Milyen gurulós bőröndöt érdemes választani? Műanyag vs. Szövetes? 2 kerekes kontra 4 kerekű, számzáras vagy más zárral rendelkezős, cipzáras vagy pattintós. Stb
Sziasztok!
Utazáshoz (nem repülőgépes) kellene egy gurulós bőrönd, tudnátok segíteni a tapasztalataitokkal? Milyet érdemes választani és mikre érdemes figyelni?
Max 10 e-ig mennék el, fontos lenne, hogy hóban, vízben, esőben se ázzon be, zárható legyen (lakat/ számzár- tényleg szerintetek melyik lenne a jobb?).
Amúgy tescoban néztem ki egy szürke rózsaszín színű műanyagot, de még ez képlékeny.... kínaiban is láttam igaz az fekete szövetes volt.... szerintetek a műanyag mennyire karcolódik, mennyire strapabíró?
egyetertek az elozovel.ha az esotol felsz es azert akarsz inkabb muanyagot, nos nekem a szovetessel sem colt bajom esos idoben sem.
van egy borondom, Samsonite, biztos van ennel jobb es dragabb , de nekem bevalt,szep, strapabiro es jol meg lehet pakolniSzep piros szinu.Szeretem:))))
Woooow, nagyon szépen köszönöm a tippeket és a gyors válaszokat! (mindenkinek ment a zöld kezecske)
A kerekekre eddig nem is gondoltam! Oké, akkor azt is megnézem, amúgy számít valamit hogy szilikon alapú, vagy teljesen műanyag? (emlékszem a volt szobatársam állandóan panaszkodott, hogy iszonyat hangos mikor éjszaka közepén húzza az utcán - de neki tiszta műanyag volt...))
Erről jut eszembe! Lehet valahol pótkerekeket kapni?
Meg lenne még egy dolog: szóval a kihúzhatós fülnél mennyire számít hogy egy csöves vagy két csöves? (ne haragudjatok nem tudom hogy mi a rendes neve... XDDD) Gondolom strapabíróbb a két csöves, nem?
1. vagyok: Szerintem max akkor tudsz beszerezni pótkereket, ha márkaboltban veszed (pl. Samsonite), de abban se vagyok biztos. Tescoban, kínaiban tuti nem lehet kapni.
És amúgy is az a baj, hogy nem biztos, hogy maga a kerék törik el, hanem a "felfüggesztés" (4 ismerősömből 3 így járt).
Szerintem hogy hány "csöves", az jobbára dizájn kérdése, de valószínű jobban megbíznék a kettesben, mivel csak kétfelé oszlik az az erőhatás, amit kifejtesz te ill. a táska súlya.
Egy Samsonite bőrönd kb 20 ezer Ft :D
Nekem szövet bőröndöm van, zipp-záras+lakat, Tescoban vettük New York márkájú és nem volt vészes árban sem. Jól bírj az időjárást, üresen is könnyű, 6x repültem már vele és ott nem kímélik a csomagokat, jól bírja a gyűrődést. A kereke olyan, mint az olcsóbb görkorcsolyáké, játék vagy sportboltban tudsz venni pótkereket hozzá.
Sziasztok!
Ismét köszi a gyors válaszokat, ötleteket!!!
Megjöttem az első vadászutamról, íme az eredmény, egy kis élménybeszámoló (akit érdekel):
az első utam a Tesco-ba vezetett... hát mit ne mondjak... nálunk itt 10e-től kezdődik, ahogy kinyitottam az egyik műanyagosat nagyon kicsinek tűnt belülről, ráadásul belül ami elválasztaná a bőrönd csomagterét csak olyan iskolatáska nyitogatós csatos műanyagos gumis rögzítésű (=ergo ahogy kinyitod a táskád minden kipotyog oldalt belőle stílusú) volt, kerekeit (felfüggesztését) nézegettem, az oké igaz csak kettő és olyan görkoris szilikonos féle (ez plusz pont) , húzókája-teleszkópja is fémből volt mind a kettő (plusz pont)... cipzáras volt és ha jól emlékszem a cipzáron volt lakattartó is rózsaszín színben talán tetszene, de nem ennyiért, max a feléért elvinném, ráadásul elég bénán nyílt: nem fölfele, hanem oldalra...bár ez nem számítana igazán XDDD Néztem egy másikat is de az meg tűzpiros színű volt :( igaz abba inkább már első látásra a szövet dominált, 4 kereke volt, olyan "pattintós záras" amolyan régi nyitogatós volt (tehát nem cipzáras), ahhoz kulcs is járt, és számzáras is volt... húzókája rendben az okés, kerekei műanyagosak gömbcsuklósak-tetszettek, de a szín.... pfff... ja és kb 12.-be fájna.
Úgyhogy átmentem a kínaiba....
6600 körül néztem ki egyet, ami kicsit halványlila színű, 4 kerekes (olyan mint a fotelok alján), 2 fémcsöves teleszkóppal rendelkezik, és nagyon jó a felosztása: felül nem olyan minden kipottyantós éppen csak odafogja valami stílusú, hanem rendes cipzárral van elkülönítve, van rajta lakattartó cipzár plusz számzár, nagyobb mint a tescoban az első táska.... viszont akkor vettem észre, hogy EZEK A TÁSKÁK ISZONYAT VÉKONY MŰANYAG BORÍTÁSSAL RENDELKEZNEK...., és ahogy tanácsoltátok megnéztem belül a felfüggesztést is: fent még oké, de alul....ha nem is a kereke törik ki, kopik el, akkor tuti hogy ott fog szétszakadni ahol a kereket a műanyag borításra rárögzítették... amúgy a kereke tömör műanyag (nem szilikonos) vagyis az biztos egy kicsit hangosabb stílust képvisel, ha egy kicsit erősebb műanyagból lett volna, tuti nem hagyom ott :)))))
Úgy -azt hiszem 3 választásom maradt:(de ha tudtok jobbat akkor nyugodtan osszátok meg velem) :)
1.gondolkozom azon hogy hogy lehetne megerősíteni a lila kínais félét: (belül valamilyen fadeszkával, több szegeccsel csavarral, vagy esetleg valamilyen műanyaggal pl: száz forintosból venni egy tálcát és azzal, vagy valamilyen műgyantával + üvegszállal belül kikenni, bár az elsőt én magam is meg tudnám csinálni, a másodikat már biztos nem :((()
2. tovább folytatom a vadászatot (van még sok kínai, interspar, plaza...)
3. Van egy utazós sportos táskám (ami megy egyébként a hátizsákomhoz: sötétkék / fekete)) és amit vállra lehet venni.... na azt átalakítani gurulóssá: görgőket biztos kapnék az obiban pár száz forintért (előny: magam is könnyen pótolhatnám a későbbiekben ha kopik vagy ha eltörik), viszont teleszkópos nyelet szerintem sehol nem tudnék beszerezni... vagy esetleg tudtok ilyen helyet? Valamilyen cipő-s táskajavítóknál szerintetek lehet ilyenet venni?
És köszi a tippeket még egyszer! Görkoris kerék eszembe se jutott eddig..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!