Nyaralás a Fülöp-szigeteken? Szerintetek?
A legfontosabb a biztonság. A Fülöp-szk. Ázsia egyetlen keresztény országa, ez sokat mond. Mindazonáltal a szegénység sok bűnre viszi rá az embert. Kell valaki tapasztalt kísérő vagy helybeli család.
Az interneten keresgélve ezt a bejegyzést találtam:
Olyan embereket keresek akik komolyan érdeklődnek a fülöp szigetek iránt, esetleg hosszab időre szeretnének oda menni, illetve a nyelvet tanulják. Különösen a nyelvtanuláshoz keresek tanárt/tanulótársat. Én 5 hétig voltam ott és szeretnék visszamenni hosszab időre. van2@vipmail.hu
Próbáld meg, írj neki.
Nekem van egy munkatársam a fülöpszigetekröl,nem hiszem hogy tartani kellene valamitöl az angolnyelvet szinte mindenki beszéli anyanyelvi szinten.Az
ételeik is nagyon finomak.
Először is, oda télen érdemes menni (deceber-január), mert amikor itt nyár van, az ott az esős évszak, gyakoriak a nagy viharok és ugye akkor nem tudtok sok programot csinálni.
Abszolút megbízható, de szegény ország. Viszont a szegények sem lopnak, kéregetni sem sokan kéregetnek, és a legszegényebb helyeken (ahol engem a frász i kitört) is kedvesek, nem veszélyes. Persze oda kell figyelni, nincs olyan ország ahol egy gazdátlan táskát ne vinnének el.
Boracayon, például (vagy bármelyik tipikusüdülőszigeten) szinte minden amerikai tulajdonú, tehát biztonságos és tiszta. Más helyeken máshogy néz ki a dolog, de ha csapvizet nem iszol, utcai árusoknál nem veszel kaját, s védekezel a szúnyogok ellen... akkor nagy gond nem lesz.
Keresztények, és sokkal komolyabban veszik a vallást mint mi. A családnál nincs fontosabb nekik. Kedvesek, toleránsak, de a többségük Moról nem hallott.:) Belgiumot és Angliát ismerik leginkább. Spanyolul, angolul beszél a nagy tööbbség, de németül is tudnak.
Az árak alacsonyak. pontosan nem tudom megmondani, de töredéke a magyar áraknak. Költőpénzt dollárban vigyél, azt váltják legjobban. A nem városi pénzváltókban ne ijedj meg ha elviszik a pénzed, ez ált. azért van mert nem tartanak maguknál sok készpénzt. becsületesek, mindig visszahozzák és jól váltják, nem próbálnak meg átverni.
Manilában ajánlom a Makati Avenue környékét, az megbízható hely és könnyen eljutni bárhová. Nagyon olcsó a taxi, 150-25
*150-250 piso (olyan 500-1000 ft ami itthon vagy 7000 lenne pl. reptéri taxi). nem érdemes buszozni (jipney) sokkal gyorsabb és kényelmesebb a taxi.
Az üdülőszigetek drágábbak, de nem drágábbak mint M.o..
A repülőút Londonból kb. 13 óra... az elg sok..:) ha a fülöp-szigetekről mentek vagy belföldi járatokkal utaztok, sose válasszatok szoros csatlakozást. A gépek nagyon gyakran késnek...
hmm. elsőre így ennyi jut eszembe. nagyon jó hly, érdemes oda elmenni,a kár ketten is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!