Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Tengeren pergetés?

Tengeren pergetés?

Figyelt kérdés

Nyaron horvatorszagba megyunk nyaralni, es erdekelne hogy ott kint hogy megy ez.

Jo-e az itthoni gumihal/wobbler stb csali, illetve lehet-e vagy erdemes-e partrol pergetni? Vagy nincs ott kint hal? Es meg annyi hogy engedely, napijegy vagy ilyesmi kell-e? Ha igen kb mennyi, es hol keressem.

2018. máj. 3. 20:10
 1/8 anonim ***** válasza:

A tengeri halàszat minden EU orszàgban szigorù korlàtozàsok alà esik (kvótàk és egyebek miatt).

Azt kell megnézni, hogy adnak-e egyàltalàn ki engedémyt szabadidős horgàszatra. Ha igen, akkor is àltalàban csak kísèrővel lehetséges, aki erre szakosodott.

2018. máj. 4. 15:13
 2/8 A kérdező kommentje:
En nem halaszni akarok, szimplan a parttol horgaszni.
2018. máj. 11. 18:14
 3/8 anonim ***** válasza:

Tök mindegy, az ugyanaz az EU törvények értelmében.

Amint kifogsz egy halat, az màr ennek hatàlya alà esik.

Ha kereskedelmi mennyiség alatt fogsz, azaz horgàszol, az a szabadidős halàszat szabàlyai alà esik (ez a szakterületem, onnan tudom).

Kereskedelmi mennyiség felett pedig hivatos halàszat.

De mindkettő szabàlyozva van, és engedélyköteles.

2018. máj. 11. 19:51
 4/8 anonim ***** válasza:
Part mentén szinte az egész EU-ban tilos horgàszni egyébként
2018. máj. 11. 19:52
 5/8 A kérdező kommentje:

A tengeri horgászat engedélye a következőképpen néz ki:

1 napra: 60 kuna.

3 napra: 150 kuna

7 napra: 250 kuna

30 napra: 500 kuna

Az áron lehet vitatkozni, de azt azért mindenkinek érdemes tudni, hogy ha nincs telehold, akkor azért nagyon “nemszerencsésnek”kell lenni ahhoz, hogy valaki ne fogjon semmit. Ezért az árért naponta maximum 5 kg hal és más tengeri állat fogható ki, értékesítésük nem engedélyezett. Az egész Adrián lehet horgászni, a tevékenység csak egyes területeken korlátozott: a Nemzeti Parkok (Kornati, Brijunl, Krka, Mijet, Limski fjord) akvatóriuma, továbbá más kisebb területeken.

Es akkor ez?

2018. máj. 12. 04:00
 6/8 anonim ***** válasza:

Az amit leírtàl, nem tudom miben ütközik azzal, amit én írtam.

Vagyis, hogy kijelölt helyeken horgàzhatsz, engedéllyel, és szabadidős halàszatnak szàmít.

A partról horgàszàs àltalàban nem engedélyezett (csak csónakról) illetve csak olyan helyen lehet engedélyezett, ahol van haltelep (franciàul DCP, magyarul nem tudom hogy hívjàk), lagúnàkban, védett partszakaszokon nem. Hogy te ezen belül hova mész Horvàtorszàgban, arról fogalmam sincs.

Ez a hatàlyos EU szabàlyozàs.

Ha nincs leírva, hogy a horgàszàs történhet a partról, akkor én arra nem vennék mérget, hogy lehet is...

2018. máj. 12. 05:33
 7/8 anonim ***** válasza:
De legalàbb utànanéztél valaminek a neten, amit megtehettél volna azelőtt is, hogy kiírod a kérdést :D
2018. máj. 12. 05:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Part menti horgàszat alatt egyébként 2 dolgot lehet érteni. Az egyik az a fajta, amit a Balatonon is csinàlnak, hogy kinn ülnek a parton, és onnan lógatjàk a botot. Nos ez a legtöbb helyen az EU-ban tilos, vagy csak néhàny helyen engedélyezett, kifejezetten derogàciós (pl turisztikai) céllal. Ezt helyben kell megérdeklődni, hogy ahova mèsz, ott van-e erre lehetőség.

A part menti halàszat màsik formàja a 12 tengeri mérföldön belüli halàszat / horgàszat, csónakròl. Ezt a legtöbb helyen művelheted, de csak ott, ahol nem esik tilalom alà (pl az àltalad felsorolt helyek, vagy halàszati védelem alà eső helyek). Ide viszont kell engedély, és a csónak vezetèséhez a helyi szabàlyoktòl függően kìsérő, vagy te is bérelhetsz csónakot, ha van hozzà vizijàrtassàgid (most tekintsünk el azoktól a feketén csónakot bérbeadóktól, akik ilyet nem kérnek).

2018. máj. 12. 05:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!