Hogy vagy hol lehet és mennyiért kutyusnak útlevelet csinálni?
Nem tudom, Szlovákia mennyiben más, mint Magyarország, de itt az állatorvos állítja ki az útlevelet. Kell hozzá egy chip, amit beletesz a kutyusba, plusz veszettség elleni oltás. Az útlevél addig érvényes, amíg az oltás is az. Természetesen a következő oltással újra érvényessé válik.
A chip miatt elég drága az útlevél, nem akarok hülyeséget mondani, én 10 ezer fölött fizettem ezelőtt 3 évvel.
Én is Szlovákiaból vagyok. Ahhoz, hogy Magyarországra tudja vele menni kell útlevél ami a kutyának van kiállítva és tartalmazza a chip számot amit beleraknak a kutyába. Szóval ha útlevelet szeretnél chipet kell bele rakatni, de arra is figyelj, hogy a doki ne csak belerakja, hanem regisztrálja is a nevedre és az adatbázisba is, hogy ha esetleg a rendőr megnézi a chipet (bár nem hiszem), akkor ne írja ki, hogy nincs regisztrálva. Mi velünk megtörtént. Az orvos nem regisztrálta a chip számát és kishíján meg is büntettek, szerencsére elnézők voltak :).
Egyébként a chipeztetés (+útlevél) nagogy hasznos dolog, még ha el is veszne mondjuk a kutyád ezáltal könnyebben meg lehet találni a gazdát ha elveszett a kutya :). Amúgy 30 eurót fizettünk a komplett chipezésért, útlevél kiállításért
Állatorvosnál lehet útlevelet csináltatni, Magyarországon kb. 6000Ft.
Kell chip és veszettségi oltás is. A chipet regisztráltasd is egyúttal, amikor berakják a kutyába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!