Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Hűtendő injekció szâllítása 1...

Hűtendő injekció szâllítása 1 napon át?

Figyelt kérdés
Külföldre kell utaznom több hónapra és hetente adnom kell magamnak egy injekciót, ami viszont hűtést igényel (2-8 fok között). Eddig repülővel könnyen megoldottam a szállítását jégakkukkal, de most csak busszal tudok kijutni és ez 1 teljes napot vesz igénybe. A jégakkuk max. 7 órát bírtak, néztem elektromos hűtőtáskát, de amellett hogy drága, olyan infot találtam, hogy csak 15-20 fokot tud hűteni a kinti hőmérséklethez képest, ami most igen magas. Van valakinek valami megoldása vagy ötlete erre a problémára, nagyon fontos és sürgős lenne megoldani.
2018. aug. 7. 12:14
 1/9 anonim ***** válasza:
43%

Rengeteg megoldás van.

1. Odakinn veszed meg az injekciódat. Ne röhögj, a nagyvilág épp arról szól, hogy ugyanazt a szert a világ minden patikája árulja. Járj utána.

2. Repülsz.

3. Használod az általános iskolában tanultakat a fajhőről. Ez alapján megveszel egy rendes hűtőtáskát, amit kb 4-szeres mennyiségű jégakkuval töltesz meg. Nyugi, a fagyasztott tejes-zacskó is jégakku. Lehűtesz irdatlan sok jégakkut, és azzal hűtöd a táskát.

Képletek, amik segíthetnek

c*m*deltaT a leadott hpmérséklet, ez az a hőmennyiésg, amit az akkuk leadnak

a h hűtőtűáskád pedig a magadott W/m2K hőtátbocsájtási tényezpvel rendelkezik, akkor kiszámoldo a delta T-det, Pl odakinn átlagban 28 fok van, benn 6, ez 22 fok, és ezzel, valamint a táska felületével szorozva számítható az elvezetett hőmennyiség.

SI-ben számolj, az a fontos.

2018. aug. 7. 12:26
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, de egyik sem megoldható, nem hiába ìrtam ki a kérdést. Az injekcióm nem egy cukorbetegségre való szer, még itthon is csak egyetlen patikában válthatom ki, ami az én megyémben van, máshol nem adják ki. Igy most ingyenes nekem, de egyébként több százezer Ft az ára. A repülést mint írtam most nem fogom tudni megoldani. Az injekciók pedig 50ml folyadékot tartalmaznak egyenként és nem mehet a hőmérsékletük 2 fok alà, mert elvesztik a hatásukat...az összes opciot amit írtàl màr kilőttük, ez a probléma...
2018. aug. 7. 12:34
 3/9 anonim ***** válasza:
Küld el futárszolgálattal. A TNT pèldául hőmèrséklet-érzékeny, vagy orvosi eszközök szállítását is vállalja.
2018. aug. 7. 13:01
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
Milyen injekció? Kb 100% hogy külföldön is beszerezhető. A leírtak alapján más nem megoldható
2018. aug. 7. 13:05
 5/9 anonim ***** válasza:
Van még egy igencsak kézenfekvő, bár időigényes megoldás: osszad fel az utazást több szegmensre és foglalj 5-6 órás szakaszonként olyan szállást, ahol van hűtőszekrèny. Sőt, ha ügyesen szervezed, akár az is lehetséges , hogy mondjuk nem éjszakàzol az adott helyen, hanem behűtteted a gyógyszert és a jégakkukat néhány órára, te addig várost nézel, aztán továbbindulsz. Hogy hol hűttetsz, azt nyilván alaposan meg kell választani, hogy tuti meglegyen a kívánt hőmérséklet. Szóba jöhet szálláshelyeken kívül a helyi egészségügyi ellátórendszer vagy egy rugalmasabb étterem is, bár azért tényleg valami megbízható hely legyen.
2018. aug. 7. 13:07
 6/9 anonim ***** válasza:
56%
Estleg elektromos hűtőtáska+jégakku
2018. aug. 7. 13:08
 7/9 A kérdező kommentje:
Nagyon jó ötletek, köszönöm a sok segítséget :) :)
2018. aug. 7. 13:12
 8/9 anonim ***** válasza:
75%

Ha a jégakkuk nem vízzel vannak töltve és 0 fok alatti hőmérsékletre is lehűlnek, akkor könnyen lefagyaszthatod az injekciót. Ha meg felolvadnak, nem bírják tartani a 2-8 fok közötti hőmérsékletet 1 napion át (ami biztos), akkor meg ugyanúgy dobhatod ki az injekciót.

Illetve valószínűleg nem is fogod tudni, hogy milyen hőmérsékleten szállítottad (gondolom nem raksz mellé egy hőmérőt amit rendszeresen ellenőrzöl, ha meg mégis, akkor a rendszeres ellenőrzés azzal jár, hogy ki kell nyitnod a táskát, azaz kimegy a hideg és melegszik a levegő benne).

Ha olyan fontos és drága az injekció, akkor vegyél rendes tárolót, több jégakkut amik vízzel vannak töltve és egy digitális hőmérőt ami folyamatosan rögzíti a hőmérsékletet és jelez ha a tartományon kívül volt szállítás közben az injekció. Ugyanúgy dobhatod ki ha jelez a hőmérő, de legalább nem adod be magadnak abban a tudatban, hogy hatni fog...

Megoldás: vegyél drága tárolót ami jól tartja a hőt (hideget), akkukat, digitális hőmérőt és nézz utána a neten hogyan kell szállítani 2-8 fok között. Esetleg menj be egy oltóközpontban és kérj tanácsot.

De a legjobb szakértőkre bízni, ahogyan valaki ajánlotta is.

Még jobb a helyszínen megvenni, mert hiába drága ha dobhatod ki a helytelen tárolás/szállítás miatt.

2018. aug. 8. 20:42
 9/9 anonim ***** válasza:
Vajon a fenti a válasz miért 57%-ban hasznos? Csak kíváncsiságból. Aki szerint nem hasznos, annak miért nem tetszik. Ezzel foglalkozom, úgyhogy "talán" valamennyire értek a vakcinák és hasonlók szállításához...
2018. aug. 9. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!