Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Vannak itt nagy utazók?

Vannak itt nagy utazók?

Figyelt kérdés
Nagy álmom hogy egyszer neki induljaka világnak és stoppolásal pénz nélkül bejárjam. Van olyan itt akinek sikerült egyhasonló ötletet megvalósítani? Vagy esetleg valaki tervez elindulni egy ilyen útra?

2018. okt. 23. 13:17
 1/7 anonim ***** válasza:
72%
Pénz nélkül stoppolgatással elég gyorsan egy zsákban egy árokban végzed majd. Persze lehet low budget travelerként bejárhatod a világot de ahhoz azért kell pénz nem kevés.
2018. okt. 23. 13:35
 2/7 D. Brasco ***** válasza:
72%
Lehet minimalizalni a költségeket....na de pénz nélkül.....az ország határon nem.jutsz túl.......
2018. okt. 23. 14:24
 3/7 anonim ***** válasza:
82%
Ez egy nagyon naiv elképzelés.
2018. okt. 23. 14:29
 4/7 anonim ***** válasza:
80%
eleg sokat utazom es azt kell mondjam mindharom elottem szoloval egyetertek.
2018. okt. 23. 15:30
 5/7 anonim ***** válasza:
95%
Én is nagyon sokat utazom és voltak olyan hetek, amikor stoppolás/vonat/busz kombinációval jártam Európát, couchsurfingen megszállva illetve vadkempingezve és bizony maximálisan egyetértek az előttem szólókkal. Mindenképp kell, hogy legyen pénzed, anélkül borzasztóan kiszolgáltatott helyzetben lennél akárhol. Nem lehet mindig mindent pontosan betervezni az ilyen utaknál, bármikor szükséged lehet arra, hogy pénzt költs illetve hogy egyél, igyál. Ha Európán kívül gondolkodsz, akkor pedig a vízum miatt sem megoldás, amit tervezel. Tájékozódj jobban, mielőtt belevágsz, elég sok blog van, ahol utánaolvashatsz, hogy mennyibe kerül egy ilyen "backpacker" típusú utazás..
2018. okt. 23. 16:52
 6/7 anonim ***** válasza:
95%
Én sokat stoppoltam, de csak Európában, illetve Magyarországon rengeteget, amíg egyetemre jártam a szülővárosom és az egyetem között. Utóbbit általában egyedül, külföldön viszont vagy a párommal vagy barátnőkkel. Hozzá kell tenni, hogy sokat emelt mindig az esélyeken, hogy nő vagyok, így nők is szívesebben felvettek, bár az tény, hogy a nők nagyon nem szívesen vesznek fel - alapból. Még a pasit is lebeszélik arról, hogy felvegyen - ha velük utaznak... A pénz nélkül csak korlátozottan működik, pl. mi egyszer eljutottunk Spanyolországba pénz nélkül, de nem azért, mert így akartuk - volt nálunk egy csomó pénz - csak egyszerűen nem kellett költeni, tengerparton aludtunk meg ilyen helyeken, s a legolcsóbb szupermarketekből kajáltunk. Máskor viszont rendszeresen kempingeztünk vagy hostelekben aludtunk - igaz, ez a Baltikumon volt, ami akkor még nagyon olcsó volt - 13 éve. De ilyenkor is becsúszott autópályarézsűn alvás vagy város határában, mert egyszerűen nem értünk fizetős szállásra és ez a vidék még bőven nem volt bekötve az internetes vérkeringésbe. Külföldön amúgy nem egyszer volt, hogy a helyiek annyira segíteni akartak, hogy nem csak lelkesen mutogatták a helyi nevezetességeket, de volt, hogy szállást adtak, néha pénzt is akartak, de persze sose fogadtunk el ilyet, max. szállást, kaját, mert ez az utazás része, legalábbis minket tényleg az hajtott, hogy megismerjünk idegen kultúrákat, amit nem lehet másképp, csak úgy hogy beszélgetsz a helyiekkel, megnézed hol laknak, mit esznek, hogy élnek. Lehet, hogy idegenvezetővel nem hagysz ki egyetlen szobrot sem, de a helyet igazán megismerni csak úgy lehet, ha "vegyülsz". A nyelvtudást én eleinte fontosnak véltem, aztán a gyakorlat azt igazolta, hogy nem feltétel. Hiába beszélsz nyelveket, ha a helyiek nem beszélnek. :D Szóval ha a világot nem is, Európa bizonyos részeit bejártam így. A couchsurfing oldalra regisztrálj és ismerkedj, ott szoktak utazópartnert is keresni időnként vagy Te is hirdethetsz így. Viszont nagyon válogasd meg, kivel indulsz útnak, mert ez az utazási forma időnként emberfeletti energiát igényel és mindenkiből kijöhetnek a szélsőségek. Tudni kell normálisan együttműködni. Párkapcsolatok, barátságok tudnak rámenni az ilyen együtt utazásokra. ;)
2018. okt. 23. 20:13
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Én európában eljutottam sokáig :) itthonról indulva kis pénzzel Portugáliáig. Sok országban álltam meg, amolyan utazóként. Szállásért cserébe takarítottam mosogattam, ételért volt hogy bűvésztrükköt mutattam. Van a világnak egy kulturáltabb része, ahol nem halnak bele ha egy hamburgert adnak egy kalandvágyónak.

az utazást kell fizetni ami nyugaton drágább pl. busz vonat. arra sajnos nincs kibúvó, de spórolni sokmindenen lehet.

Stoppolni keleten nem ajánlatos pl. Törökországban.

2018. okt. 24. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!