Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Horvatorszagi kirandulas....

Horvatorszagi kirandulas. Hogyan pakoltatok es miket? (Tobbi lennt)

Figyelt kérdés
iden baratommal horvatorszagba keszulunk. apartmanba megyunk, igy egy ket dolgot vinni fogunk. otletek milyen husok, esetleg konnyen es gyorsan keszitheto etelek. esetleg irjak listat, ruhakkal kapcsolatban meg minden? koszonom :)
2011. jún. 21. 11:46
1 2
 11/16 anonim válasza:
67%
Egyáltalán nem balatoni árak vannak ott,tavaly voltam és nagyon drága volt.Mi vittünk sok zöldséget,konzervet,üditőt,sört,mindenféle vajat ezeket hűtőtáskában,kenyeret meg ami elfogyott ott vettünk.Ruhából meg vigyél sok trikót mert van hogy egy nap át veszed vagy 2-3szor mert olyan meleg lesz,sok rövid gatyát,szoknyát vigyél ami jó vékony.Papucsot is vigyél sokat,mert nekem elszakadt.Ja és vegyél ilyen gumi papucsot amivel bemész a tengerbe.Nagyjából ennyit,jó ha van nálatok pénz mert nekünk elvitték a kocsinkat(látták a magyar rendszámot) pedig szabályosan parkoltunk,csak 3 cmre ki lógott a vonalon és sokat kellett fizetnünk hogy vissza kapjuk.
2011. jún. 21. 12:06
 12/16 anonim válasza:
67%

Ja igen, és hűtőtáskába, vaj, szalámi, sonka stb.

Jó utazást! :)

2011. jún. 21. 12:07
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

12:01 vagyok

a piacon vehettek halat, rákot, azokat is elkészíthetitek. :)

vannak nagyon finom és különleges pálinkák, és ha szeretitek, akkor fügét is vegyetek, legalábbis nekem a horvát füge nyerte el a tetszésemet.

ezeket csak azért írtam, mert azt mondtad, hogy költekezhettek. :)

2011. jún. 21. 12:11
 14/16 A kérdező kommentje:
koszonom szepen. igen mi is gondultunk a halakra, meg tengeri herkentyukre de inkabb etteremben kostuljuk meg ezeket :) koszonom maris sokat segitettetek :)
2011. jún. 21. 12:21
 15/16 anonim ***** válasza:
40%

Mi is tavaly voltunk, azt tanácsolom, mindent vigyetek, akár 2 hűtőládát is. Konzervet, hűtött húst, szalámit, tojást, margarint, tésztát, olajat, mindent. Egy 10 db-os tojás 650 ft volt, egy kiló hús 3500 ft!!!! Nincs csirkéjük, disznójuk, ezeket nem is tudom honnan veszik, de nagyon drága. Az olaj, az kb. 400 ft volt, a kenyér is hasonló árban van. A szalámik horror áron vannak, 7000 ft egy rúd.Egy liter kóla 600 ft.

A tengeri dolgaik is baromi drágák, Görögörszágban olcsóbban ettem polipot, mint itt fagyasztva volt.

Alig van asaját kajájuk, nem úgy mint a görögöknél, vagy Afrikában..műpizza, ami 2000 ft egy darab, meg spagetti azt kész.

2011. jún. 21. 14:40
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem fűzök kommentárt az előttem szólókhoz...

Ott lakom a tengerparton, leírom néhány élelmiszer mai árát.

A trogíri piacon:

a házi paradicsom .....5 Kuna/ kg = 180 Ft

a fehér héjú újkrumpli 5 Kuna/ kg = 180 Ft

a házi tojás darabja 30-40 Ft

A Lidlben.

dobozos tej 4,5 Kuna = 160 Ft

3,6%-os (!) tej 5-6 Kuna = 180-200 Ft

akciós kenyér 4,5 Kuna = 160 Ft

barna kenyér 6-8-10 Kuna, nagyságtól függően.

fánk lekvárral töltve 2-3 Kuna = 70-110 ft

2 l-es ásványvíz 2-3 Kunától (De visszaváltható a petpalack, 0,5 Kunáért/db.

Akciós 2 literes sör 12 Kuna = 440 Ft

poharas gyümölcsjoghurt kb. 40 Ft

Igazi vaj 400gr.-os, vitaminos 6 Kuna = 220 Ft

Hamburgeresnél a különböző kaják 10-20 Kuna körül

A "normál" csevap (két előmelegített fél buci, frissen sütött darálthúsból készült kolbászdarabkákkal megtöltve és mindenféle zöldség, mártás, hagyma, paradicsomkarika, ajvár stb-vel púposra rakva) 16 Kuna = 590 Ft

Kétfelé vágatva szoktuk ketten enni!!

Kávé 5-6 kuna

Fagyi 6-7 kuna

Éttermi menü: 50-80 Kuna / fő

A házaknál kapható tiszta szesz a Rakíja : 30 Kuna /liter = 1100 Ft/l

Na talán ennyi elég lesz izelítőnek.

(A húsfélék valóban drágábbak mint M.O.-on.)

Természetesen ennél lehet olcsóbban és drágábban is vásárolni, mint bárhol a világon...

Remélem segítettem.

2011. jún. 21. 16:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!