Mikorra tervezitek a szabikat esetleg nyaralásokat? Augusztus végén szoktak a viharok lenni?
Úgy rémlik nekem hogy nyáron a nagy hőgutás napok után az enyhülés hatalmas viharral szokott jönni, de nem emlékszem pontosan kb mikor is. Asszem talán augusztus végén mivel gyakran lefújják a tüzijátékot hogy elmarad.
Tehát nem lenne szerencsés ekkor kivenni szabikat?
Viszont a hőgutát szeretném megúszni mivel nincs légkondink, nem is lesz ez évben, és addig nem akarnék itthon lenni 1 vagy 2 hét egymásután szabi lenne a terv.
A jelentéseket, előrejelzéseket hiába nézem, mert csak vegyeset látok, hogy egyik nap süt a nap 2 nap mulva esik, vagy napsütés és másnap felhős az egész.
Pl jun eleje esős, június vége felhős, júl és augusztus eleje is felhős esős, júl, aug. vége végig esik..
Köztük meg pár nap napsütéses nap.
Valójában meg kánikula van állandóan..nem stimmel az előrejelezés semmivel, pedig nem is egyet nézek..
De ugy rémlik, a panellakásunk aug elején már olyan forró a falak is, mert átmelegedett nyáron, hogy szerintem aug elején legforróbbak a beton épületek.
Mások hogy tervezik menni nyaralni vagy legalább szabira?
Főszezonban?

Nálunk akkor nyitott mindenki ajtót szellőztetni a forró házat lakásokat, akkora huzat lett a házban mintha orkán lenne. A bejaratinkat is ugy bevágta hogy meghajlott a zár is..
Es emlékszem hogy még a szekrenyek belseje is már forró volt olyan szinten volt felforrósodva minden hogy enyhe huzat ki se csapta soha hiába volt éjszakánkét hűtve a ház a nyitott ablakokkal.
Akkor se hűlt le. Majd belepusztultam a betonmelegbe.
Raadásul mi vagyunk a legfelső szinten ha az utcán 30 fok van,a lakasban 50.
Az erkélyre kitettem egyszer a hőmérőt a tűző napra es maxig felkúszott!
Azaz tojást lehetett volna sütni az erkélypadlón..
Még egy ilyet nem akarok hogy akkor itthon legyünk.
De akkor lehet aug elejére kéne tervezni a 2 hetet, de esőt írnak.
meg igy az augusztus 20-ai hét csak 4 napos lenne, aug vége meg elvileg vihar.
Csak suli kezdés előtt nem tudom nem e pihennie kéne a gyereknek a munka vagy tábor helyett.

De otthon akarsz a dögmeleg lakásban fetrengeni szabadság alatt, hogy ez így szempont???
Annak mi értelme?
Jó-jó, nem mindenki engedheti meg magának hogy elutazzon, de a szabadság mitől jobb mint a munka ha nem tervezel semmilyen programot rá?
Egyébként kiszámíthatatlan az időjárás. Főleg az utóbbi években. Régen lehetett számolni vele. Június csapadékos, július-augusztus száraz volt, nem voltak ekkora viharok sem.
Lányom egyébként egy kéthetes hőségriadó utáni augusztusi viharral érkezett. 20 fokot esett egy éjszaka alatt a hőmérséklet.
Pont hogy szabadság alatt el akarok menni nyaralni hogy ne legyünk itthon!
Meg ahol van kondi. Vagy hó esetleg..
A dögmeleg napok kellenének. De nekem ugy remlik a betonfalak augusztusra melegednek már fel ugy hogy semmi nem er már semmit. Azaz az ejszakai hűtés se meg huzat se.
A vihar előtt van nálunk a legnagyobb hőguta.
Azt a heteket keresem. A vihar előtti heteket.
Hogy akkor elhúzzak innen.
Nálunk általában nem is a hőségriadó a csúcs hanem hogy több hónapon át melegszik felfelé a panel. Olyan szintre hogy már le se hűthető. A vihar szokott lenni a "megváltás".
Vagy lehet kiveszek előre valami albérletet a szomszedban 2 hetre ahol légkondi van. Mert vannak ilyen átmenetre kivehető hirdetések is hogy nem kötelező hosszutávra bérelni.
A sarkon is van egy ilyen lakás hogy kiadják úgyis hogy 1 honapra csak.(az ilyen üzletnek is vagy lakásnak is használható kisebb helység de garzon)

Nagy viharok bármikor lehetnek a nyári időszak alatt. Jó pár éve talán 7-8 éve július közepe és vége tájt volt az az időszak amikor elég sokáig volt kánikula valami 2 hétig is, aztán jött az hogy frontok jöttek egymás után gyakorlatilag naponta változott az időjárás, egyik nap brutál viharral kezdődött a lehűlés, kora délután, utána másnap enyhe esős hűvösebb idő, utána megint betört a hirtelen nagy forróság, jó nagy párával azt utálom a legjobban egyébként, és aznap este megint viharok sok helyen brutális szinten, és akkor több mint 1 hétig ez ment, 1 nap enyhe esős, hűvösebb idő, másnap forróság, viharok, majd kezdődött újra.
Ezt így nem lehet kiszámítani mikorra időzítsd. Én még arra is emlékszem hogy szeptember első hetében is nyári forróság volt, most tavaly is volt ilyen, de régebben is amikor iskolás voltam még, és előtte augusztusba végig ez volt. Arra is jól emlékszem hogy volt olyan év amikor augusztus nem is volt annyira forró mint amennyire jellemző arra a hónapra, akkor is hőség, viharok, majd hűvösebb idő. De ez előfordulhat akár júliusba is. Amikor gyerek voltam, volt olyan nyaram amikor július majdnem teljes egészében esős, hűvösebb volt, nem volt közel sem 30 fok max 2-3 napig, aztán viharok, pár napig tartó eső stb... Volt hogy akkor mentünk nyaralni még a szüleimmel meg akkor még élt a nagybátyám is, és jóformán csak rossz idő volt csapadékos, hűvösebb strandon nem is voltunk, hanem csak elmentünk túrázni, kirándulni helyekre, sok beltéri program volt mert kint szakadt az eső.
Most is az időjárás előrejelzések ilyen változékonyakat jeleznek. Hol esik hol felhős hol meg süt a nap.
Kb minden hó eleje és vége lesz esős nagyátlagban.

Na de mit jelezzen most előre? a jövő hetet nem tudják tutira megmondani, szerinted ér valamit az az előrejelzés, ami augusztusra vonatkozik?
Nagy általánosságban július elejétől augusztus közepéig van kánikula, ennél pontosabbat most még nem lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!