Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Izrael vagy Oroszország?

Izrael vagy Oroszország?

Figyelt kérdés

Ha csak ezt a két országot lehetne választanotok (és semelyik másikat nem), utazásra vagy pár hónapig ott tartózkodásra, melyik lenne szerintetek az ideálisabb?

Hol a több látnivaló?

Hol kedvesebbek, vendégszeretőbbek az emberek?

Hol elviselhetőbb a klíma (Oroszország méretéből adódóan a célállomás alatt a Moszkva/Szentpétervár tengelyt értem, nem Szibériát)?

Hol kedvezőbbek az árak?

Hol van több jó kocsi?

Hol szebbek a nők?

Vélemények, tapasztalatok és ötletek érdekelnek ebben a témakörben, minden hozzászólást köszönök!

2019. jún. 5. 23:29
 1/10 anonim ***** válasza:
95%
Én izraelt választanám, de ez csak az én véleményem. Az oroszokat ki nem állhatom.
2019. jún. 6. 00:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Méretéből következően Oroszországban van több látnivaló. De pár hónapig Izrael is ellát bőven látnivalóval. És nekem mint katolikusnak kedvesebbek az izraeli múlt és történelem emlékei, közelebb állnak hozzám.

Ami a kedvességet illeti, turistákkal szerintem mindenütt kedvesek az emberek. Izraelben egyébként is "in" kedvesnek lenni bárkihez.

A kilima attól függ, mikor és hova mész. Izraelt augusztusban nem ajanlom, legfeljebb tengerpartokat vagy a Kineretet.

Az Oroszországi árakat nem ismerem - de Izrael nem egy olcsó hely.

Hol szebbek a nők, valószinűleg mindkét helyen vannak csúnyácskák is, meg gyönyörűek is. Az izraeli lányok nagyon kedvesek, de nem "úgy".

2019. jún. 6. 11:22
 3/10 anonim ***** válasza:
27%

Történelmi tanulmányaim alapján egyetlen pillanatig nem vágynék oroszországba.

De úgy érzem, sem törtébnelem, sem földrajzórán nem figyeltél.

2019. jún. 6. 12:33
 4/10 anonim ***** válasza:
53%
Te már eldöntötted hogy oroszországba mész de majd pofára esel amikor elutasítják a vízumkérelmed.
2019. jún. 6. 15:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Én voltam mind a két helyen.

- összességében inkább Izraelbe mennék a helyedben, innen tőlünk nézve sokkal egzotikusabb, több élményt tud nyújtani

- látnivalók számát nem tudom összehasonlítani, de ha Izraelbe mész, átmehetsz pl. Jordániába is ha már ott vagy. Oroszország ehhez túl nagy.

- az emberek mindenhol kedvesek

- nyáron szerintem mind a két úticél halál időjárás szempontjából (max Sz.pétervár lehet elviselhető). Ősszel/tavasszal mindkettő oké.

- Oroszország olcsóbb jóval

- Izraelben több a jó kocsi, mivel gazdagabbak (ezért drágább is minden, ugye)

- a nők Izraelben szebbek, főleg a lakosságszám arányában

Nem volt kérdés, de az Oroszországba való bejutáshoz már a vízumigénylés megadja a hangulatot, drága, lassú, körülményes, bunkók a pesti nagykövetségen.

2019. jún. 6. 16:22
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha már szóbakerült a vízum, biztos mindenki tudja, de azért megjegyzem: Izraelbne magyar ´llampolg´rnak nem kell vízum.

Ami az árakat illeti, a hétköznapi dolgok Izrqaelben a magyarorsz´ginak kb másfélszerese, van ami kevesebb, pl helyi zölds´g, gyümölcs ( banán, uborka, paradicsom, stb )

Viszont, mintha azt olvastam volna, hogy a Világ legdrágásbb v´rosa Moszkva.

2019. jún. 7. 03:07
 7/10 anonim ***** válasza:
82%
#6 a jövedelemarányos lakásárakban meg a magánkórházi ellátásban lehet, hogy a legdrágábbak között van (sokkal durvább egyenlőtlenségek vannak ott mint nálunk), de a kaja, a közlekedés, a hotelek simán nyugat-európai árszínvonal alatt vannak.
2019. jún. 7. 07:08
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

1 hetes kirandulas keretein belul Izrael boven rendelkezik eleg latnivaloval ahhoz h 0-24ben csodáld, nem is ersz a vegere.

Tehat latnivalok szama itt nem fog donteni.

Izraelbe mennék, Jeruzsálem, Tel aviv, Haifa bahaii templom, Holt tenger, a vegeb meg egy kis beachelgetes a Foldkozi tengerben. Sima liba.

2019. jún. 7. 15:40
 9/10 anonim válasza:
100%

Nézegesd meg ennek a csajnak a képeit. Moszkvában lakik, de sokat megy Izraelbe: [link]

Írja is, hogy élet Oroszország és Izrael között.

2019. jún. 8. 18:54
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
Voltam mindkét helyen. Izraelben komplett körúton, Oroszországban viszont én is csak a Szentpétervár–Moszkva-tengelyen, távolabbi tájakon nem. Számomra Izrael nagyobb élmény volt, egzotikusabb, több a látnivaló. Persze lehet, ha Oroszországon belül a Kaukázusba vagy Szibériába utaztam volna, az már szintén egzotikusabb lett volna. Persze egyéni preferencia is valamilyen szinten a dolog, mert az általad felsoroltak közül engem például a kocsik abszolúte nem érdekelnek, meg mondjuk a nők se különösebben, mivel nem csajozni mentem egyszer sem. Ami viszont nálam kiemelkedő súllyal esik latba, az a látnivalók száma, és Izraelben kis területen elképesztő mennyiségű természeti, illetve történelmi, kulturális látnivaló akad: Jeruzsálem óvárosa a zsidó, illetve keresztény bibliai helyszínekkel; Haifa a bahái kertekkel; Akko arab, illetve kereszteskori emlékei; a Genezáreti-tó környékének szintén bibliai helyszínei; a világon egyedülálló Holt-tenger; a Negev-sivatag; Maszada lélegzetelállító erődítménye; szórakozás és kikapcsolódás szempontjából Tel-Aviv városa és tengerpartja...
2019. jún. 12. 10:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!