Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Milyen gurulós bőröndöt...

Milyen gurulós bőröndöt érdemes választani? Műanyag vs. Szövetes? 2 kerekes kontra 4 kerekű, számzáras vagy más zárral rendelkezős, cipzáras vagy pattintós. Stb

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Utazáshoz (nem repülőgépes) kellene egy gurulós bőrönd, tudnátok segíteni a tapasztalataitokkal? Milyet érdemes választani és mikre érdemes figyelni?

Max 10 e-ig mennék el, fontos lenne, hogy hóban, vízben, esőben se ázzon be, zárható legyen (lakat/ számzár- tényleg szerintetek melyik lenne a jobb?).

Amúgy tescoban néztem ki egy szürke rózsaszín színű műanyagot, de még ez képlékeny.... kínaiban is láttam igaz az fekete szövetes volt.... szerintetek a műanyag mennyire karcolódik, mennyire strapabíró?

2012. máj. 18. 23:17
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Személy szerint nekem sose volt ilyen táskám, de ismerősi körben mindenkinek ugyanaz volt a tapasztalata: legelőször a kereke megy tönkre. Szóval szerintem legeslegelőször a kerekeket nézd meg, hogy mennyire tűnik strapabírónak. Utána jöhet a többi preferencia.
2012. máj. 18. 23:40
 2/10 anonim ***** válasza:

egyetertek az elozovel.ha az esotol felsz es azert akarsz inkabb muanyagot, nos nekem a szovetessel sem colt bajom esos idoben sem.

van egy borondom, Samsonite, biztos van ennel jobb es dragabb , de nekem bevalt,szep, strapabiro es jol meg lehet pakolniSzep piros szinu.Szeretem:))))

2012. máj. 19. 02:56
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
A szovet, mivel konnyebb, hiszen a repulo utnal mar ez is gond lenne. Az idojarastol nem kell felni, mivel a szovet eleg vastag, igy nem azik at egykonnyen, nekem a szovet valt be pl.
2012. máj. 19. 03:24
 4/10 A kérdező kommentje:

Woooow, nagyon szépen köszönöm a tippeket és a gyors válaszokat! (mindenkinek ment a zöld kezecske)

A kerekekre eddig nem is gondoltam! Oké, akkor azt is megnézem, amúgy számít valamit hogy szilikon alapú, vagy teljesen műanyag? (emlékszem a volt szobatársam állandóan panaszkodott, hogy iszonyat hangos mikor éjszaka közepén húzza az utcán - de neki tiszta műanyag volt...))

Erről jut eszembe! Lehet valahol pótkerekeket kapni?

Meg lenne még egy dolog: szóval a kihúzhatós fülnél mennyire számít hogy egy csöves vagy két csöves? (ne haragudjatok nem tudom hogy mi a rendes neve... XDDD) Gondolom strapabíróbb a két csöves, nem?

2012. máj. 19. 08:36
 5/10 anonim ***** válasza:

1. vagyok: Szerintem max akkor tudsz beszerezni pótkereket, ha márkaboltban veszed (pl. Samsonite), de abban se vagyok biztos. Tescoban, kínaiban tuti nem lehet kapni.

És amúgy is az a baj, hogy nem biztos, hogy maga a kerék törik el, hanem a "felfüggesztés" (4 ismerősömből 3 így járt).

Szerintem hogy hány "csöves", az jobbára dizájn kérdése, de valószínű jobban megbíznék a kettesben, mivel csak kétfelé oszlik az az erőhatás, amit kifejtesz te ill. a táska súlya.

2012. máj. 19. 10:57
 6/10 anonim ***** válasza:

Egy Samsonite bőrönd kb 20 ezer Ft :D

Nekem szövet bőröndöm van, zipp-záras+lakat, Tescoban vettük New York márkájú és nem volt vészes árban sem. Jól bírj az időjárást, üresen is könnyű, 6x repültem már vele és ott nem kímélik a csomagokat, jól bírja a gyűrődést. A kereke olyan, mint az olcsóbb görkorcsolyáké, játék vagy sportboltban tudsz venni pótkereket hozzá.

2012. máj. 19. 13:34
 7/10 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ismét köszi a gyors válaszokat, ötleteket!!!

Megjöttem az első vadászutamról, íme az eredmény, egy kis élménybeszámoló (akit érdekel):

az első utam a Tesco-ba vezetett... hát mit ne mondjak... nálunk itt 10e-től kezdődik, ahogy kinyitottam az egyik műanyagosat nagyon kicsinek tűnt belülről, ráadásul belül ami elválasztaná a bőrönd csomagterét csak olyan iskolatáska nyitogatós csatos műanyagos gumis rögzítésű (=ergo ahogy kinyitod a táskád minden kipotyog oldalt belőle stílusú) volt, kerekeit (felfüggesztését) nézegettem, az oké igaz csak kettő és olyan görkoris szilikonos féle (ez plusz pont) , húzókája-teleszkópja is fémből volt mind a kettő (plusz pont)... cipzáras volt és ha jól emlékszem a cipzáron volt lakattartó is rózsaszín színben talán tetszene, de nem ennyiért, max a feléért elvinném, ráadásul elég bénán nyílt: nem fölfele, hanem oldalra...bár ez nem számítana igazán XDDD Néztem egy másikat is de az meg tűzpiros színű volt :( igaz abba inkább már első látásra a szövet dominált, 4 kereke volt, olyan "pattintós záras" amolyan régi nyitogatós volt (tehát nem cipzáras), ahhoz kulcs is járt, és számzáras is volt... húzókája rendben az okés, kerekei műanyagosak gömbcsuklósak-tetszettek, de a szín.... pfff... ja és kb 12.-be fájna.

Úgyhogy átmentem a kínaiba....

6600 körül néztem ki egyet, ami kicsit halványlila színű, 4 kerekes (olyan mint a fotelok alján), 2 fémcsöves teleszkóppal rendelkezik, és nagyon jó a felosztása: felül nem olyan minden kipottyantós éppen csak odafogja valami stílusú, hanem rendes cipzárral van elkülönítve, van rajta lakattartó cipzár plusz számzár, nagyobb mint a tescoban az első táska.... viszont akkor vettem észre, hogy EZEK A TÁSKÁK ISZONYAT VÉKONY MŰANYAG BORÍTÁSSAL RENDELKEZNEK...., és ahogy tanácsoltátok megnéztem belül a felfüggesztést is: fent még oké, de alul....ha nem is a kereke törik ki, kopik el, akkor tuti hogy ott fog szétszakadni ahol a kereket a műanyag borításra rárögzítették... amúgy a kereke tömör műanyag (nem szilikonos) vagyis az biztos egy kicsit hangosabb stílust képvisel, ha egy kicsit erősebb műanyagból lett volna, tuti nem hagyom ott :)))))

Úgy -azt hiszem 3 választásom maradt:(de ha tudtok jobbat akkor nyugodtan osszátok meg velem) :)

1.gondolkozom azon hogy hogy lehetne megerősíteni a lila kínais félét: (belül valamilyen fadeszkával, több szegeccsel csavarral, vagy esetleg valamilyen műanyaggal pl: száz forintosból venni egy tálcát és azzal, vagy valamilyen műgyantával + üvegszállal belül kikenni, bár az elsőt én magam is meg tudnám csinálni, a másodikat már biztos nem :((()

2. tovább folytatom a vadászatot (van még sok kínai, interspar, plaza...)

3. Van egy utazós sportos táskám (ami megy egyébként a hátizsákomhoz: sötétkék / fekete)) és amit vállra lehet venni.... na azt átalakítani gurulóssá: görgőket biztos kapnék az obiban pár száz forintért (előny: magam is könnyen pótolhatnám a későbbiekben ha kopik vagy ha eltörik), viszont teleszkópos nyelet szerintem sehol nem tudnék beszerezni... vagy esetleg tudtok ilyen helyet? Valamilyen cipő-s táskajavítóknál szerintetek lehet ilyenet venni?

És köszi a tippeket még egyszer! Görkoris kerék eszembe se jutott eddig..

2012. máj. 19. 14:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk van olyan "bőrőndünk" is, ami nem más, mint egy hatalmas sporttáska, de van rendes fém húzója és szilikonos kereke. Pille könnyű, strapabíró, olajzöld erős vászonból. Igaz jó pár éve vettük, nem is tudom lehet-e valahol kapni, mi anno a Tescoban vettük. 2 része van, van egy aljarésze, ami egy kisebb bőrönd nagyságú, majd egy magasabb "sporttáska" rész, 2 ember 2 heti nyaralós ruhája simán belefér. Könnyű húzni és nem annyira kényes.
2012. máj. 19. 14:49
 9/10 anonim ***** válasza:
Az kihagytam: nem emlékszem mennyi volt, de manapság 10 ezer alatt nem fogsz normális bőröndöt kapni.
2012. máj. 19. 14:50
 10/10 anonim válasza:
Az tuti, hogy a szélén legyen a kerék és nagy legyen.
2014. ápr. 22. 06:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!