Aki részt vett 1 éves külföldi kiutazáson, milyen élményeitek/ tapasztalataitok lettek? Mennyire jártatok el bulizni? Esetleg volt olyan akivel több volt mint csak egy barát?
3#
"...amivel otthon sosem volt gondom, de itt megszenvedtem érte,..."
"...és alig vártam, hogy hazamenjek."
Akkor most hol is vagy eppen? Miert nem azt irtad, hogy " amivel ITTHON..." es "...alig vartam hogy hazaJOJJEK" ??? Szoval hol is vagy most eppen?
Es meg egy, csak szolok, hogy tudd: A cserediakok SOHA nem lakhatnak az iskolaban, hanem MINDIG csaladoknal. Tehat nem zarjak be a kapukat, hogy csak felugyelovel mehess ki. A fogado csaladnal pedig valoban nem engednek el ejszakazni akarmilyen buliba, mert TEGED is, es a fogado csaladot is szerzodes koti.
Azt mar meg sem emlitem, hogy meg az elmebetegeket sem lehet ZART ajtok mogott tartani, torveny van ra (pl. foldrenges vagy tuz eseten a zart ajtok katasztrofahoz vezetnek), tehat erosen valoszinutlen, hogy pont egy iskolaban tartjak a diakokat zart ajtok mogott.
Az pedig, hogy drillel akarjak a diakokat maradasra birni, es nem meggyozessel (alairtad a szerzodest, tartsd magad hozza), az egyenesen elkepzelhetetlen.
Szerintem te csak az almaidban voltal cserediak ITT, Kaliforniaban.
Kerdezo, ahogy az elso valaszolo irta, nagyon fontos lenne tudni, hogy melyik allamban, melyik varosban-kornyeken leszel.
Időpont ma 04:59
Okoska.
Már letelt az 1 évem, azóta újra Magyarországon vagyok.
És nem mindenhol vannak családnál a diákok. Mi kollégiumban voltunk..Több nemzetiségű diákokkal együtt.
ennyit erről.
6#
Csak azert nem valaszoltam hamarabb, mert beszelni akartam a hivatalos szemelyekkel, konkretan a megyei iskolai superintendent-t kerdeztem meg a hatalyos torvenyekrol. Cserediakkent NEM lakhattal "kollegiumban", mert a torveny tiltja kozepiskolas cserediakok szamara ezt. Kizarolag akkor lehettel a fogado csaladtol kiemelve, ha letartoztattak valamilyen buncselekmenyert, de akkor valoszinuleg hamarabb kitoloncoltak (vagy kesobb, a buncselekmenytol es a buntetestol fuggoen)
Tehat hazudsz, te SOHA nem voltal itt Kaliforniaban cserediak.
A kerdezo altal beirt keresoszo (AFS szervezet) szinten fogado csaladokrol ir, miutan a torveny szerint nincs is masra lehetosege :)
8#
Kaliforniarol van szo, es az AFS-rol.
Florida es mas szervezetek eddig nem merultek fel ebben a topikban.
Az informatorom pedig a kaliforniai kormany iskolakkal foglalkozo megyei nagyfonoke.
Az ismerosod pedig lehetseges, hogy a harmaska es a hatoska egyszemelyben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!