Útlevelet lehet 5 nap alatt, és ha igen mennyiért?
Összesen 6db útlevél kéne:
Két felnőtt, 4 gyerek (17 , 14, 6, 1, )
2011. Júl. 22-ig kéne.
Horvátországba csak akkor kell útlevél, ha Bosznián keresztül akartok menni, legalábbis régen így volt, ma már nem tudom pontosan.
Én múlthéten csináltam sürgősségivel. Vidéki kisvárosban élek, 15-en voltak kb előttem útlevélért, így elhittem amikor 100%-ra azt mondták, hogy sima ügyintézéssel 2 két héten belül most tuti nem lesz útlevél.
A szemem előtt hívták fel a budapesti központot a kedvemért, akik azt mondták sürgősségivel budapesti személyes átvétellel 5 nap alatt megvan, postázással 8, de inkább 10 nap.
A felnőtt útlevél sürgősségi illetéke 15 ezer forint. 18 éven aluliaknak azt hiszem 5 ezer a sürgősségi, ergo ha nektek 2 felnőtt és 4 gyerek kell az 50 ezer forint. Olcsóbb ha kikerülitek Boszniát. :) Csak a két pici gyereknek csináltass útlevelet (mindkét szülő kelleni fog hozzá), mivel nekik nincs személyijük. Remélhetőleg a 14 évesnek van, ha nincs akkor neki személyit csináltassatok, olcsóbb! (ezt egy előttem lévő családnak javasolta az ügyintéző az okmányirodában)
00.22-es vagyok, azt nem tudtam hogy lehet már ilyen pici (6,1) gyerekeknek is igényelni személyigazolványt.
Egyébként csak gondoltam megosztom, hátha érdekelhet valakit. Én csütörtökön kértem sürgősségivel az útlevelemet személyes átvétellel (helyben kértem vidéken, de budapesti átvétellel). Ma telefonáltam, azt mondták már pénteken elkészült, azóta átvehető a központi okmányirodában! Ha postázzák, valószínű akkor sem több 2-3 napnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!