Érettségi után egy év Oroszországban?
ELképzelhető? Kivitelezhető? Ismerősöm nincs, se orosz nyelvtudásom. Hanem hatalmas érdeklődésem, vágyam, angol nyelven boldogulok.. barátságosak az emberek annyira, hogy ilyesmiben gondolkodjak?
Mert Angliába, Európába nem olyan bonyolult már kijutni azt hiszem, találni munkát, talán iskolát is (!! jaj de jó!), hanem keletre nem tudom, ezt mennyire pártolják, mennyire van lehetőség, igény ilyesmire..
Tapasztalat esetleg, más már megvalósította az álmait?
:)
"ELképzelhető?"
El.
"Kivitelezhető?"
Nem.
"Ismerősöm nincs,"
Ez baj.
"se orosz nyelvtudásom."
Ez még nagyobb baj.
"Hanem hatalmas érdeklődésem, vágyam,"
Nem érdekli a bevándorlási hivatalt.
"angol nyelven boldogulok.."
Kevés, nagyon kevés.
"barátságosak az emberek annyira, hogy ilyesmiben gondolkodjak?"
Nem az oroszok kőbunkók minden külföldivel.
"Mert Angliába, Európába nem olyan bonyolult már kijutni azt hiszem,"
Jól hiszed.
"találni munkát, talán iskolát is (!! jaj de jó!),"
Inkább utóbbit.
"hanem keletre nem tudom, ezt mennyire pártolják,"
Semennyire, egyik részről sem.
"mennyire van lehetőség, igény ilyesmire.."
A lehetőség a semminél is kevesebb.
"Tapasztalat esetleg, más már megvalósította az álmait?"
Csak és kizárólag a kőkemény tapasztalat beszél belőlem. Oroszországot és Nyugatot is egyetemistaként megjárt ember vagyok, nekem tényleg hihetsz.
En voltam kint, tanultam ket honapot Moszkvaban, de tobbszor jartam mar ezen kivul is, soha senki nem volt velem "bunko". Szokimondobbak es nyiltabbak az igaz, de ez nem bunkosag. Igaz, en beszelem valamennyire a nyelvet.
Lehetosegek: MOB honlapjan www.scholarship.hu erdemes keresgelni, en semmikepp se bantam meg a kint toltott idot, tetszett, hasznos volt.
Szoval hajra :)
Viszont arra ne szamits hogy barmilyen ottani "osztondij" majd fedezni fogja a kiadasaidat, illetve vagy kollegiumi szallast kapsz, ami azert hagy nemi kivannivalot maga utan, vagy embertelen sok penzt koltesz lakasra, Moszkvaban kulonosen.
Nulla nyelvtudassal meg eleg meresz dolog kimenni...
Emlegeted az angolt, azt Angliaban beszelik meg az USAban, illetve Ausztraliaban. Oroszorszagban oroszul beszelnek. Franciaorszagban meg franciaul. Ha oda akarsz menni, kezdd nyelvtanulassal :)
oké, köszönöm, ezt nem is hittem volna .. :D amúgy én nem tanulni mennék ki oroszországba, arra nem gondolok, nyilván azt nyelvtudással tenném (amúgy olvasni tudok :D plusz minimális szinte beszélni is, nem csúszna le rólam a nyelv). ezt a jövendő évet tanulással, látással, újjal, tapasztalatgyűjtéssel tölteném, és mivel oroszország egy távoli, de annyira mégse távoli és egészen különböző hely a mienktől, hát nem csoda, ha arra szívesen mennék.
főleg, hogy manapság csak azt hallani, hogy a mienk a világ, hogy rajta.
az angol pedig világnyelv, hát hadd boldoguljunk már, ELEINTE, azzal... nem úgy értettem, hogy az angol kisebbséget keresném fel vmi nagyváros szélén, milyen igaz.
najó nem húzom föl magam, de olyan rosszindulatúak vagytok .... szóval kösz a válaszokat, és nyilván akkor szerintetek maradjon anglia, vagy az usa... ja amúgy nem véletlen hoy az olasz nyelvtudásommal nem példáloztam mikor az angolt hoztam föl.
és te minden töltelékszóba belekapó, sajnálom hogy rosszak a tapasztalataid, még jobban, hogy nem ismertél meg olyan embereket, akiket lehet szeretni, mert egész biztos vagyok benne, hogy voltak melletted..
akkor köszi
nem rosszindulat beszélt a korábbi hozzászólókból, hanem tapasztalat. én is ismétlem őket, hátha. oroszországban NEM beszélnek angolul. kőművessegéd itthon is tudsz lenni, itthon nagyobb eséllyel kapod meg a béred. a belinkelt ösztöndíjlehetőségek felsőoktatási jogviszonyhoz kötöttek. ha utazási irodával mennél, ami ugye segít meghívólevelet intézni a vízumhoz, a kegyetlen drága lenne. ismerős nélkül meg az életben nem lesz meghívó, így vízum se.
javaslat: jelentkezz valami normális szakra, (de ne szlavisztikára!) mellette tanulj oroszul valakitől, és egy idő után a felsőoktatási intézményeden keresztül menj ki.
Nagyon régi kiírás, de annyit mondok. A világon élő összes skinheadből a 70%-a Oroszországban él. Kegyetlen módon bele van szivárogva a politikába, a mindennapi életbe. Imádom az orosz nyelvet, valamilyen szinten a temperamentumot sajátoménak vallom. De semmi pénzért nem költöznék ki.
Túl sok az erőszak és a gyilkosság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!