18 évesen 8 általánossal egy kutyával hova mehetnék?
Figyelt kérdés
Hamarosan 18 leszek és itthon mindenki utál, mindenki azt akarja, hogy takarodjak el innen és én magam is utálok itt lenni, az egész várost, országot a jelenlegi életemmel el akarom felejteni, hogy csak egy sötét múlt maradjon.
Egy másik országba, leginkább Amerikába szeretnék menni, hogy még csak a közelébe se legyek ennek a helynek. Viszont nem tudom, hogy hol lakhatnék, mivel gondolom még a legolcsóbb motelekbe se engednek be kutyával, illetve szakma nélkül találnék vmi munkát Amerikában? Van egy millió forintom, amit még a nagypapám tett nekem el a jövőmre. Abból tudok repjegyet venni, de azután mit tegyek?
Elmész szépen dolgozni, aztán munkásszálló. Van ahova vihetsz kutyát is.
2018. okt. 7. 10:34
2/13 A kérdező kommentje:
Kapok munkát szakma nélkül? És letelepedési engedély nélkül?
2018. okt. 7. 10:36
3/13 anonim válasza:
Nem, nem kapsz. Eleve vízum nélkü be se engednek, belépés előtt pedig a bevándorlási tiszt alaposan kikérdez, hogy minek jöttél, mennyi pénzzel, mennyi időre. Ha nincs visszaútra szóló jegyed abban a pillanatban fordítanak vissza. 8 általánossal még Magyarorszáogon sem nagyon adnak munkát.
2018. okt. 7. 10:59
4/13 anonim válasza:
Az USA a lehető legrosszabb ötlet. Először lépj le a városból, Budapestet próbáld ki, ha az nem jönne össze, akkor EU-n belül kutakodj.
2018. okt. 7. 10:59
5/13 anonim válasza:
És angolul tudsz legalább egy erős középfokon?
Anélkül Amerika felejtős, már a vízumot sem kapnád meg.
2018. okt. 7. 12:17
6/13 anonim válasza:
*még
Elnézést
2018. okt. 7. 12:17
7/13 anonim válasza:
Sokkal reálisabb minden szempontból országon belül egy másik városban gondolkodnod.
2018. okt. 7. 16:04
8/13 anonim válasza:
Szerintem költözz el otthonról és tanulj ki valami jó szakmát. Hosszú távon sokkal jobban jársz, minthogy Amerikáról álmodozol. Az átlagembereknek ott sem fenékig tejfel az élet, sőt sok szempontból rosszabb, mint itthon. Nem kell mindent elhinni, ami a filmeken van.
2018. okt. 7. 21:05
9/13 anonim válasza:
Ha ennyire mehetnéked van, én értem, teljesen megértem, akkor a) semmiképpen sem az USA, esélyed sincs, pillanatok alatt hajléktalan sorban találod magad, minden támogatás nélkül, olyan nyomorban, amit elképzelni sem tudsz b) az EU-ban ügyesen választva kell menni. A feladat az, hogy találj olyan egyetemet és egyetemi várost, ahol olcsó az oktatás és az élet, Freiburg, Aachen, Drezda, ilyenek. Nyelvtudásod milyen?
2018. okt. 8. 03:37
10/13 A kérdező kommentje:
Angolul németül és oroszul tudok, nem anyanyelvi szintem, de értem és beszélem.
Jut eszembe, Oroszország is elég nagy ahhoz, hogy "eltűnjek", elvegyüljek benne, ott milyenek az esélyeim?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!