Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Milyen szabályokat kell...

Milyen szabályokat kell betartani a Svájci nyaralás során?

Figyelt kérdés
Most nyáron Svájcba megyünk nyaralni. Hallottam, hogy a svájci lakosság nagyon szabályozott és a rendőrség sok mindenbe beleköt. Kérdezném azokat, akik jártak már Svájcban, hogy mik azok a dolgok/szabályok amikre feltétlenül odakell figyelnünk , hogy elkerüljük a rendőrséget. Nagyon drága ott minden nem szeretnénk ott bármilyen bírságot.
2018. júl. 25. 16:02
 1/5 anonim ***** válasza:

Tavaly egy hetet töltöttem el Svájcban. A szabálykövetés magasabb fokú, mint nálunk, ahogy Ausztriában, Németországban is. A zebrán a gyalogost mindig átengedik. Ahol a bicikliútnak elsőbbsége van, megadják. A parkolási szobaályokra figyeljetek, mi a fizetős övezet, korlátozott várakozási idejű övezet, ... Az itt leírt tanácsokat érdemes elolvasni: [link]

Ezen kívül nem hiszem, hogy nagyon másra kellene figyelni. A közlekedési morál jó. Figyelnek egymásra, segítőkészek, előzékenyek. A közbiztonság is jó.

A rendőrség egy polgári társadalomban nyomós ok nélkül nem köt bele semmibe. Ott a rendőr is polgár, aki a többi polgárt szolgálja. Akkor intézkedik, ha másnak hátrányt, veszélyt okozó szabályszegést lát. Akkor is az eset súlyával arányosan. Ha eltévesztettél valamit, inkább figyelmeztet és azt is udvariasan teszi. Ha Te is így állsz hozzá, semmi gond nem lesz, sőt hozzád se szólnak.

2018. júl. 25. 16:27
 2/5 anonim ***** válasza:

Rengeteg a trafipax, folymatosan rakosgatjak ki oket, a toleranciahatar alacsony, mar egesz kis tullepesnel is mernek, szoval csak ovatosan.

Ha magyar rendszamu kocsival jossz, a hataron gyakran kiszednek, es remiszto bunkok tudnak lenni. Hust behozni nem szabad, gyakran atturjak a kocsit, hogy nem csempeszel-e szalamit :) Nekem igazabol ez az egy negativ elmenyem van veluk, amugy nagyon kedves nepek.

2018. júl. 26. 10:29
 3/5 anonim ***** válasza:

1. a rendőrség NEM kötekszik hülyeségek miatt, és ha szól, akkor okkal

2. parkolásra nagyon ügyeljetek, ha már túllógsz a "kék csíkon", akkor bünti

3. traffi, sebességtúllépés DRÁGA, 5 km is 50-60 chf - nem éri meg, mert kipostázzák haza is

4. este 10 után nincs fürdés - itt tényleg rád hívják a rendőrt, ha köcsög a szomszédod

5. az árak húzósak, de fenn a hegyen ugyanúgy 35 chf egy fondue, mint egy kisvárosban, és a kv is mindenhol 3-4 chf, nem az van, hogy azért, mert hegy, vagy tpart már 4-5x-ös árak (mint otthon - Balcsi)

Nem értem, maúgy mik ezek a rémhírek, hogy Svájc ilyen szigorú meg olyan kötekedős, szabálymániás :D Persze, azok mondják zömmel, akik átjöttek 2-3 napra, és foggalmuk sincs az országról.

2018. júl. 26. 12:28
 4/5 anonim ***** válasza:

Amúgy az emberek zöme - noha távolságtartó - udvarias, segítőkészek.

Igen, automatikusan svájciul fognak beszélni, amiből SEMMIT nem értesz, de az angolt is beszélik nagyrészt, meg a Hochdeutschot (bár utálják).

Ja, igen: a fogorvos NINCS semmilyen szinten támogatva, a krházi tartózkodás piszok drága (Notfall 1000 chf-nál indul, sőt), és EU-s kártyával is előbb ki kell fizetni, majd utána valamikor visszakapjátok.

És ne szenvvedjetek olyan balesetet, ami mentőhelikopteres mentést igényel mert azt NEM térítik meg semennyire sem, és 4-5000 chf + egyéb kts.

2018. júl. 26. 12:33
 5/5 anonim ***** válasza:

Nem tudom, en ugy lattam, orulnek ha egy kulfoldi megprobalkozik a hochdeutsch kommunikacioval, mar ettol nagyot nosz a szemukben.

Van egy svajci baratunk, egy idos bacsi, o multkor azon hoborgott, hogy a francia meg nemet svajciak mar lustak megtanulni egymas nyelvet es inkabb angolul beszelnek. A reggeli ujsagban meg volt egy cikk, ahol azon sirankoztak, hogy zurichben egyre kevesebben tudnak normalisan nemetul, szoval ha te tudsz, azt a normalisabbja ertekeli, az underclass meg ugyse erdekel senkit.

De amugy mindenhol el lehet lenni angollal is.

2018. júl. 27. 10:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!