Hogy van ez a folyadékokkal a kézipoggyászban?
Tehát, elvileg csak 10x100 ml-t lehet felvinni. Az egy liter, szóval akkor vihetek 20 x 50 ml-t is? Csak a sminkcuccaim miatt kérdezem, mert ha elviszem a testápolási cuccaim (mindkettő 100 ml alatti csomagolásban ugyebár), akkor a sminkjeimet nem tehetem bele, mert bőven több lenne, mint 10 darab. Remélem érthető :D
(Nem lesz nagybőröndöm, muszáj kéziben vinnem, és kint sem tudom megvenni.)
1 üvegben 1x 10ml lehet.
Tedd a feladandóba, ott mehet bármennyi.
Digo válasza:
>> 1 üvegben 1x 10ml lehet.
Nem. 1 üvegben 1x100 ml. lehet.
Most olvasom a Wizzair honlapján, hogy:
A kézipoggyászban folyadék is szállítható?
A kézipoggyászban lévő folyadékokra a következő kormányzati korlátozások vonatkoznak:
A folyadék legfeljebb 100 ml űrtartalmú tartályban lehet
Az egyenként 100 ml-nél kisebb térfogatú tartályokat egy átlátszó, újrazárható, 20x20 méretű és legfeljebb 1 liter térfogatú műanyag zacskóba kell helyezni.
A műanyag zacskót külön be kell mutatni a biztonsági ellenőrzés során
A fenti feltételeknek eleget nem tevő folyadékokat a repülőtér biztonsági ellenőrzésén ki kell dobnia.
Én ezt úgy értelmezem, hogy nincs megszabva, hány darab lehet. Most akkor melyik?:D Nem lesz feladandóm, külön írtam is, de azért köszönöm.
Kedves Kérdező, nem érdemes a wizz honlapját olvasgatnod, mert az utabiztonsági ellenőrzést a BA(Budapest Airport) látja el, légitársaságtól független, nemzetközi szabályozók alapján.
Darabonként 100ml mehet, kevesebb lehet, több nemigazán, de a 101ml-eset még senki sem fogja veled kidobatni. Az, hogy 10 db, azt senki nem kéri számon, többek között mert itt jön elő, hogy az 5ml-es szemcseppig minden sminket beleszámolunk, vagy sem, illetve gyakran az utasok nem is teszik külön az összes folyadékot, és még a táskában is marad, nehéz lenne betartatni a 10db-os szabályt, láttam már olyat is, aki 10esével zacsizta és 3 ilyen zacsival vitt. Végülis az sincs meghatározva, hogy ez most bőröndönként, vagy személyenként van. Úgyhogy emiatt ne aggódj, a 100 ml-t tartsd be, azt szigorúan vesszük, de a darabszám nem számít.
A sminket pedig sosem vesszük folyadéknak.
Jó utat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!