Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » MÁK kártyával külföldön?

MÁK kártyával külföldön?

Figyelt kérdés

Szeretném tudni, hogy a MÁK által, tartósan betegek részére kiállított kártya, mely Magyarországon kedvezményt biztosít, külföldön is érvényes-e?

Ezen kívül azt olvasom, hogy mindenki ingyen utazik ezzel a kártyával, én mindig fizetek 10 %-ot és a kísérőm is, ez hogy lehet? Köszönöm.

2011. dec. 19. 23:26
 1/5 anonim ***** válasza:
A MÁK kártya csak Magyarországon érvényes.Külföldön sehol nem veszed hasznát.
2011. dec. 20. 00:56
 2/5 anonim válasza:
Helyi járatokon belül ingyenes utazásra jogosít téged is és kísérődet is, helyköziken pedig (MÁV-Volán) 90%-os kezdezménnyel utazhattok!
2011. dec. 20. 09:32
 3/5 anonim ***** válasza:
Mi ez a 90%-os dolog? Edesanyam nem tudja kezet, labat mozgatni, szerintem ettol tartosabb beteg mar keves van. Megis van 2db 90%-os rublikaja, meg egy par 50%-os, amiket hasznalhat 90%-os kent, de akkor dupla karikat huznak le neki. (Karikakba vannak irva a szazalekok.) Azert szornyu, hogy mi megy ebben az orszagban. Elnezest, hogy offolok, multkor is elottem egy 50 ev koruli no rohogcselt, mint egy tini a mellette ulo szinten masik "holggyel", hogy mas kartyajaval utaznak,de 90%-ra is sajnalja a penzt, igy inkabb meggyozte a kallert, hogy otthon hagyta, aki elhitte neki. Azt hittem felkelek es szajon verem. Kerdezo ez nem neked szolt, ha te is beteg vagy.
2011. dec. 20. 13:38
 4/5 anonim ***** válasza:
A szajon verest ugy ertettem, hogy a rokkant igazolasrol beszelgettek,rohogcseltek, meg sajnaltak,hogy nekik nincs,holott kezuk,labuk mozog(tudom van masfajta tartos betegeg is,de kifejtettek,hogy nekik semmilyen), az en anyukam meg ket kezet osszetenne, ha ujra a regi lehetne, fenebe a kedvezmennyel. Ez olyan verforralo! Elnezest,de ki kellett magambol irni. Mondjuk az se kicsit bosszanto,hogy en fizetek, es kapom a szar szolgaltatast, o is azt kapja,csak ingyen es nem 1-2 szaz, vagy ezer ilyen ember van az orszagban,az is biztos!
2011. dec. 20. 13:40
 5/5 A kérdező kommentje:

Igen, nálunk helyi járat nincs, így azt nemigen tudnám igénybe venni, igazából külföld lett volna fontos, de már nem is aktuális, és nem is érvényes oda..

Semmi gond, írd ki nyugodtan magadból, tudom hogy milyen emberek vannak, és anyukádat pedig sajnálom, valahogy nem tudnátok megigényelni ezt a támogatást? Legalább ennyivel könnyebb lenne..

Köszönöm a válaszokat!

2011. dec. 20. 23:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!