Izrael vagy Oroszország?
Ha csak ezt a két országot lehetne választanotok (és semelyik másikat nem), utazásra vagy pár hónapig ott tartózkodásra, melyik lenne szerintetek az ideálisabb?
Hol a több látnivaló?
Hol kedvesebbek, vendégszeretőbbek az emberek?
Hol elviselhetőbb a klíma (Oroszország méretéből adódóan a célállomás alatt a Moszkva/Szentpétervár tengelyt értem, nem Szibériát)?
Hol kedvezőbbek az árak?
Hol van több jó kocsi?
Hol szebbek a nők?
Vélemények, tapasztalatok és ötletek érdekelnek ebben a témakörben, minden hozzászólást köszönök!
Méretéből következően Oroszországban van több látnivaló. De pár hónapig Izrael is ellát bőven látnivalóval. És nekem mint katolikusnak kedvesebbek az izraeli múlt és történelem emlékei, közelebb állnak hozzám.
Ami a kedvességet illeti, turistákkal szerintem mindenütt kedvesek az emberek. Izraelben egyébként is "in" kedvesnek lenni bárkihez.
A kilima attól függ, mikor és hova mész. Izraelt augusztusban nem ajanlom, legfeljebb tengerpartokat vagy a Kineretet.
Az Oroszországi árakat nem ismerem - de Izrael nem egy olcsó hely.
Hol szebbek a nők, valószinűleg mindkét helyen vannak csúnyácskák is, meg gyönyörűek is. Az izraeli lányok nagyon kedvesek, de nem "úgy".
Történelmi tanulmányaim alapján egyetlen pillanatig nem vágynék oroszországba.
De úgy érzem, sem törtébnelem, sem földrajzórán nem figyeltél.
Én voltam mind a két helyen.
- összességében inkább Izraelbe mennék a helyedben, innen tőlünk nézve sokkal egzotikusabb, több élményt tud nyújtani
- látnivalók számát nem tudom összehasonlítani, de ha Izraelbe mész, átmehetsz pl. Jordániába is ha már ott vagy. Oroszország ehhez túl nagy.
- az emberek mindenhol kedvesek
- nyáron szerintem mind a két úticél halál időjárás szempontjából (max Sz.pétervár lehet elviselhető). Ősszel/tavasszal mindkettő oké.
- Oroszország olcsóbb jóval
- Izraelben több a jó kocsi, mivel gazdagabbak (ezért drágább is minden, ugye)
- a nők Izraelben szebbek, főleg a lakosságszám arányában
Nem volt kérdés, de az Oroszországba való bejutáshoz már a vízumigénylés megadja a hangulatot, drága, lassú, körülményes, bunkók a pesti nagykövetségen.
Ha már szóbakerült a vízum, biztos mindenki tudja, de azért megjegyzem: Izraelbne magyar ´llampolg´rnak nem kell vízum.
Ami az árakat illeti, a hétköznapi dolgok Izrqaelben a magyarorsz´ginak kb másfélszerese, van ami kevesebb, pl helyi zölds´g, gyümölcs ( banán, uborka, paradicsom, stb )
Viszont, mintha azt olvastam volna, hogy a Világ legdrágásbb v´rosa Moszkva.
1 hetes kirandulas keretein belul Izrael boven rendelkezik eleg latnivaloval ahhoz h 0-24ben csodáld, nem is ersz a vegere.
Tehat latnivalok szama itt nem fog donteni.
Izraelbe mennék, Jeruzsálem, Tel aviv, Haifa bahaii templom, Holt tenger, a vegeb meg egy kis beachelgetes a Foldkozi tengerben. Sima liba.
Nézegesd meg ennek a csajnak a képeit. Moszkvában lakik, de sokat megy Izraelbe: [link]
Írja is, hogy élet Oroszország és Izrael között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!