Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Ha gyerekkoromban sose vittek...

Ha gyerekkoromban sose vittek túrázni de felnőttként szeretném elkezdeni, hogy érdemes megtanulni az alapokat?

Figyelt kérdés

pl milyen bakancsot kell viselni, miket érdemes vinni 1 napos túrára stb.

Kezdőként 1 napos túrákkal szeretném kezdeni.

Minden hasznos infó jól jönne.

2022. jan. 10. 18:44
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Igazából ez is olyan, hogy elkezdi az ember és belejön. Érdemes körbenézni túrázós oldalakon, ki-mit ajánl. Nem kell rögtön profi felszerelés.

Igazából ami elsőre kell, kvázi egy jó cipő. Az a legfontosabb, minden más idővel jön magától.

Én mondjuk az első túráimat sima edzőcipőben nyomtam le. Lett is vízhólyagos lábam, törte a cipő, plusz szét is szakadt és kilógott a lábam ujja :D

A legfontosabb amit egy túracipő tud, hogy sokkal kevésbé csúszik a talpa, ami terepen nem utolsó szempont. Aztán persze ilyen átmeneti sáros-saras időben csúszik midnen is.

2022. jan. 14. 22:44
 12/13 anonim ***** válasza:
100%

Új cipőben tény, hogy ne egy 30-50 km-es távon tesztelje le az ember. Vagy vigyen csere cipőt.

Nekem volt sok túratársam, simán elmentek új cipőben és végig kényelmes volt nekik. Volt aki vitt csere cipőt ha kell, de nem cserélte át. Én vettem új cipőt, az úgy törte a lábam, pedig előtte is pontosan ugyanolyan volt. És később sem lett jobb, le kellett cseréljem.

2022. jan. 14. 22:45
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy én tudom ajánlani a teljesítménytúrákat:

[link]

Vannak hosszabb-rövidebb távok mindenfelé és mégiscsak egy valamennyire kontrollált, felügyelt túrán megy az ember.

2022. jan. 14. 22:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!