Borzalmasan tájékozódom és a nyáron a világ másik
felére kell elutaznom egy kisváros mellé. Hogyan lehet a
legkönnyebben tájékozódni?
Figyelt kérdés
Az az igazság, nagyon félek, hogy eltévedek, még a saját városomban is van, hogy nem találok meg helyeket. Az okostelefon gondolom alap térképpel. Angolul jól beszélek. Ott már várni fognak, legalábbis a városban, ami mellé megyek.
Még annyit hozzátennék, Európán belül voltam már erre-arra, de csoporttal. Ide viszont most egyedül megyek.
2018. márc. 11. 12:52
2/7 anonim válasza:
Ha van okostelefonod, azon van térkép meg gps gyalogosoknak is.
2018. márc. 11. 13:52
3/7 anonim válasza:
aha, ha meg a szar telefon lemerül vagy tönkre megy akkor majd néz egy jót, én jól tájékozódom és sokfele voltam a világban egyedül de soha nem csak elektromos szarokra hagyatkoztam, mindig vittem papír alapú térképet és nagyjából megjegyeztem az útvonalat
2018. márc. 11. 14:40
4/7 anonim válasza:
+1
Papír alapú térkép mindig jól jön, meg ma már otthon google streetviewban meg tudod nézni hogy hogy néz ki kb ahova meg kell érkezned onnan merre kell indulnod stb. Meg persze powerbank meg egyebek nem ártanak a telóhoz meg egy normális offline GPS program rá aztán nem lehet gond.
2018. márc. 11. 15:03
5/7 anonim válasza:
Amióta egyszer véletlenül rossz vonatra szálltam amikor még nem beszeltem a nyelvet -külföldön élek- én is idegbeteg vagyok, ha másik városba kel utaznom.
Ha mennem kell valahova, akkor telefon teljesen feltöltve, 2 powerbank szintén. Térkép kinyomtatva, külön egy lista az utcanevekkel szinten. Ha at kell szállni buszon vagy vonaton, akkor az a lista is kinyomtatva, minimum 3 különböző időpontot megadva. Ehhez még hozza jön az állomáson és a megállóban levő osszes létező tábla csekkolasa és hiztos ami bhiztos alapon megkérdezek minimum két embert, hogy ez e az a vonat, illetve busz eseten a sofőrt is megkérdezem
2018. márc. 11. 15:50
6/7 anonim válasza:
Legyél olyan paraszt, mint a 3-as és majd biztos jó helyre küldenek.
2018. márc. 11. 15:54
7/7 anonim válasza:
Én is baromi rosszul tájékozódom, de a mobilommal eddig még mindenhova odataláltam.:-) Voltam egyedül Európán belül, elmentem olyan kirándulásra kint, ahol négyszer kellett átszállnom az úticélig. Megnéztem előző este az útvonalat, felírtam az úticélt, a közlekedési eszközök és az állomások pontos neveit (volt közte metró, busz, városkörnyéki vasút), beírtam a telómba is a térképbe, figyeltem a táblákat és a biztonság kedvéért minden átszállásnál meg is kérdeztem, jó helyen vagyok-e.:-) Visszafelé már pikkpakk ment. Van egy bika powerbankom, a következő utamra veszek egy napelemeset is, meg egy tartalék telót a kinti SIM-kártyának, trópusi vidékre megyek, szintén egyedül. Ne aggódj, mindenhol vannak kedves, segítőkész emberek. Esetleg érdemes a helyi nyelven leírni, hogy pontosan hova akarsz menni, és legyen nálad íróeszköz, még nyelvi nehézségekkel is lehet meglepően jól kommunikálni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!