Montenegróban tényleg olyan szennyezett a tenger, hogy súlyos hasmenést lehet kapni vagy a csapvízzel van gond?
Ha az megnyugtat, én a világon egyetlen helyen kaptam sugárban hányós, fosós fertőzést, és az Montenegró volt. Hozzá tenném, mindenütt belemegyek a tengerbe és mindenütt csapvizet iszom.
Montenegróban egyetlen gond volt szerintem, nyersen zabáltuk a tengerből kiszedett kagylót, és ez tényleg nem tett jót.
De ha az megnyugtat téged, ha ezt nem tettem volna, azt mondanám, MOntenegró is teljesen normális tenger és víz szempontjából. Az ismerősöd hólyeségeket beszél.
Ki a fene iszik egyáltalán vizet? Főleg, ha nyaral?
Figyelj, alapszabály, hogy külföldön, főleg délen, nem iszunk csapvizet. Főleg szállodában, vezetni sem kell, mehet a szesz. Sör, pálinka, szlivovica biztos van ott (30 éve jártam arra), gyerekeknek lónyál.
Gyümölcs. Mosd meg, hámozd meg vagy dobd el. Amit a szállodában adnak, azzal nem valószínű, hogy gond lesz. Az utcán kell figyelni, friss legyen a csevaptyityi, ne fél napja érlelődjön már a napon.
Amikor mi ott voltunk, a szállásunk a legolcsóbb szállás volt a városban, magánszállás, szerintem be se jelentettek minket. Ennek ellenére semmi bajunk nem lett, és én nem is tapasztaltam, hogy különösebb problémák lennének a higiéniával. (Csapvizet csak fogmosáshoz használtunk, nem nagy macera ivásra palackozott vizet venni.)
Ha jól sejtem te tetted fel a Hunguest Hotel-es kérdést is, ott aztán 1000%, hogy nem lesz semmi bajotok, nem kell ettől félni. Hasfogó gyógyszer jól jöhet, az idegen konyha is meg tudja lepni az ember gyomrát (főleg gyerekét), de súlyos hasmenéstől nem kell félnetek szerintem, ha az alapvető dolgokat betartjátok. (Pl. nem nyeli a tengervizet a gyerek, stb.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!