Hova menjek nyaralni?
Szóval elkesztem nézegetni a jövő nyári nyaralásokat és elakadtam. Én mindig ilyen körutazásokat tervezek de igazándiból egy madeira-lisszabon inkább őszi program és egy Athén-Isztambul inkább városlátogatósabb nem nyaralós.
Szóval nektek milyen ötleteitkek vannak ilyen európai körutazások terén
Kb a max költségem 400-450 ezer
Szia!
Igaza van az első válaszolónak, hogy szűkíteni kellene a kört. Az sem mindegy, hogy mivel, mennyi időre.
Nem tudom, hogy a Madeira-Lisszabon miért őszi inkább? Az egy jó opció nyárra. Madeira minden évszakban jó célpont, Lisszabonban nyáron az óceán hatása miatt nincs hőség. Figyelni kell, hogy ne égj le, de állandóan fúj a szél.
Egy Montenegró túra is jó lehet, szépek a városok (Kotor, Budva), a természet, és strandolni is lehet.
Jó opció lehet egy andalúz körút is, bár július-augusztusban Cordóba, Sevilla nagyon meleg, de a tengerparti részek kellemesek.
(Mi júliusban voltunk Sevilla-Cordoba-Granada-tengerpart körúton).
Toszkána felfedezése sem rossz opció, bár az inkább szeptemberben kellemesebb. Kiegészítve esetleg Cinque Terrével.
Esetleg egy Nápoly az Amalfi-parttal kiegészítve.
Vagy szigetek felfedezése? A kultúra/túra/kirándulás mellett lehet strandolni is, ami a kérdésed alapján fontos neked.
Korfu, Korzika, Szicília, Mallorca, Szardínia, Kréta, Ciprus, Tenerife
Nekem mondjuk jó körtúra lenne egy Prága-Cesky Krumlov (és környéke)-Lipno-tó is, egy szlovén, illetve dél-lengyel körtúra, vagy egy északi körút, amikor ott sokáig világos van. Bakancslistás egy észt-lett-litván körút, illetve egy norvég fjordtúra.
Nagyon klassz volt a Szentpétervár-finn-tóvidék utunk, és a Budapest-Koppenhága-Stockholm-Tallinn-Berlin-Budapest körutunk. (Mindig 30+ volt a városokban.)
Esetleg egy észak-olasz túra: Milánó-(Comói-tó)-Garda-tó-Verona-Velence
Ha kellően meleg van, a tavakban lehet fürdeni, míg Velencében a Lidon lehet strandolni is.
Köszönöm 2-es nagyon jókat soroltál fel.
Hát igazán repülővel szeretnék körülbelül 1 hétre de nem baj ha mondjuk 8-9 nap
Program szerint igazából kötetlen én szeretek túrázni de szeretek egész nap a parton ülni is de leginkább egy város-strand opciót szeretek
Akkor még egy Barcelona+környéke utat se vetnék el. Barcelona bőven ad látnivalót több napra+kirándulás (pl. Montserrat, Girona, Costa Blanca, esetleg Tarragonában a vidámparkok, pl Ferrari), emellett a városban és a tengerparti helyeken is lehet strandolni.
Mondjuk 1 hétre jó lehetőség Valencia+Alicante+(Elche) is. Valencia és Alicante a látnivalók mellett strandolást is biztosít. Vonattal 2,5h alatt el lehet jutni egyik helyről a másikra. Elche többek között a pálmafa ligetéről híres.
Az észak-olasz, és a nápolyi túra repülővel majd vonattal simán abszolválható. Spanyolországban is jó a vonatközlekedés, Tenerifén a heti buszbérlettel bárhova el lehet jutni. A cseh körút is megoldható vonattal.
Máshol javasoltam, de repülő/vonat kombóban jó opció lehet Pisa-Firenze-La Spezia is. Repülővel Pisa, 1-2 éjszaka után Firenze 2-3 éjre, majd La Spezia/Cinque Terre 2-3 éjszakára. La Spezia/Cinque Terre részen túra/strand kilőve, előtte meg egy kis kultúra. Pisából hazarepülés.
Szia,
Ezek a lehetőségek jutottak hirtelen eszembe:
1. Nizza - Fréjus - Toulon - Marseille
2. Milánó - Lago di Como - Lago Maggiore - Torinó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!