Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Mik Oroszország hátrányai? A...

Mik Oroszország hátrányai? A többi lent.

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy nem tudom miért,de odavagyok Oroszországért, és még nem jártam ott, de a fejembe vettem, hogy odaszeretnék költözni később és már a nyelvet is tanulom. De belül mégis érzem, hogy ez nem lesz olyan jó, és lehet, hogy később megbánom, de egyszerűen odavagyok Oroszországért, valamiért nagyon vonz.

Szóval le akarom magamat beszélni róla. Adjatok minél több ellenérvet, hogy miért nem jó Oroszország és miért nem jók az oroszok.

Tudom, hogy elég hülyén hangzik ez most, de segítsetek lebeszélni Oroszországról. :D

Köszönöm!

2019. jan. 28. 19:24
 1/5 anonim ***** válasza:
88%

Eléggé hülyeség a kérdésed.

Miért ne tanulhatnál oroszul, meg érdekelhetne az orosz kultúra, élet?

HA már tudsz rendesen oroszul, meg ismered az orosz gondolkodást, akkor el tudsz menni oda látogatóba és akkor vagy rájössz, hogy mégsem neked való, vagy arra, hogy tényleg ezt akarod.

2019. jan. 28. 19:42
 2/5 anonim válasza:
100%

Hatranyok:

- Korrupt kormany. Ha mar az itthoni kormany is bicskanyitogato szamodra, akkor sok jora ne szamits Oroszorszagban. Ha bovebben erdekel ez a tema, olvasd el Anna Politkovszkaja konyveit (foleg az Orosz naplot, az nagyon jo.)

- Nagyon dragak az ingatlanok

- A vilagban mostanaban elegge negativan tekintenek az oroszokra mostanaban, foleg politikai okokbol

- Nagyon sok a depresszios orosz, foleg videken

- Ha nem Moszkvaban (vagy esetleg Sz.Petervaron) telepedsz le, kb. 5 millio ft felretett penz nelkul veged van

- Sok a nacionalista, patriota felfogasu orosz, ez nem feltetlenul pozitiv dolog

Hirtelen ennyi jutott eszembe, de nem hinnem, hogy negativkent kene felfognod azt, hogy erdekel egy kivulallo kultura. Szamomra a kelet-azsiai orszagok mellett az egyik legszinesebb, legegyedibb orszag Oroszorszag. Ne hallgass a felszines emberekre es nezz kevesebb tevet.:)

Udv, egy orosz lany

2019. jan. 28. 20:24
 3/5 anonim ***** válasza:
57%

Megpróbálhatnád például, hogy beülsz egy könyvtárba, olvasol zseniális orosz íróktól könyveket, majd olvasol nagyszerű magyar íróktól írásokat arról, mi magyarok miért szeretünk a lehető legmesszebb lenni az oroszoktól.

A nagy orosz írók megtanítják majd neked, mennyi szenvedéssel jár ott élni, mennyire igazságtalan világ épült ott és mennyire embertelen világ az.

A nagy magyar gondolkodók pedig el fogják neked mondani, hogy valamennyi forradalmunk arról szólt, hogy ettől a förtelemtől a lehető legmesszebb kerüljünk, mert mi a nyugati kulrúra részei vagyunk.

Innentől át is sétálhatsz a könyvtár Nyugat-európai kultúra részlegébe, hogy felfedezz értelmes úticélokat.

2019. jan. 28. 20:43
 4/5 anonim ***** válasza:
80%

Kedves kérdező! Egy pillanatig azt hittem, hogy én írtam ki ezt a kérdést félálomban. XD Én pont így érzek. De hátrányok:

-drága

-(orosz barátnőmtől idézek):

○rosszak az utak

○rossz az egészségügy

○rossz az oktatás (bár ez téged gondolom nem érint)

○sok embernek (idősebbek) még mindig rossz a mentalitása, a Szovjet Unió miatt.

○Oroszország leginkább a turistáknak jó (Moszkva, Szentpétervár, Jekatyerinburg, Szocsi,stb.)

○nehéz ott élni

-hideg (jó, nyilván nem mindig, de a Kárpát medencéhez képest lényegesen mások az időjárási viszonyok)

-(anyukám szentpétervári ismerősétől idézek)

●a bulikban mindennapos a késelés/ erőszak

●a vodka nem csak sztereotípia

●szép, nem szép a férfi és női szerepek jobban látszódnak, a női egyenjogúság (bár nem tudom lány vagy-e) nem olyan mint itthon (nők, ha nem is úgy mint régen, de alá vannak rendelve a, de viszont cserébe sokkal romantikusabbak a férfiak)

Ehh ezektől függetlenül én azt mondom, hogyha tényleg szeretnéd akkor menj ki "Россия"-ba. ^^ (Nekem is ez a tervem 😁)

Am ha szeretnél beszélgethetnék Oroszországról privátba, persze csak akkor ha nem baj. (Mert nagyon kevés ember van akit érdekel)

Üdv: Csernyika

2019. jan. 29. 19:37
 5/5 anonim válasza:
74%

Szerintem a nyelvtanulás csak hasznos lesz később, eldönteni meg szerintem ráérsz, hogy kiköltözz vagy ne.

Egy sorstárs vagyok, de én nem akarom, hogy engem bárki lebeszéljen róla. (Bár engem nem is lehet lebeszélni, mert nagyon makacs vagyok)

Szüleid mit gondolnak erről?

2019. febr. 5. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!