Jól értelmezem ezeket a határátlépéssel kapcsolatos szabályokat?
A Konzuli Szolgálat a weboldalán a szerb-koszovói határátkelés kapcsán olvastam 2 olyan részletet, ami igencsak szemet szúrt.
A Szerbiáról szóló írásban ez szerepel.:
"Amennyiben a külföldi nem Szerbia felől lépett be Koszovóba, a szerb-koszovói határon a szerb hatóságok nem engedik be az országba."
Koszovóval kapcsolatban ez van írva.:
"Abban az esetben, ha az utazó nem Szerbia területéről útlevéllel lép be Koszovóba, és Szerbia felé kívánja elhagyni az országot, a szerb hatóságok nem engedélyezik a belépést Szerbiába, mivel – Koszovó el nem ismerése okán – a korábbi, Koszovóba történő belépést illegálisnak fogják tekinteni. Ilyen esetekben egy harmadik országon keresztül- pl. Észak-Macedónia – lehet belépni Szerbiába, vagy javasoljuk a személyi igazolvány használatát a határátlépésekhez ebben a térségben, így a visszafordítás elkerülhető."
Ezek alapján nem lehet azt megtenni, hogy például Albánián keresztül utazok Koszovóba, és onnan megyek Szerbiába? Ha ez így van, akkor hogyan tudják ellenőrizni, hogy én azelőtt honnan léptem be Koszovó területére?
Nem.
Úgyhogy ne szerepelsz a rendszerben. 25 év alatt csak rájöttek, hogyan kell ellenőrizni, nem? Vagy gondolod, te vagy az első ilyen okos?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!