Mennyi pénzel számoljak egy ilyen útra?
Ezek a hajóutak pont úgy vannak kitalálva, hogy folyamatosan költsed a pénzedet pl. a kirándulásokra, a kötelező borravalókra és a hajón található üzletekben és szolgáltatásokon...stb... stb.
Miamiban mindenképpen béreljetek autót és autózzatok ki Key Westre ahol többek közt Hemingway házát is megnézhetitek és nem utolsó szempont, hogy az óceánon át megy az út.
[link]
2019. júl. 1. 13:20
* Bocs, de amúgy sosem értettem, hogy emberek milliós utakra befizetve átrepülik a fél világot az USA-ig, majd 5 nap alatt letudják...
...amikor relatíve "alig" kerülne többe egy pár hetes kint tartózkodás.
2019. júl. 1. 13:26
3/13 A kérdező kommentje:
Mert a hajóút volt a lényeg, nem Miami. Nem fér bele azért annyi hogy hajóút meg 3 hét Miamiba járkálás.
Nondjuk miamira nem kell 3 het,meg 3 nap is sok,viszont a kornyeken van par izgalmas dolog a már emlitett key west illetve az everglades meg tarsai!Amugy ha tenyleg csak eves ivasra akarsz kolteni akkor 30-40dollarral szamolj naponta,persze csak ha nem 10deka parizeren meg egy fél liter zacskós tejen akarsz ellenni egesz nap!
2019. júl. 1. 13:57
Ez kb. Már a sok milliómodik ilyen kérdés.
Kifizetsz egy hajóutat, repjegy, miami stb. Aztán megszületik a gyk-n a kérdés "Mennyibe kerül a költőpénz?"
1. Ha több 100 ezret kifizettél, akkor miért is érdekel mennyi költőpénzt vigyél? Viszel bankkártyát, kártyaterminál van ott is mindenhol, ATM van ott is ezer helyen. Akkor mi a kérdés?
2. Ha 1 milliót tudnál vinni, akkor ez a kérdés eleve meg se született volna.
2019. júl. 1. 14:53
6/13 A kérdező kommentje:
Azért mert életembe nem voltam ott, Rómába is 2 üveg (nem valami neves és luxus) proseccora fizettem 200 eurót, miközben Barcelonába meg egy olyan whiskey colára fizettem 10 eurót ami csurig volt töltve whiskeyvel. Nem a pénzen van a hangsúly hanem fogalmam nincsen mennyit váltsak és mivel nem tudom belőni se nem akarok úgy járni hogy 3x annyi dollárt váltok mint amennyi kellett volna vagy pedig sokkal kevesebbet.
7/13 A kérdező kommentje:
Mellesleg nem írtam ki olyan kérdést hogy "mennyibe kerül a költőpénz". Gondoltam hátha volt kint valaki vagy esetleg hajóúton és eltudja mondani hogy minden nap étterembe ettek, megittak minden nap egy üveg bort, vettek 10 ruhát és összesen elköltöttek 400 ezer forintot.
Minek váltasz pénzt? Fogod a bankkártyád, és ugyanúgy tudod használni mint itthon. Az őskorban élsz vagy mi? Vagy fillérezgetni mész oda?
2019. júl. 1. 15:24
De miért nem kártyát viszel? Egy ilyen luxus óceánjárón kizárt, hogy ne fogadnák el.
2019. júl. 1. 15:25
10/13 A kérdező kommentje:
Hogy minek váltok pénzt? Mondjuk talán azért hogy ne az aznapi Otp árfolyamon váltsa nekem a forintot dollárra vagy euróra például ez aztán a filléreskedés tényleg hogy elmegyek egy olyan váltóba ahol 10 forintal olcsóbban váltják.. és valahogy rá kell tennem a kártyára is a dollárt így logikusan váltanom is kell.
Kapcsolódó kérdések: