Mikor néztek utána a dolgoknak?
Tegyük fel utaztok el egy idegen országba, de még van 9 hónap mondjuk.
Kell nézni repjegyet, szállást, az ottani közlekedésről pár infót,árakat,látnivalók keresgélése stb.
Utána néztek 9 hónappal előbb, hogy ne érjen semmi váratlanul esetleg, vagy inkább hagyjátok az utazás előtti 1-2 hónapra?
Amikor eldöntjük, hova megyünk, akkor nyilván alap szinten mérlegeljük, hogy megéri-e oda menni.
Az első mindig a repjegy, azt érdemes minél előbb megvenni, ha már a dátum fix, és ha az megvan, akkor a szállással is fölösleges várni. Nálunk inkább az a probléma, hogy mikor dől el tutira a dátum a szabik miatt, meg most pluszban a vírus miatt is. Autóbérlést szoktunk még előre intézni, de az nem sürgős. Ha olyan látnivaló van, ahol kell/érdemes előre regisztrálni, azt szintén jó mielőbb megtenni.
Én az alapos ellenőrzés híve vagyok, ezért előzetesen felmérem, hogy kb. mennyibe kerül a repjegy. Az igényeim és a netes tapasztalatok alapján belövöm, hogy hány napot szeretnék ott lenni (ez értelemszerűen befolyásolhatja az utazás dátumát, mivel nem mindig van napi szintű járat). Ha kb. tudom hogy mit szeretnék megnézni, akkor egy olyan szállást keresek, amely közel van a látnivalókhoz, illetve könnyen megközelíthető. Nagyjából leellenőrzöm a szükséges költőpénzt, beutazási feltételeket, időjárást, és a közlekedési lehetőségeket is.
Általában ezen infók általános felmérése után veszem meg a repjegyet. Több helyen olvastam, hogy kb 1-2 hónappal az utazás előtt érdemes keresni repjegyet, mivel akkor a legolcsóbb. Ez Európán belül kb. igaz is, azonban én annak a híve vagyok, hogy akár már több hónappal előtte le kell csapni a jegyre, ha az ára megfelelő számomra. A szállást a repjegyvásárlás után nem sokkal lefoglalom, persze általában ingyenesen lemondhatót keresek.
Utána kedvem szerint foglalgatom a többi dolgot, amennyiben van értelme előre foglalni (pl. egyes fakultatív programokat jobb helyben intézni).
Ez az optimális eset, de történt már olyan is, hogy egy borozgatás után hirtelen felindulásból vettem két jegyet Jordániába. Másnap józanodás közben gugliztam rá mit is foglaltam magunknak, mondhatom nem örültem, amikor rájöttem, hogy kell vízum, illetve január kb. a legrosszabb hónap. Szerencsére a rendhagyó foglalás ellenére egyik legjobb utunk lett, úgyhogy nincs tuti recept :)
Több okból kifolyólag nem foglalkoznék vele, csak 1-2 hónappal indulás előtt.
Az első ok, hogy van jobb dolgom is annál, hogy 9 hónappal későbbi utazással vergődjek. Nem vagyok az a típus.
A másik ok, pedig a vírus.
Azt se tudjuk mi lesz ezzel kapcsolatban két vagy négy hét múlva, nem hogy kilenc hónappal előre foglaljak így jegyet pl.
Nem is arról volt szó legfőképp, hogy most foglalunk. Csak utána nézni utánanézünk, hogy mekkora költséggel számoljunk.
Foglalni március környékén tervezünk, aztán ez még úgyis változhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!