Ha egy olyan helyre költözöl, ahová azelőtt egész évben nyaralni vágytál, meg tudod unni, mikor ott élsz?
Jelenleg Németországban élünk 6 éve, ha nem is unjuk, mert a környezet gyönyörű, de 6 hónapig hideg tél van és már elegünk van.
Nagyon szép az Alpok, viszont mi mindig is pálmafás, meleg, tengerparti helyen érezzük jól magunkat, oda járunk nyaralni.
Most felvetődött az ötlet, h Dél Európában élni, mert egész évben a nyaralás idejét várjuk, akkor miért ne inkább ott éljünk?
Viszont a bérek kevesebbek, ezért is okoz fejtörést...
Én most azt gondolom, h nem tudnám megunni, mert nek3m az mindenem és talán a szürke hétköznapok kicsit szinesebbek, a problémák pedig talán könnyebbek lennének.
Kérem, csak az válaszoljon, aki volt már ilyen helyzetben, okoskodástés otthonról okosmondásra nem vagyok kíváncsi. Köszönöm.
A férjem áruszállító. Élelmiszert szállít belföldön. Amit esdig láttam, h az hiányszakma és keresett. Igazából a legfontosabb, h neki legyen munkája.
En jelenleg részmunkaidőben dolgozom itt, azt számolgattam, h ha én is teljes időben dolgoznék, akkor talán meglenne az ugyanannyi, mint itt. Vagy picivel kevesebb.
Nem eszetlenül gondoltuk, persze a kivitelezés kigondolása még folyamatban van, de nyelvtudással és munkával, a férjemnek. Én ráérek..
De nem is ez a lényeg, hanem h írtátok, h nem jó olyan helyen élni, ahová nyaralni mész, mert akkor már nem várod.
De most komolyan, ha egész évben azt a két hetet várom, nem jobb lenne megfordítani, h olyan helyen élni, amire nagyon vágysz és talán akkor a jelent is meg lehetne élni?
Ez nagyon jó, idézetekből lehet ismerős.
Éld át a jelent, a pillanatot.
Most innen a hidegből úgy érzem, h ott nem várnám, legalábbis annyira.
Azt el tudom képzelni, h mondjuk 2 évente vágyjunk utazni távoli helyekre ami nem Európa, de az megint más dolog.
De nem egész évben talán azon pörögnék, h mikor lesz már végre legalább 10 fok...
A német precizitás pedig az agyunkra megy már konkrétan..
Ahhoz is papír kell és aláírás, h egy másik papírt aláírhatsz..
Sokszor fárasztóak.
Viazont az egészségügy, nem tudom, h máshol milyen, de itt első osztályú.. ez talán ami hiányozna. De a hó nem... 😮🤐
"De nem egész évben talán azon pörögnék, h mikor lesz már végre legalább 10 fok."
Hát, a spanyoloknál tényleg nem azon pörögnél, hanem azon, hogy mikor lesz már végre munkátok.
Még valami: magyar lány spanyol gyárban dolgozott, fejbevágta egy vaskosár, agyrázkódása lett, de az orvos nem vette fel betegállományba. Másnap bement dolgozni, de elájult - még mindig nem akarták felvenni betegállományba, meg elismerni üzemi balesetnek.
Végül kint élő idegenvezető ismerősömtől kért segítséget a lány, az meg befenyítette az orvost egy ügyvéddel - így nagy nehezen felvették betegállományba.
Fuvarozóként talán talál munkát a férjed - bár több magyart is hallottam Angliából menni Spanyolországba szintén fuvarozni - nem tudom, ők mennyire találtak munkát, erről nincs infóm.
"De nem is ez a lényeg, hanem h írtátok, h nem jó olyan helyen élni, ahová nyaralni mész, mert akkor már nem várod."
Igen gyakran nyaraltam az Adriánál, ezért egyszerűen beleszerettem.
(Meg a hal jegyében is születtem.)
Kb. 10 éve beruháztam egy közvetlenül tengerparti ingatlanba.
Az év egyik felét ott töltöm, a másik felét meg Bp.-en.
Még nem tudtam megunni a tenger látványát és az ottani igen laza életformát...
A reggeli kávézást a tengerparton, az ebéd utáni sziesztát, a délutáni strandolást, az esti mediterrán sétákat a kikötőkben, avagy egy esti borozgatást a teraszomon, miközben nézzük a pár méterre elhaladó hajókat....
Majd szólok, ha már unom.
:)
"Az év egyik felét ott töltöm, a másik felét meg Bp.-en"
Ne haragudj, de az egyáltalán nem ugyanaz, mintha egész évben ott laknál, dolgoznál és csak akkor mehetnél haza, ha van 2 hét szabadságod.
Spanyolországban élő ismerősömnek most halt meg az anyukája úgy, hogy Ő meg kint volt Spanyolországban. Tiszta lelkibeteg - nem csak attól, hogy elvesztette anyukáját - hanem attól is, hogy nem tudott mellette lenni az utolsó pillanatokban, nem is gondolta, hogfy meg fog halni, nem tudott elbúcsúzni tőle.
Nem negatívkodás miatt írtam ezeket, hanem azért, mert van, amikor a szomszéd fűje zöldebb, de amikor átmész hozzá, akkor kiderül, hogy műgyep :D (szóval nem csak a turistás oldalát kell nézni)
Kedves 12-es, nem mennénk úgy, h neki nincs munkája.
Azt már innen le kell szervezni és azt is, h ha egyelőre csak neki van, akkor is kijöjjünk.
Ilyen és ehhez hasonló rémtörténetek vannak dögivel. Aki ennyire nem beszéli a nyelvet, kihasználnak, hülyére vesznek sajnos.. nem csak ott, bárhol.
Igen olvastam, h sok helyen nincs fűtés, viszont gondolom, h ezt a dolgot el lehet intézni egy olyan trükkel, h olyan lakást veszel ki, ahol van.
De egyébként nem az országról szeretnék infót gyűjteni, arra van más forráa ;)
Igen kesves 14-es, én is ezt gondolom, h tud kárpótolni. Persze egyelőre csak gondolom és remélem, h én sem tudnám megunni, mert úgy fest, h tényleg belevágunk.
Kedves 15-ös, köszönöm, írj majd ha unod :-D
Utolsó válaszoló, de negatívoskodás miatt írod, csak nem értem miért. Mind amiket írsz, a külföldi élet velejárói, tudom, 6 éve nem élek már Magyarországon.
De abban igazad van, h a 6 hónap az nem ugyanolyan, mintha ott élnél, ez csak olyan, mintha egy hosszabbat nyaralnál.
Viszont vannak olyan helyek, amit most tudok, h unnék, ha 6 hónapot ott kellene töltenem egyhuzamban, de a mediterrán országok biztos nincsenek köztük.
"Utolsó válaszoló, de negatívoskodás miatt írod, csak nem értem miért"
Szinte az összes spanyolországi hozzászólást - D. Brasco és a 14-es kivételével - én írtam, és nem pont pozitívakat. Nem rémtörténetek akartam írni, hanem arra rávilágítani, hogy ami kívülről gyönyörű szépnek látszik, attól annak még vannak árnyoldalai - amiket esetleg nem látsz - ezekre próbáltam rávilágítani, hogy valamennyire számításba tudd venni a negatívumokat is- mint ahogy 14-es is írta a hivatalos ügyintézés borzalmas mivoltát :-) .
Az jó, ha úgy gondolkodsz, hogy már Németországból szereztek munkát - ez nagyon pozitív :-) Nem vonom kétségbe, hogy ismered a külföldi létet - csak én pl. beszélek spanyolul, szintén mediterrán típus vagyok - ennek ellenére nem biztos, mi is tervezzük, hogy kimegyünk, de szintén a munka hiánya tart visza.
"Nem negatívkodás miatt írtam ezeket, hanem azért, mert van, amikor a szomszéd fűje zöldebb, de amikor átmész hozzá, akkor kiderül, hogy műgyep :D (szóval nem csak a turistás oldalát kell nézni)"
Sejthettem volna, hogy bármit írok, majd valaki a fotelből megmondja a tutit.
Azt azért marhául nem nevezném "turistáskodásnak" ha az adott országban valaki a saját tengerparti ingatlanjában lakik már vagy 10 éve.
Azért meg nem fogom felszámolni a bp.-i cs. házamat csak, hogy neked jobb legyen a közérzeted a kis albérleti foteledben.
(Több lábon állásról talán már hallottál?!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!