Nagy utazók! Mik azok a helyek, ahová "el kell jutni, mielőtt meghalsz"?
nekem meg 47 orszag hianyzik..
izles dolga.
Lehet szidni É-Amerikat, de oda elkell menni. Egészen más világ. Ha nem is az USA-ba de mondjuk Kanadába, ha pedig ott van az ember érdemes megnézni a Niagarat is.
Ázsiába is érdemes elmenni ha valaki nem szeretne egyből kultúrsokkot kapni, akkor Szingapúrba vagy Hongkongba. Viszont egy Vietnam-Thaiföld körút gyönyörűszép. Plusz egészen más emberek, ételek, időjárás, szokások. Nekem nagyon tetszet Új-Zéland és Ausztrália, mind a kettő állatvilága egyedi, jó az idő, kedvesek az emberek. Egészen más világ, de mégsincs az a nagy sokk, egy európai számára egész hasonló ott az élet.
Európa gyönyörű szép, érdemes több országba is ellátogatni. Magyarországon is vannak szép helyek, érdemes azokat is megnézni (Ópusztaszer a kedvencem..)
Ha területeket kell mondani:
Észak-Európa: Izland
Ny-Európa: Franciaország
Dél-Európa: Görögország
Közép-Európa: Ausztria
Baltikum: Észtország
Kelet-Európa: Moszkva
Távol-kelet:Vietnám
Észak-Amerika: Kanada (Toronto-Niagara)
Ausztrália: Melbourne és környéke
Máshol nem voltam, így pl. Közel-kelet, Afrika, Dél-Amerikáról nem tudok nyilatkozni.
De ez nagyon nagyon szubjektív dolog. Lehet, hogy ebből neked semmi nem tetszene..
Én imádom a balkáni kultúrát, szóval egyszer mindenképpen szeretném bejárni ezt a térséget (főleg Boszniát, Szerbiát, Koszovót, Albániát)
Távolabbi országok közül Ausztrália, Thaiföld, Kuba és Brazília vonz nagyon.
Ez mindenkinek más, attól függ mi érdekel, természet, törzsi kultúra, történelmi helyek stb. Nekem van egy listám mit szeretnék látni, azon haladok szépen.
Néhány hely amit látni szeretnék: Peru, Chile, Egyiptom, Ethiopia, Törökország, Mexikó, Kaukázusi országok, Izland, Pakisztán, Észak-Korea.
Vietnám tényleg nagyon szép de ott élnek a legaljasabb emberszerű lények a földön.
És ha csak egy országra lenne lehetőség akkor Indonézia, veri az összes országot a földön.
Nálam a bakancslista (szó szerint és képletesen) ahová még el kell mennem:
Egyiptom - de hosszabb barangolásra, legalább 1 hónap. Sajnos a jelenlegi politikai é biztonsági helyzet nem a legkedvezőbb arrafelé.
Törökország - egy laza körutazásra (az idén remélem meglesz)
Anglia - Különös tekintettel Skóciára, de Wales is érdekel
Franciaország - északi részek (ez lesz jövőre)
India - eddig a keleti részen jártam (Maharashta, Goa), hátra van az összes többi :)
Izrael - no comment
USA és Kanada - körutazásra
Argentína és Chile, és úgy általában Dél és Közép-Amerika
Libanon - Imádom a libanoni konyhát :)
Szíria - majd ha egyszer nyugalmasabb lesz arrafelé a helyzet, feltéve hogy marad még az országból valami :(
Dél-Afrika
Ahol voltam, és mindenképpen ajánlom másoknak is:
Italia (sempre) - gyakorlatilag minden. Én talán jobban kedvelem egy kicsit a Délt mint az Északot, de igazából az északi részen is vannak kihagyhatatlan helyek, rögtön hozzánk közel pl: Velence. Olaszországot második, választott hazámnak tartom. Minden fontosabb városában voltam, és minden tartományban. Mindenképpen külön is kiemelném Szicíliát, és az Eoli szigeteket, Firenzét, Pisat, Assisit, és hát Rómát...
Indiában Goa állam - Magyarországon sokan azt sem tudják, hogy létezik, pedig egy gyönyörű helye a világnak. Fantasztikus tengerpartok, gyönyörű koloniális építészet.
Franciaországban Provance és a Cote d'Azur, és természetesen Párizs
Spanyolország - Barcelona, az Alhambra, Toledo
Görögország - Valamiért nekem Görögország a csavargást jelenti. Többször voltam ott, és minden alkalom nagy kirándulásokba, túrázásokba, egyáltalán folyamatos mozgásba torkollott. Szóval nekem Görögország nem egy nyugodt üdülőhelyet jelent, hanem magát a felfedezést.
Németország - Kevesen írják választott úticélnak, pedig rengeteg a látnivaló, Berlin, Köln, München, a bajor kastélyok
Benelux államok - munkám miatt többször is voltam ebben a térségben, gyakorlatilag végigjártam a fontosabb városokat. Nekem valamiért Belgium jön be, pedig nem tipikusan turista célpont. Egyszerűen a hangulata remek az országnak, és persze a gasztronómia! De lehet, hogy a kettő összefügg :)
Néhány város, még amit látni kell:
Prága - no comment
Krakkó - a műemlékek persze, de itt is a város hangulata fogott meg
Dubrovnik - abszolút kihagyhatatlan. Ha valaki elmegy Horvátországba Dalmáciáig, onnét már nem olyan nagy távolság, mindenképpen szánjon 1-2 napot Dubrovnikra
Mostar - ua. mint Dubrovnik. Annyi honfitársunk megy Horvátországba, a dalmát üdülővárosoktól Bosznia és Mostar néhány órás autózásra van csak.
Üdülőhelyeket szándékosan nem írok, mert azok nem bakancslistások. Üdülni (semmit tenni) a Balatonnál ugyanúgy lehet, mint a horvát tengerparton vagy a Cote d'Azure-ön.
A francba. még több van hátra, mint amit teljesítettem, pedig már leéltem életem felét :) Sietnem kell! Csomagolni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!