Jól értelmezem, hogy már AUSCHWITZ-BIRKENAU ba is előre kell foglalni helyet ha be szeretnék menni?
A teljes story-t nem szeretném leírni, mert nem ide tartozik, de nem egyedül megyek és én leszek az aki felkészül a hely történetéről. Ez egy hétvégi "kaland", mint anno szüleink idejében (legalábbis nekem, 26 vagyok most). Kocsival le, abban alvás, megnézni Krakkot Auschwitz-ot körbe járni a környékbeli helyeket. Ma már mindenki szálloda, 1 hét, wellnes, allinkuziv élményekre vágyik. És mivel, hogy "nomád" / "hippi" stílusban fog telni a hétvége nem nagyon szeretnék semmi extra dolgot mint pl idegenvezető.
És hogy miért pont Auschwitz az egy teljesen más téma, de annak is van jelentőségé.
Auschiwtz-ba kell idopontot foglalni, ezt a belepesnel ellenorzik es a szemelyes cuccaidat is atvilagitjak.
Birkenaunal sokkal lazabb a dolog, ott a bejaratnal nem igazan foglalkoztak vele hogy tura reszekent jossz e vagy sem, latszolag be lehetett menni barkinek. Viszont birkenaunal sokkal kevesebb latnivalo van: egy felrobbantott gazkamra, felrobbantott taborepuletek, egy rekonstrualt barakk epulet es kb ennyi. Auschwitzban minden epulet rekonstrualva van, a gazkamra is, illetve sok targy es foto is ki van allitva.
#5 vagyok.
Atolvastam meg egyszer a kerdesed es beugrott, hogy igazad van. Csucsidoben kozelezo vezetett tura kereteben megnezni a muzeumot, de 4 ora utan valoban be lehet menni vezeto nelkul.
A honlapon levo infok alapjan en is ugy gondolom mint te: csoportokra osztjak az embereket hogy egyszerre ne menjenek be sokan, de amint egy csoportnyi ember bement, mindenki arra meg amerre szeretne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!