Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Mennyire kockázatos járvány...

Mennyire kockázatos járvány szempontjából Horvátországba menni?

Figyelt kérdés
Augusztus végére foglaltam szállást, az előleget befizettem már, a teljes összeg júliusban esedékes. Ha megint bejön ez a karanténcirkusz, akkor bukom az egészet? Mennyire kockázatos szerintetek így elmenni, befizetni a teljes összeget? Várható, hogy Magyarországról sem engednek be a nyáron Horvátországba?

2020. jún. 26. 11:08
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
70%
Mi júliusban mentünk volna, inkább lemondtam és megyünk belföldre helyette.
2020. jún. 26. 18:28
 12/24 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem kockázatos. Néhány környező országból érkezőknél már most bevezették (újra) a 2 hetes karantént, durván emelkedik a fertőzöttek száma, ráadásul az egyik gócpont Zadarban van, ami igencsak kedvelt turista-célpont, onnan simán szét tudják szórni a kirándulók a vírust. Nevezzen bárki nyugodtan majrésnak, de én idén inkább nem gondolkodom tengerpartban, ott lesz az jövőre is, talán addigra lenyugszik a helyzet. Idén meg nyaralunk itthon.
2020. jún. 27. 22:35
 13/24 anonim ***** válasza:
63%

Városnézés, tömött turistaközpontok látogatása nyilván kockázatos, de mondjuk én itthon sem mennék szállodába, strandra, aquaparkba stb.

12. válaszoló: honnan tudod, hogy Zadarban gócpont van? Három napja nőtt meg az új fertőzöttek száma, és az alábbiakat írták a területi eloszlásról eddig:

06. 25.: The new cases were reported in Osijek-Baranja (40), Grad Zagreb (25), Zagreb (7), Zadar (5), Sibenik-Knin (1), Primorje-Gorski Kotar (9), Split-Dalmatia (1), Brod-Posavina (1), Virovitica-Podravina (1), Varazdin (1), Sisak-Moslavina (2) and Istria (2) counties.

06. 26.: The new cases were reported in Osijek-Baranja (12), Grad Zagreb (23), Zagreb (5), Zadar (2), Primorje-Gorski Kotar (5), Split-Dalmatia (5), Koprivinca-Krizevci (2), Brod-Posavina (1), and Varazdin (1) counties.

06. 27.: The new cases were reported in Osijek-Baranja (20), Grad Zagreb (42), Zagreb (4), Zadar (1), Primorje-Gorski Kotar (2), Split-Dalmatia (7), Medjimurje (1), Virovitica-Podravina (1), Vukovar-Srijem (3), and Sisak-Moslavnia (4) counties.

Ezek alapján nekem Zadar nem tűnik annak. Nem lehet, hogy Zágrábbal kevered?

2020. jún. 28. 08:18
 14/24 anonim ***** válasza:
84%

13-as, nem keveri a 12-es Zágrábbal: Zadarban lefújták a tenisztorna döntőjét, mert több sportember is koronavírusos lett. Djokovic is az, ezt nyilatkozta:

"Akkor kezdtük el szervezni a tornákat, amikor a vírus gyengült, mert abban bíztunk, a körülmények már megfelelőek a rendezéshez. Sajnos azonban a kórokozó még mindig jelen van, ez pedig rávilágított arra, még mindig tanulnunk kell, hogyan tudunk együtt élni vele" – folytatta a világelső, aki sajnálatát fejezte ki mindenkinek, aki megfertőződött."

[link]

2020. jún. 28. 09:01
 15/24 anonim ***** válasza:
70%

Köszi!

Mindazonáltal továbbra is azt gondolom, hogy kevésbé veszélyes egy saját stranddal bíró horvát tengerparti házba menni, ahol senkivel nem találkozunk a kulcsátvétel után, mint egy magyar wellnesszszállodába vagy balatoni strandra. Sajnos a vírus mindenhol ott van, nálunk is, mindenhol kerülni kéne a tömeget. Szerintem.

2020. jún. 28. 09:34
 16/24 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Én igazából nem is a vírustól félek, mert egy szigetre megyünk egy isten háta mögötti apartmanba, úgyhogy szerintem sokkal kisebb eséllyel kapod ott el, mint mondjuk egy jól megtömött balatoni strandon. Amitől félek, az az, hogy nem engednek be az országba Magyarországról ha tovább nő a fertőzöttek száma, ami simán elképzelhető, mert sok helyről már most sem engednek be. Mindenesetre írtam az Adrialinnak, hogy mi a policy arra az esetre, ha befizettük ugyan, de rajtunk kívül álló ok miatt nem fogunk tudni menni, kíváncsi vagyok mit válaszolnak, majd kiteszem ide is, hátha valakinek segít.
2020. jún. 28. 09:51
 17/24 anonim ***** válasza:
83%

"Amitől félek, az az, hogy nem engednek be az országba Magyarországról ha tovább nő a fertőzöttek száma,"

Ha nem engednek be az országba, akkor még viszonylag szerencsésen jártál - max elmarad a nyaralás.

Nem ettől kell félni, hanem attól, hogy ha van egy járványgócpont, akkor az EGÉSZ KÖRNYÉKET karantén alá veszik,- legalábbis a normálisabb helyeken mint pl. a németeknél, hiába a környékbeli lakosok nem dolgoztak a húsüzemben, mégis megfertőződtek ők is.

Ilyen esetben előfordulhat, hogy KINT REKEDSZ, ahogy DÉL-Olaszországban vagy Spanyolországban rekedt jó pár magyar turista.

Na attól kell félni, mert akkor bizonytalan ideig kell kint maradnod és igencsak sokba kerülhet akkor a nyaralás.

2020. jún. 28. 10:14
 18/24 anonim ***** válasza:
83%

12-es válaszoló vagyok, a 13-as kérdésére reagálnék. Mindkettőnknek igaza van, Zadar gócpont, de számszerűleg a legtöbb fertőzött valóban Zágrábban van (és Eszék-Baranya megyében).

A kérdezőnek válaszolva újra: én idén nyáron kihagynám Horvátországot.

2020. jún. 28. 11:00
 19/24 A kérdező kommentje:

Egy kis ápdét, ha még itt vagytok. Válaszolt az Adrialin egy full sablon emailt, hogy a honlapról tájékozódjak. Ami tök jó, de nekem még mindig nem egyértelmű ez a kérdésem szempontjából, linkelem lent. Tehát van itt a végén ez a rész:

"Ha országának és / vagy a rendeltetési országnak a határai le vannak zárva, nem utazhat, még ha szeretne sem. Ha kormánya utazási figyelmeztetést ad, nem javasolt az utazás. Ilyen esetekben természetesen nincsenek lemondási költségek. Foglalása ingyenesen lemondható.

Választhat úgy, hogy újra foglal az idén vagy a következő évben egy későbbi időpontot, vagy határozottan törli a foglalását."

Ebben az esetben, ha jól értelmezem, akkor ha lezárják a határt augusztus közepén és emiatt nem tudok elutazni, akkor kérhetem a július közepén már befizetett szállásdíjam teljes összegét, ugye? Nyilván csak ha nem akarom módosítani az időpontot. Ez tudom már kicsit szájbarágós, de hálás lennék, ha más is megerősítené.

[link]

2020. jún. 29. 12:38
 20/24 anonim ***** válasza:
76%

Nem csak határzárnál. A konzuliszolgálat.hu oldalon országonként rá lehet keresni a célországra és ha az van odaírva, hogy Horvátország utazásra nem javasolt térség, akkor vissza kell fizetniük, De ha az van odaírva, hogy lehet menni, de nem ajánlott, esetleg jól fontolja meg, vagy egyszerűen csak egy részét teszik karanténba az országnak, akkor nem kötelesek visszafizetni.

Végezetül, ha kiderül, hogy pl. Zadar (Split, tetszés szerint behelyettesíthető) össze-vissza van fertőzve, de nem zárnak le semmit, "szabadon engedik" a járványt, akkor Te döntöd el, hogy megkockáztatod-e az utazást - ilyenkor sem fizetnek vissza semmit.

Ha zárják a határokat, akkor igen.

2020. jún. 29. 13:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!