Repülőgépen hogyan van a kutyus szállítása?
Légitársaságonként változó, fapadosok egyáltalán nem csinálják (kivétel vakvezető, az kötelező), a normál cégeknél egyenként változik, általában a felső limit a kb. 20 kg-s, közepes méretű kutya, amiből sok fajta ki van zárva(agresszívek illetve nagyon picik, öregek, stb.), mert altatással kell csinálni.
Mindent előre kell leszervezni, nem a reptérre odaállítani a boxszal.
Ha nem végleges költözésről van szó, akkor ne vigyétek, feleslegesen nagy sokk egy kutyának csak azért, hogy 1-2 hétig veletek legyen.
Egy decemberben 6 hónapos kutyát ne utaztassatok repülőn, főleg ne messzire (gondolom valami trópusi úticélról volna szó). A kis kutyákat néha boxban fel lehet vinni a kabinba, de nem fogja tudni tartani magát, bepisil, bekakil többször az út során.
A célországnak biztosan vannak törvényei az állatok bevitelére, amik szinte a világon mindenhol kompletten tiltják a kölyökállatok bevitelét, mert még nincs meg a teljes oltássorozatuk és védettségük.
Adjátok oda nagymamának, nagybácsinak, stb. vagy ha sehol se jó, akkor kutyapanzióba. A Dogmopoliteot (dogmopolite.hu) csak ajánlani tudom.
Ha ezt a kérdést az Állatokhoz írod ki még sokan részletesen (és lehet, hogy mérgesen) meg is indokolják neked miért butaság csak ilyen "jajj olyan cuki, hiányozna" alapon ilyen megpróbáltatásnak kitenni egy kutyát.
Szerintem is teljesen felesleges egy kutyát repülőn szállítani, pláne felesleges egy vakáció idejére elvinni!! Erre találták ki a kutya panziót.
A pénz nem tudom mennyire számít, de az állat szállítás még csak nem is olcsó.
Még kisebb korában még ennyire se vihettétek volna, főleg nem külföldre. Az ország elhagyásához állatútlevél kell és az összes kötelező oltás megléte (és aktívsága). Szerencsétek volt, hogy nem büntettek meg, de ezt ne használd pozitív példaként.
Nyaralásra, telelésre még kocsiban sem ajánlott kutyát vinni, repülőn meg végképp, tényleg erre van kitalálva a rokonnál, ismerősnél vagy kutyapanzióban elhelyezés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!