Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » El lehet valahogy adni valutát...

El lehet valahogy adni valutát bank és váltóhelyek bevonása nélkül?

Figyelt kérdés
Szerintem elég nagy lehúzás, hogy a legalacsonyabb áron veszik, majd 10-15 forinttal drágábban (dollár) eladják másnak és még ezen felül is fizetnem kell nekik a belváltásért. A bankokról meg ne is beszéljünk inkább. Szerintem mindkét fél jól járna ha személyesen oldanánk meg. Hallottatok már ilyenról? Tudtok valami fórumot vagy ehhez hasonlót, ahol ez érdekli az embereket?

2018. szept. 28. 18:27
 1/7 anonim válasza:

transferwise.com

currencyfair.com

2018. szept. 28. 18:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Készpénzről van szó.
2018. szept. 28. 18:31
 3/7 anonim ***** válasza:
Rengeteg no commision hely van a belvarosban, ahol termeszetesen blokk nelkul de minden koltsegtol mentesen valtanak neked.
2018. szept. 28. 18:52
 4/7 anonim ***** válasza:

"10-15 forinttal drágábban (dollár) eladják "

"még ezen felül is fizetnem kell nekik a belváltásért."

Rossz helyre jársz. Itt [link] jelenleg kevesebb mint 2 forint a különbség a vételi és az eladási ár között, a jutalék pedig a mindenhol felszámolt 3 ezrelék.

Egyébként a kérdésedre válaszolva: lehet váltó és bank bevonása nélkül váltani, de nem üzletszerűen (hanem alkalmanként).

2018. szept. 28. 19:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Miért akarnám üzletszerűen? Csak a nyári diákmunkán megkeresett dolláromat akarom beváltani. Nem tudom ezek a helyek hol vannak, én két helyen voltam a városomban, és mindkét helyen sávokra van osztva, hogy ennyi és ennyi összeg között ennyit kell fizetni érte. A legalacsonyabb 460 forint kb 5 ezer forintig, de ha följebb megyünk igen szép összegeket kérnek.
2018. szept. 28. 19:23
 6/7 A kérdező kommentje:
Legutóbb pl 110 forintot fizettem 2 ezerért, az 3 ezrelék? Nekem nem annyinak tűnik.
2018. szept. 28. 19:31
 7/7 anonim ***** válasza:

"nekem nem annyiban tűnik": nem, ahol voltál ott nagyon drágán váltottak.

"Nem tudom ezek a helyek hol vannak": ha az általam említett valtora gondolsz, akkor nyisd meg a honlapjukat és ott vannak az egyes fiókjainak a címei.

2018. szept. 28. 20:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!