottam ki én is, jelenleg Magyarországon tartózkodunk. Nekem is van 2. Diplomám, beszélek 3 nyelvet folyékonyan, de még így sem találtam munkaadót aki szponzorált volna,mert nekik az nagy költség és sok idő, amennyit kell egy külföldire várni, addig talál 100 olyat, aki azonnal munkába tud állni és még munkavállalási engedélyt sem kell nekik intézni.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ.
2012. aug. 16. 11:44
3/6 A kérdező kommentje:
Ezt a 90 napos vízumot lehet turistaként hosszabbítani akár kint, akár itthon Magyarországon?
2012. aug. 16. 11:53
4/6 anonim válasza:
A vízum nélküli, ESTA-val történő utazás során a maximális tartózkodás 90 nap, amely nem hosszabbítható, nem változtatható meg, egy esetet kivéve, amelyet a bevándorlási törvény tartalmaz.
5/6 anonim válasza:
az észak-amerikás topicon belül rengeteg ilyen info van. olvasd át.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi, olvastam sokat. Bár elég eltérőek voltak a válaszok. Volt, aki 3 évet írt, volt aki 10-et meg 5-öt.
2012. aug. 21. 18:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!