Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Győrből hogyan tudok a legkönn...

Győrből hogyan tudok a legkönnyebben a repülőtérre kijutni (Bp reptér)? Ha valaki repülővel utazik milyen tennivalók vannak a reptéren?

Figyelt kérdés
Életembe nem utaztam külföldre és számomra teljesen ismeretlen minden ebben a témában.Interneten láttam nagyon több nagyon jó külföldi nyaralási lehetőséget itt is lenne pár kérdésem(lennt)
2019. júl. 18. 14:13
 1/6 A kérdező kommentje:

Interneten láttam több nagyon jó nyaralási célpontot,ha leütöm és lefoglalom neten a szállást és az repülőjegyet onnantól mi a teendő?

- Tehát hol kapok vagy hogyan valami visszaigazolást hogy a szállást,repülőjegyet megvettem?

Mert a repülőtéren mégis csak be kell mutatnom valamit vagy ez hogyan megy?

Sajnos ebben a nulla az ismeretem és nem is merem másoktól megkérdezni,mert a mai világban sajnos aki sose engedhette meg magának hogy nyaralni menjen és nulla ismerete van ebben a témában mit hogyan kell elintézni lenézik és tudatlannak,butának nevezik sokan sajnos.

2019. júl. 18. 14:17
 2/6 D. Brasco ***** válasza:

Mar már gyereket csinalni is az interneten kell.....epoen ezert repjegyet szallast stb is ott erdemes venned!Viszont ahhoz rögtön kelleni fog egy visa vagy master card!

Ha van akkor lefoglalod a jegyet amirol a vegen visszaigazolo emalit is kapsz amiben minden benne van!Még online bechekkolni is fogsz tudni stb stb!Ugyhogy igazabol semmilyen papirra nem lesz szukseged mert minden "elektromosan" intezodik

2019. júl. 18. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Utazz vonattal Kelenföldig, majd onnan két választasod van: az olcsóbb 1-es villamossal Népligetig utazni, majd a 200E busszal a reptérre. A drágább pedig M4 metróval a Kálvin térig, majd 100E busszal a reptérre. (Szerintem időben nem is feltétlen nyersz az utóbbival, szóval nem nagyon éri meg.)
2019. júl. 18. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:

A reptérre a 100E vagy 200E busszal tudsz kijutni, ezt már írták. Vagy taxival, ez a legkényelmesebb és legdrágább megoldás.

Ha vettél repülőjegyet (gondolom, fapados) az indulás előtt általában 2 nappal interneten be kell csekkolni, megkapod a helyjegyet, amit érdemes kinyomtatni (telefonon is bemutatható). A rajta lévő QR kódot olvassák majd le. Arra vigyázz, hogy ezt visszafele útra is meg kell oldanod! Kell internet, esetleg nyomtatási lehetőség vagy a telefonos megoldás.

A reptéren csak menj a többiek után, arra vigyázz, hogy a csomagod ne legyen nagyobb a megengedettnél, illetve hogy a személyid/útleveled nálad legyen és érvényes legyen (sok országban még legalább 6 hónapig az utazás után). A konzuli szolgálat oldalán olvashatsz az adott ország követelményeiről. Kezdők ezen gyakran elbuknak!

Szállást az interneten lehet foglalni, szintén érdemes kinyomtatni a visszaigazolást. Meg kell oldanod a közlekedést a reptérről a szállásra. Sok szálloda küld érted taxit, transzfer buszt ha kéred (ezek a drágább megoldások), vagy nézz utána a tömegközlekedésnek - főleg ha késő este, éjszaka érkezel, ez probléma lehet. Vagy bérelhetsz autót, ha olyan utat tervezel (hitelkártya kell hozzá).

Mindenképp köss utasbiztosítást.

Utána olvasgass a helyi nevezetességekről, és nézz utána, hogyan lehet eljutni, megnézni őket. (Blogok, tripadvisor, stb.) Tényleg minden fenn van az interneten, de sok bogarászsást igényel egy önálló út megszervezése.

Ennél egyszerűbb befizetni társasutat, ott megszerveznek mindent, idegenvezető van, emiatt nyilván kicsit drágább. De sok helyre dömpingáron olcsóbban kínálnak utakat, mint az egyéni szervezés.

2019. júl. 18. 15:12
 5/6 anonim ***** válasza:
Bécsi és pozsonyi indulást is nézz. Megkérsz egy havert és kidob, Schwechaton kint vagytok 50 perc alatt. Én csak akkor szivatom magam Feriheggyel, ha tényleg nagyon olcsó.
2019. júl. 19. 11:21
 6/6 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a választ
2019. júl. 19. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!