Ti túráztok/túráznátok kisbabával és/vagy kisgyerekekkel? Miért ha igen, és miért ha nem?
Ezt olvastam: [link]
és nálunk is kb. ekkorák, de nem igazán mentünk még, pedig jó lenne elkezdeni már. Vélemény?
Mi nagyon sokat utazunk (inkább külföldön, de belföldre is megyünk évente párszor). Még nincs gyerekünk, jövőre tervezzük, de abban biztosak vagyunk, hogy szeretnénk vinni már piciként is mindenhová. Legyen szó akár egy hétvégi wellnessről, akár egy hosszú nyaralásról Balin. Szeretnénk neki megmutatni majd a világot, és hamar hozzászoktatni az utazáshoz, megszerettetni vele különböző kultúrákat. Nyilván hozzá alkalmazkodva, tehát nem egyben lenyomva a Bécs-Bali útvonalat például, vagy nem görcsösen ragaszkodva az elképzeléshez, útitervhez.
Mi lazák vagyunk, és szerintem szülőként sem leszünk majd extra parásak. Főleg azért, mert mi is így nőttünk fel, féléves koromban már Egyiptomba mentünk. Barátoknál is azt látjuk, hogy mennek a gyerekekkel, jól érzik magukat és tényleg látszik mindenkin, hogy élvezik.
Szóval én úgy gondolom, hogy amíg ez jó mindenkinek (gyereknek-szülőknek egyaránt), addig nyugodtan lehet menni, és felfedezni, élvezni az életet.
Szoktam látni ilyen kisgyerekes szülőket.
A gyerek többnyire kihisztizi a kiránduláshoz a nyuszibiciklijét vagy valamelyik lábbal hajtós játékát.
Az első kétszáz méterig a szülő előtt haladnak.
Utána a szülő cipeli a gyerekét is és a járművét is...
Mi is túrázunk, pici kora óta. Még a fekvőkocsit használtuk, amikor már nagyokat sétáltunk a parkban, arborétumokban. Időnként kivettük, nézelődtünk vele. Nagyokat pihentünk, amikor letettünk neki egy plédet és azon mászkált. Ülőkocsiban már 7-8 km-es túraútvonalakat is bejártunk. Direkt nagy kerekű, jól rugózott, "terepjáró" babakocsit vettünk. Utána jött a háti hordozó korszaka. Amikor akart, kiszállt, nézelődött, bóklászott, amikor elfáradt, visszaült a hordozóba.
Parktájfutó versenyekre is jártunk vele háti hordozóval. Másfél évesen az utolsó bólyától a célig már mellettem szaladt.
Amikor valamelyikünk szakmai útra, konferenciára megy, igyekszünk együtt menni a párommal és most már a kicsivel is. Először 10 hónaposan voltunk vele repülős úton. Nagyon élvezte az utazást és az új helyek felfedezését is.
Úgy látom, tetszik neki az utazás és a kirándulás. Ha nem tetszene neki, nem erőltetnénk a dolgot. De mivel úgy látom tetszik, 10 éves korára valószínűleg bejárjuk vele Európát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!