Utazáshoz hasznos egy vízszűrő kulacs?
Európai országba fogok utazni hosszabb időre, de valahogy külföldön nem szívesen iszom meg a csapvizet (nem szeretnék elkapni egy hasmenéses hányós vírust, vagy bármilyen fertőzést). Ásványvízre pedig nem akarok költeni.
Ezért gondoltam hogy veszek egy vízszűrős kulacsot(Brita), de ahogy olvasom, a baktériumokat nem igazán szűrik ki, csak a víz íze lesz jobb.
Másik lehetőség egy komolyabb és drágább kulacs(LifeStraw) ami szinte mindent kiszűr, akár a folyó vizét is ihatnám vele.
Szóval a kérdésem az, hogy érdemes beruháznom bármelyik kulacsra? Vagy alaptalan a félelmem, és nyugodtan ihatom bárhol európában a csapvizet, nem lesz semmi bajom?
Köszönöm a válaszokat!
Spanyolország(Barcelona). De jövőre tervezem Angliát/Írországot és Izlandot is.
Pár éve Rómában voltam, ott is nagyon sokan itták az utcai kutak vizét, de én nem mertem, inkább vettem palackozott vizet.
Szia! Mi környezettudatosak vagyunk és ezért sose veszünk petpalackos vizet. Mindenütt a csapvizet isszuk amikor utazunk is, meg amikor itthon vagyunk de még sose volt belőle bajunk.
Szerintem ne vegyed meg azt a drága kulacsot hanem helyette szokjál rá a csap vízre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!