Horvatorszagi kirandulas. Hogyan pakoltatok es miket? (Tobbi lennt)
Ja igen, és hűtőtáskába, vaj, szalámi, sonka stb.
Jó utazást! :)
12:01 vagyok
a piacon vehettek halat, rákot, azokat is elkészíthetitek. :)
vannak nagyon finom és különleges pálinkák, és ha szeretitek, akkor fügét is vegyetek, legalábbis nekem a horvát füge nyerte el a tetszésemet.
ezeket csak azért írtam, mert azt mondtad, hogy költekezhettek. :)
Mi is tavaly voltunk, azt tanácsolom, mindent vigyetek, akár 2 hűtőládát is. Konzervet, hűtött húst, szalámit, tojást, margarint, tésztát, olajat, mindent. Egy 10 db-os tojás 650 ft volt, egy kiló hús 3500 ft!!!! Nincs csirkéjük, disznójuk, ezeket nem is tudom honnan veszik, de nagyon drága. Az olaj, az kb. 400 ft volt, a kenyér is hasonló árban van. A szalámik horror áron vannak, 7000 ft egy rúd.Egy liter kóla 600 ft.
A tengeri dolgaik is baromi drágák, Görögörszágban olcsóbban ettem polipot, mint itt fagyasztva volt.
Alig van asaját kajájuk, nem úgy mint a görögöknél, vagy Afrikában..műpizza, ami 2000 ft egy darab, meg spagetti azt kész.
Nem fűzök kommentárt az előttem szólókhoz...
Ott lakom a tengerparton, leírom néhány élelmiszer mai árát.
A trogíri piacon:
a házi paradicsom .....5 Kuna/ kg = 180 Ft
a fehér héjú újkrumpli 5 Kuna/ kg = 180 Ft
a házi tojás darabja 30-40 Ft
A Lidlben.
dobozos tej 4,5 Kuna = 160 Ft
3,6%-os (!) tej 5-6 Kuna = 180-200 Ft
akciós kenyér 4,5 Kuna = 160 Ft
barna kenyér 6-8-10 Kuna, nagyságtól függően.
fánk lekvárral töltve 2-3 Kuna = 70-110 ft
2 l-es ásványvíz 2-3 Kunától (De visszaváltható a petpalack, 0,5 Kunáért/db.
Akciós 2 literes sör 12 Kuna = 440 Ft
poharas gyümölcsjoghurt kb. 40 Ft
Igazi vaj 400gr.-os, vitaminos 6 Kuna = 220 Ft
Hamburgeresnél a különböző kaják 10-20 Kuna körül
A "normál" csevap (két előmelegített fél buci, frissen sütött darálthúsból készült kolbászdarabkákkal megtöltve és mindenféle zöldség, mártás, hagyma, paradicsomkarika, ajvár stb-vel púposra rakva) 16 Kuna = 590 Ft
Kétfelé vágatva szoktuk ketten enni!!
Kávé 5-6 kuna
Fagyi 6-7 kuna
Éttermi menü: 50-80 Kuna / fő
A házaknál kapható tiszta szesz a Rakíja : 30 Kuna /liter = 1100 Ft/l
Na talán ennyi elég lesz izelítőnek.
(A húsfélék valóban drágábbak mint M.O.-on.)
Természetesen ennél lehet olcsóbban és drágábban is vásárolni, mint bárhol a világon...
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!