Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Milyen hivatalos ügyintézés...

Milyen hivatalos ügyintézés kell ahhoz hogy kimenjek külföldre dolgozni hosszabb távra?

Figyelt kérdés
Mikre kell pontosan odafigyelni, mi a menete? Norvégia lenne a választott ország. Az odautazás és albérlet után már nézelődtem. És ha jól láttam elegendő az utazáshoz egy személyi igazolvány. Az iratokat le kell fordíttatni norvégra? hogy működik ez az egész? Ha beteg leszek ott hogy megyek el orvoshoz? Érdekelnének a részletek akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban és képben van annak a tanácsát szívesen fogadom.
2022. nov. 30. 15:37
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Mondjuk nem ártana tudni, hogy mit akarsz ott dolgozni....

Mert ugye a leendő munkahelytől is függ, hogy miket kérnek. Pl. végzettségre vonatkozó bizonyítványok, egyéb okmányok fordítása és hasonlók.

Amúgy meg _előre_ kell munkahelyet leszervezni, még itthonról. És akkor sima ügy, hogy ők mit kérnek. És ha már megvan az igérvényed, akkor tudsz lakást / albérletet keresni (még mindig itthonról).

Úgy látom, még az itthoni viszonyokkal sem vagy igazán képben.... Mi az, hogy "hogy megyek el orvoshoz"???

Nyilván kell hogy legyen társadalombiztosításod/egészségbiztosításod. Ugyanúgy, mint itthon. Ha van munkahelyed, akkor tiszta ügy, ők bejelentenek, és fizetik utánad a kötelező egs.biztosítást.

Milyen melót keresnél?

2022. nov. 30. 17:15
 2/16 A kérdező kommentje:
Na barátom... tudod hova menjél.
2022. nov. 30. 17:38
 3/16 A kérdező kommentje:
Legyen szíves olyan válaszadó írjon aki nem provokatív.
2022. nov. 30. 18:05
 4/16 anonim ***** válasza:
75%

Bocsánat, hogy segíteni próbáltam. ígérem, legközelebb nem teszem.

Provokatív? Micsoda? Az, hogy leírtam a reális helyzetet?

Hát akkor álmodozz! Azt lehet határok nélkül...

2022. nov. 30. 18:22
 5/16 anonim ***** válasza:
Az első leírta tök korrekten a dolgokat. Most akkor írjam le neked ugyan ezt, csak máshogy megfogalmazva, hogy oké legyen neked?🤨
2022. nov. 30. 23:32
 6/16 A kérdező kommentje:
Oké. Majd egyénileg utánajárok.
2022. nov. 30. 23:36
 7/16 A kérdező kommentje:

Korrekten? Ember.... mondatonként hol lekezelően írt, hol pedi viszonylag normálisan.

Ne írjatok nekem semmit. Hagyjuk.

2022. nov. 30. 23:38
 8/16 anonim ***** válasza:
🤔🤔🤔
2022. dec. 1. 08:14
 9/16 anonim ***** válasza:

Válaszoló: *Megválaszolja a kérdést.*

Kérdező, ignorálva a válasz tartalmát: "PFÚJ MINDEN BUNKÓ ÉS LENÉZŐ!"

2022. dec. 1. 09:50
 10/16 anonim ***** válasza:

#9: Hát igen, ez az esszenciája sajnos. :(

Amúgy meg tényleg nem bántásból, de millió ilyen blog van, ahol hús-vér emberek leírják a konkrét tapasztalatokat. Az egyik legjobb (bármely ország tekintetében) a Határátkelő blog.

Ugyan nem friss poszt, de a lényeg lejön belőle:

[link]

2022. dec. 1. 11:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!