Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Folyóvíz ihatóvá tételére mi...

Folyóvíz ihatóvá tételére mi a legjobb, helytakarékos megoldás?

Figyelt kérdés
Megyek ázsiába motoros túrára, ahol valszeg lesz olyan, hogy esti táborozáshoz csak a közeli folyóból fogok tudni vizet szerezni. Ami valszeg tele lesz mindenféle papucsállatkával meg baktériummal. Nincs kedvem szétcsapni a bélflórám. Milyen megoldások vannak, melyik a legjobb, ami pici helyet foglal? Tabletta, szűrős kulacs? A pénz kb mindegy, de mondjuk 1 havi adag ne legyen 50 ezer forintnál több. Valszeg a legtöbb helyen lesz rendes víz a közelben.
2020. márc. 29. 15:06
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a felvilágosítást a forralással kapcsolatban.

Törökországon végig, majd Grúziában alaposabban körbemegyek, Azerbajdzsán, és végül Oroszországon, Ukrajnán keresztül haza.

De biztos lesz fa, viszont nem akarol erre hagyatkozni, mivel simán lehet, hogy nagy esőzések után megyek, vagy közben esni fog az eső, ami miatt sehol sem lesz száraz fa. Ha viszont gázpalackot használok, az rengeteg idő meg elhasznált gázpalack, ezt saját tapasztalatból tudom. Hacsak nem viszek nagyobb, komolyabb felszerelést, de mint írtam, minimális súlyt és cuccot akarnék vinni, amibe nem fér bele egy komolyabb, nehezebb gázfőző, csak az összecsukhatós legkisebb.

Ezek a szűrős kulacsok nehézfémeket, vírusokat nem szűrnek, erre gondolsz azalatt, hogy biztos nem ilyet használnál? Baktériumok meg egyéb egysejtűek ellen elvileg nagyon hatékony, illetve nem lesz mellékíz tőle, mint a legtöbb fertőtlenítő tablettától.

Tényleg az a legnagyobb bajom a forralással, hogy nagyon időigényes és körülményesebb.

Köszönöm a válaszokat, mindenkinek :)

2020. márc. 30. 00:40
 12/16 anonim ***** válasza:

"Ezek a szűrős kulacsok nehézfémeket, vírusokat nem szűrnek, erre gondolsz azalatt, hogy biztos nem ilyet használnál?"

Igen. Nem akarok butaságot írni meg negatív lenni, de szerintem a második naptól fogva úgy f..snád végig az egészet, mint annak a rendje.

Én a helyedben bespájzolnék vízből. Azért ezek a helyek nem a világ végének számítanak, ha minden nap tudsz veni 2-3 nagy üveg ásványvizet (vagy újratölteni csapvizet), akkor megleszel. Biztos hogy sokkal könnyebben fogsz találni egy kisboltot, mint folyót vagy patakot.

2020. márc. 30. 02:39
 13/16 A kérdező kommentje:
Persue, elsősorban rendes csapvizet használnék, de megyek Tusheti, illetve Svaneti nemzeti parkokba, ahol elképzelhetően ritkábban lesz tiszta ivóvíz, elsősorban itt volna szükségem alternatív vízforrásra. Illetve bárhol történhet olyan, hogy megtetszik, és felverem a tábort. Tök jó lenne, ha nem volnék úgymond civilizációhoz láncolva ivóvíz végett :)
2020. márc. 30. 07:41
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Tanulságos kísérlet a tisztítási módszerekről:

[link]

2020. márc. 31. 19:16
 15/16 anonim ***** válasza:

Ez valóban tanulságos. Azonban az kérdéses maradt számomra, hogy ezek a szűrők mennyire használhatóak tartósan. Vagy hogyan tisztíthatók, már ha egyáltalán pucolhatóak?

A szenes dolog is jól néz ki, de ez szeritem ugyan úgy időigényes és szenet kéne cipelned hozzá.

2020. márc. 31. 19:29
 16/16 A kérdező kommentje:
Elvileg tisztíthatóak, ha gyakran tisztítod, szinte akármeddig.
2020. ápr. 1. 15:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!