Ti irtok listát utazás előtt, hogy mit kell vinni?
Igazán nem, mert már rutin, de kezdetben írtam.
1. Iratok: szem.ig/útlevél, szállás igazolás
2. Kozmetikai cikkek: sampon, tusfürdö, desodor, fogmosó kellékek, arckrém, kézkrém, testápoló, fésü, borotva, naptej, stb (meg amit még naponta használsz)
3. Ruhafélék: fehérnemü, nadrág/szoknya, blúz/trikó/felsörészek, hálóruha/pizsama, törölközö, pulóver, széldzseki, cipök, papucs
4. Technika: telefon/laptop, töltök,
Igen. Megvan gépen egy fájlban, minden utazás előtt átnézem.
De ezt nem lehet általánosítani, pár ruhadarab kivételével mindenkinek másra van szüksége.
Nem szoktam írni, kategóriánként pakolok:
- szabadidő (szálláson)/éjszakai holmik (papucs, pizsama, kényelmes pamutruhák, stb.)
- nappali ruhák és cipők (időjárásnak megfelelően)
- fehérneműk
- fürdőszobai kellékek (pipere, ha kell törölköző)
- technika (telefon, fényképezőgép és kiegészítők)
- papírok, iratok, pénz
- speciális dolgok (pl. túrafelszerelés, sífelszerelés, strand, stb.)
- esetleg társasjáték, kártya, ha nagyobb társasággal megyünk és pihenést tervezünk
- enni és innivaló az útra, ha kell és egy kis hazai nasi (már leszoktunk a nyaraláson főzésről)
Vannak alapvető dolgok, meg írhatsz 2-3 eltérő listát nyaraláshoz, tanulmányi kiránduláshoz, üzleti úthoz, koncerthez, stb. Nekem fejből megy a checklist, megpróbálok mindent összeszedni egyszerre:
Iratok: útlevél, személyi, diákigazolvány, jogosítvány, lakcímkártya, eu egészségügyi kártya, szállás foglalás visszaigazolás, rendezvény jegy/konferencia regisztráció
Tisztálkodás: törülköző, fogkefe, fogkrém, tusfürdő, sampon, dezodor, borotva, arcszesz, sebtapasz
Ruha: póló, fehérnemű (5 nap alatt +1, felette +2 tartalék a mindennapi tiszta ruhán felül.) Nadrág (rövid, hosszú, vastag, esőálló), pulóver, kabát (esőkabát, téli kabát) kesztyű
Elektronika: telefon, töltő, kábel, headset/fülhallgató, power bank feltöltve, power bank töltő, kamera, kamera tartozékos táska, kamera akkuk feltöltve, SD kártyák lepucolva, kamera töltő. Laptop, egér, HDD, laptoptöltő, UTP, HDMI kábel, USB elosztó.
Egyéb: íróeszköz, jegyzettömb, ragasztószalag/szigszalag, kis csavarhúzó, bicska, öngyújtó,
Pénz (hazai, váltott), bankkártya, törzsvásárlói kártyák.
Alkalmi:
Elegáns alkalomhoz: nyakkendő, ing, zakó, nadrág, fekete zokni, cipő,
Túrázni: kényelmes túracipő, esernyő, esőnadrág, szúnyogriasztó, távcső, szerszámkészlet, zseblámpa, reflektor, kulacs, hálózsák
Vízpartra: strandpapucs, fürdőgatya, törülköző, tengerpartra búvármaszk, wetsuit, uszony, pipa, kesztyű, vízicipő
*napszemüveg, napolaj, valami szőnyeg vagy polifoam leülni/lefeküdni, gumimatrac/úszógumi.
Félrenyomtam, a vége lemaradt :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!