Mit vigyek egy 10 napos sátoros cserkésztáborba? Lány vagyok,14 éves. Amúgy Vajdasági vagyok. Ezt csak azért irtam ki, mert mondjuk valaki irt egy magyar szót, amit nem értek. :opcionális :D
Milyen cserkész az ilyen? :-D
Itt egy leírás: http://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdesek..
(Remélem nem ugyanaz az kérdező vagy.)
A „opcionális” jelentése: választható, nem kötelező.
Lásd pl: [link]
Magyarázat: Ahhoz, hogy kimenj az utcára, ahhoz nem árt ugye venni magadra bugyit, melltartót, opcionálisan – azaz válaszhatóan – szoknyát vagy nadrágot, stb… De opcionálisan – nem kötelező jelleggel – vehetsz kalapot is magadra.
Ha van esetleg még valamilyen szó, amit nem értesz, keress rá a Google-n, vagy sorold fel itt őket, mindegyiket elmagyarázom.
10 napra kell fehérnemű, ruhanemű nyári és átmeneti is 1-2 darab ha jönne egy hidegfront, sportcipő vagy túracipő, mert végülis táborról van szó. Fürdőruha-mert van esély fürdésre, ha már nyár közepe van, fürdőhely meg szinte mindehol van az országban. Sortszerek, naptej (ne legyél pecsenye), kártya, kisméretű társasjáték, kullancs elleni szer-ha erdőbe mentek, papír-ceruza sem árthat (közös játékhoz). Ha már cserkész vagy, akkor az imakönyvet sem célszerű otthon felejteni, na meg olvasnivaló is jól jöhet elalvás előtt.
Persze ez csak amolyan kissé szedett-vedett lista.
Én ha hosszabb útra mentem, akkor előtte listát írtam, és azt bővítgettem, vagy húztam le róla dolgokat.
sortszerek=sportszerek
Azaz pinpongütő, tollasütő labdával, esetleg (egy ember a csapatból: labda focihoz, röpladbdához...).
Bicska! Ha már tábor, akkor szalonnasütésre is van esély. Azt meg fel kell vágni. (Persze a szalonna és a kenyér aznap kerül beszerzésre, azt emiatt nem kell cipelni)
Amit én viszek mindig utazáskor, az a kéztörlő, a DM-ben árulják (Ebelin), máshol nem nagyon láttam még. Jól jön, ha nem tudsz kezet mosni.
Higiéniás cuccok, gyógyszerek (ha szedsz valamit)+ fájdalomcsillapító sem árthat, ha van 1-2 darab.
Basebballsapka és napszemüveg sem árt a nagy melegben.
És szerinted a magyarországi magyarok minden szavat ismernek? :D Gondolom magyar iskolában tanulsz, szóval neked is ugyanannyira kellene tudnod a szavak jelentését, mint másoknak, egyébként pedig google-ben utána lehet nézni. Amit pedig linkeltek kérdést, ott valaki nagyon hosszadalmasan leírta miket kell vinni, szerintem annál hasznosabb választ nem találhatsz.
ui. én is vajdasági vagyok és 8-11 éves korom között voltam 1-2 cserkésztáborban, meg találkozókon. Én speciel a találkozókat nagyon szerettem, de a táborokat annyira nem, nekem elég unalmasak voltak, persze voltak jó részei is azért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!