Milyen horvát szavakat, szókapcsolatokat kéne megtanulnom?
Figyelt kérdés
Szerintem vannak egypáran akik tudnak horvátul valamilyen szinten. Légyszi írjatok nekem össze egy kis listát a legfontosabb szókapcsolatokból.
Ilyenekre gondolok hogy:
Szeretnék egy...
Merre találom a ... ?
Stb
2010. jún. 26. 17:38
1/4 anonim válasza:
ha nyaralásra kell, bőven elég az angol... de annak nagyon örülni fognak, ha tudod horvátul, h "szép jó napot", "köszönöm" stb... nem kell túlbonyolítani. meg ha horvátul kérdezel vmit akkor azt hiszik, tudsz a nyelven és úgy válaszolnak, és akkor vesztett ügyed van.
2/4 anonim válasza:
Szerintem is bőven elég az angol. Én sok helyen még magyarul beszélő árusokkal is találkoztam. :) Ahogy előttem is mondták, nem mész sokra azzal, ha megtanulsz pár mondatot, hiszen akkor így is fognak válaszolni, és azt nem fogod érteni. Bőven elég pl a jó napot, jó estét, jó étvágyat, köszönöm, elnézést, és az egyéb ilyen udvarias kifejezések, de jól jönnek. :)
3/4 A kérdező kommentje:
akkor az jó mert angolul folyékonyan beszélek horvátul meg az ilyen köszönöm, kérem, köszönések, számok, szóval az ilyen legesleg alapabb dolgok mennek :D
2010. jún. 26. 22:26
4/4 anonim válasza:
Szerintem is elég az angol :) Esetleg ha valamit még szeretnél ezek mellett megtanulni, akkor nyugodtan írj, mert szerbiai vagyok :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!