Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Van itt aki Spanyolországban él?

Van itt aki Spanyolországban él?

Figyelt kérdés
Ahhoz szólna a kérdésem. Meg lehet kint élni? Aki gondolja írhat privátban is
2018. dec. 13. 17:55
 1/6 anonim ***** válasza:
56%

Privátban nem írok és nem válaszolok, de itt szívesen.

Nem élek Spanyolországban de elég jól ismerem.

Pár fontos kérdés a meglehet élni kérdésedhez?

Beszélsz spanyolul?

Milyen képzettséged van?

Mennyi félretett pénzed van a kezdéshez? (kaució, stb. )

2018. dec. 13. 21:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Én.. Majdnem 2 évig. Mi konkrétan a kérdésed? Spanyolország elég nagy.. Melyik részén gondolkozol? Milyen munka? Milyen képzettséged van? Nyelvismeret? Elég sok tényezős a történet. Ha kicsit pontosabban leírod megpróbálok válaszolni. Meg lehet élni igen, de nem mindenkinek és nem mindenhol.
2018. dec. 15. 13:16
 3/6 anonim ***** válasza:

Kíváncsi lennék, mi lehúznivaló van 3 kérdésben? :D

Vagy a privátban nem írok és nem válaszolok a bántó?

Aki sok éve válaszolgat, az tudja, miért írtam ezt :-) (1-es)

2018. dec. 15. 13:26
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, és én nem húztam le senkit.

A kérdésekre válaszolva pedig vagy Barcelona vagy Madrid a szimpatikus és mindenképp a szépségiparban szeretnek elhelyezkedni

A nyelvet már társalgás szinten beszélem

2018. dec. 17. 19:42
 5/6 anonim ***** válasza:

Akkor semmiképpen nem javasolnám (1-es vagyok)

Barcelona környékén élő kozmetikus ismerősöm nagyon kínlódik, vállalkozóként működik, de kevés a kliens, sok az adó, pedig sminktetováló. Ha nem lenne férje, nem tudna megélni abból, amit keres.

Barcelona környékén ráadásul nagyon drága lakásbérlés, 400 euróért (120-130 ezer ft) max egy szobát kapsz, nem lakást.

2018. dec. 18. 09:38
 6/6 anonim ***** válasza:
#2-es vagyok. Ahhoz hogy vállalkozó legyél és ne alkalmazott (szépségiparban nálunk is vállalkozó mindenki kivéve a plázában működő nagyon "színvonalas" helyek fodrászat körmös stb.) nem elég a társalgasi spanyol. Minimum középfokú nyelvismeret (nem nyelvvizsga azt bárkihez hozzávágják).Jó ha van papírod de inkább tudásod legyen. Annyi papírmunka hogy bele lehet gebedni mire mindent elintézel és kinnt az angoltudás hiánya is megéger egy misét(itt sincs másként). Barcelonaról azért tudd, hogy kétnyelvű a közigazgatás ott mindenképp számolni kell a katalánnal. Igen tudnak spanyolul, más kérdés hogy hajlandóak-e veled spanyolul beszélni mert van ilyen.. Turistákkal is hiába beszélnek spanyolul gyakran angolul válaszolnak. Barcelona drága. Közlekedés, lakhatás katasztrófa. Ha találsz is valahol lakást simán benne van hogy 1-2 órát közlekedsz a munahelyedig Barcelona óriási. Ugyanezek vonatkoznak Madridra is. Az a probléma, hogy a szépségipar kifejezetten olyan munka,ahol ajánlások útján lehet a legtöbb vendégéd esetleg még social media marketing stb. Kb 1 év kell ha jól megy az üzlet hogy ne legyél veszteséges, és ne nullán legyél hanem pénzt is haza tudj belőle vinni. Ha nincs vagy nem lesz vendégköröd akkor óriási bukó. Az elején fixen csak kiadásaid lesznek. Adók, papírmunka és azok költségei, találj egy helyet amit bérelsz, lakás (amikor én költöztem Valenciaba 3 havi kauciót perkáltam). Órákig sorolhatnám itt a dolgokat.. Alapvetően a probléma a következő, külföldre menni ismerős, mindenki nélkül egyedül vállalkozást indítani minden nélkül ebből szokott az lenni,hogy fél év után sírva kell könyörögni a családtól pénzért hogy hazagyere. Mindenképp legyen megtakarított pénzed(több mint amit félre raknál itthon,hidd el muszáj) és legyél tisztába azzal, hogy van rá esélyed hogy belebuksz. Ez sajnos egy ilyen ágazat ezzel mindenképp számolj. Spanyolországban van munkanélküliség, elég jelentős ráadásul. Alkalmazottnak pedig inkább felvesznek helyi munkaerőt. Ne tegyél fel mindent egy lapra. Ha ki is költözöl eleinte lehet vállalj más munkát is, ha pl körmözöl otthon vállalj pár vendéget és így lesz egy képed arról ki tudnál építeni-e vendégkört. Mérd fel a lakashelyzetet, számolj utána mennyi lehet a maximum bevételed, mennyi a kiadásod és ebből mennyi maradna a zsebedbe. Ha jó, működik akkor pedig szép lassan beindítod a saját vállalkozásod. Eleinte biztos, hogy szükséged lesz egy másik munkahelyre mellette. Az első 3 hónapban nekem is megvolt a kinti munkám de az itthoni is home office-ba. Én is hónapokig voltam mínuszban..Lakás, szolgáltatók váltása,előfizetések, telefon, internet, tv, rezsi, útiköltség stb stb. Ha csak a kinti munkám lett volna az első pár hónapban éhenhalok,annyi plusz költségem volt az elején. Nem akarlak elkeseríteni! Tényleg nem. Csak a legtöbb kinnt elő magyar nagyon szeret villogni az ő sikertörténetével, meg azzal hogy mennyit keres csak azt felejtik el megemlíteni hogy ebből mennyi pénz megy el erre-arra plusz hogy főleg eleinte mekkora kitartás, meghunyászkodás szükséges hozzá. Volt osztálytársamnak is mostmár kávézója van Angliában. De hogy ott tartson másfél évig lakott együtt 4 másik emberrel egy zsebkendőnyi garzonban 3 munkával. Ha van tehetséged, kitartásod és valljuk be tartalékod sem árt hogy legyen bármi lehet csak tényleg számolj utána, gondold ki normálisan. Sok sikert
2018. dec. 18. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!