Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Mit szóltok hozzá, hogy a...

Mit szóltok hozzá, hogy a WizzAir augusztusra bevezette azt kísérletileg a London-Katowice járatán hogyha a kézipoggyász nagyobb, mint 42x32x25 és nem fér az ülés alá, akkor fizess 10 eurót és ha beválik a dolog, akkor az összes járatra kiterjesztik?

Figyelt kérdés

Ezzel gyakorlatilag ki is zárnák azokat a TESCO-s gurulós bőröndöket, amiket sok ember direkt azért vett meg, mert fel lehet vinni kézipoggyásznak. Képtelenség, hogy az beférjen az előtted lévő ülés alá.

[link]

2012. aug. 13. 21:24
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Én azt megértem, hogy egy repülőtársaság nem ingyen járat, csupán egyet nem értek, de lehet ezzel más utasok máshogy vannak, csak nálam nem megy a beetető stratégia.

Amikor eleinte lestem a repülőjegyeket hogy hova utazzak, hova van olcsó jegy, mindig ott volt a beetetés, hogy fú 1990 forint a jegy, menni kell, ezt nem szabad kihagyni, blablabla. Aztán mire eljutok a végére már ott tartok, hogy ilyen plusz költség meg olyan és a 2000 forintomból lett 15, ami szintén nem biztos hogy sok, csak számomra egy kicsit "lehangoló".

Anno én is kézipoggyásznak vettem a bőröndömet, szóval mélységesen sajnálom a wizznek ezt a lépését. Jópárszor utaztam velük, a malév után őket is egy kicsit "miénknek" éreztem, viszont már nem igen tudja tartani a lépést a ryanairral és az ilyen húzásokkal ezt csak méginkább erősíti.

A ryannél is utálom, hogy ott van, hogy 99 forint a jegy és a végére kijön 8500, de tényleg lehet ez csak nekem lelombozó. És persze nem azért, mert ez rengeteg, mert ha azt nézem ekkora távra még így is nagyon olcsó, csak nekem ez a stratégia valahogy nem jön be.

Jobb lenne, ha a max árat írnák ki és utána kellemesen csalódok, hogy nincs feladott poggyászom, van mit tudom én milyen kártyám, nincs adminisztrációs díj, blabla dejóóó csak 600 forint a jegy oda-vissza. :D

2012. aug. 15. 23:53
 12/18 anonim ***** válasza:

Utolsó: Amit 99-ért ír, azt azért annyiért írja mert tényleg meg lehet venni annyiért!

Az előbb nekem itt néhány jegyre azt írta, hogy 49Ft per darab. Vettem 2 főnek oda-vissza. Így kb. kemény 200Ft-ba került és tényleg ennyit kellett kifizetni...

De ha te is szeretnél ilyen olcsón jegyet és nem 8ezerért, írj rám privátban, megoldjuk. Már ha éppen van ilyen olcsó jegy Ryannél. De mostanság elég sokszor van úgy tűnik.

2012. aug. 16. 00:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Tudom, hogy lehet venni annyiért prepaiddel, feladott poggyász, biztosítás és minden egyéb "luxus" nélkül, nem erről van szó.

Arról van szó, hogy nekem pl nincs prepaid kárytám (ahogy a legtöbb magyarnak nincs), bár már gondolkodom a beszerzésén. Addig is viszont az adminisztrációs díj marad, ami vagy 4 ezer forint és mindjárt rosszabbul hangzik a 4099, mint a 99. :) Én csak azt mondom, hogy SZÁMOMRA sokkal jobb érzés lenne egy fordított metódus, amikor több van kiírva, mint amennyibe a végén valójában kerülni fog majd az én jegyem. :D Persze abban nem lenne reklámfogás, de én valahogy így működök.

Azt még hozzátenném, hogy én "csak egy" csóró diák vagyok, és ha 200 forintból meg lehet úszni a repülést, akkor is muszáj mérlegelnem, mert fel kell utaznom Pestre, a reptérről ki kell fizetni a transzfert a városba és 1-2 éjszakát is adott esetben. Aztán a tömegközlekedésekről, programokról, kajáról még nem is beszéltem, tehát sajnos hiába ilyen olcsó, ha a többit nem tudnám miből állni. Nekem pl személy szerint lehet van 20 ezrem egy útra, de 23 már nem biztos, tehát nekem személy szerint 10 euro is sokat számít.

2012. aug. 16. 01:25
 14/18 anonim ***** válasza:
Prepaid kartya alatt mit ertesz? Kicsit off leszek, de kell a repteren fizetni meg valamit? Illeteket peldaul. Vagy benne van a jegyarban? Ugy emlekszem, igen, de ga nem, akkor hol kell fizetni?
2012. aug. 16. 09:40
 15/18 anonim ***** válasza:

A mastercard prepaid egy netes fizető "eszköz", ahogy én láttam az adminisztrációs díjat csak akkor lehet megúszni, ha ezzel fizetsz.

A fapados járatok máshogy működnek, itt egyéb plusz költségek merülnek fel. Ha végigcsinálsz fizetésig egy foglalást, akkor kijön a végleges ár, azt kell megfizetned. Ezen felül a repülőtéren csak akkor kell valamit fizetned, ha mondjuk túlsúlyos a poggyászod, vagy túl méretes a kézi poggyászod.

2012. aug. 16. 16:00
 16/18 anonim ***** válasza:
És a kérdésben írt szabály még mindig csak a London-Katowice járaton van? Mert nekem kisbőrőndöm lesz, mikor és hogy kell kifizetni a 10 eurót?
2012. aug. 16. 18:05
 17/18 anonim ***** válasza:
Igen, prepaid mastercard kell hozzá. De ha még nincs olyanod, akkor megkérsz valakit akinek van. Még mindig jobban jársz ha fizetsz az illetőnek két sört mondjuk, mintha több ezret kéne elszórni foglalási díjra. De sokan ingyen is segítenek ezt megoldani... És akkor tényleg lehet repülni párszáz forintból. És persze a legnagyobb költség a vidékieknek lehet, hogy az lesz ilyenkor, hogy feljussanak Ferihegyre. :(
2012. aug. 16. 18:43
 18/18 anonim ***** válasza:
Már megvettem a jegyet, 10000 körül volt, azt írták a honlapon, és azt fizettem ki, nem lett több semmivel.
2012. aug. 16. 19:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!