Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Au-pairek! Hogy készüljek fel...

Au-pairek! Hogy készüljek fel egy hét alatt egy skype-os beszélgetésre?

Figyelt kérdés
Van egy család és nagyon szimpik, jövő hétvégén akarnak velem beszélni, de azt hiszem vissza fognak utasítani. Úgy félek, mire számíthatok 1. beszélgetésnél, milyen kérdésekre? Általában értem mit mondanak nekem angolul, de lassan válaszolok, de ezt írtam is nekik és azt mondták nem baj. Ha ideges vagyok mindent elfelejtek, hogy készüljek fel?
2010. jún. 18. 10:20
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
hát nagyrészt ők fognak bezsélni és elmondanak pár dolgot és tőled meg alap kérdéseket fognak kérdezni szóval nem lesz para
2010. jún. 18. 10:48
 2/5 anonim ***** válasza:
Szerintem erre nem lehet felkészülni! :( Engem is vasárnap hívnak majd, és nagyon ideges vagyok miatta, pedig viszonylag elvagyok a nyelvvel. Egyszerűen csak stressz helyzet alatt hirtelen leblokkolok. Viszont minden családnak elmondom mindig, hogyha érdeklődnek irántam, hogy az első napokban általában baromira izgulok, és össze vissza beszélek, de utána ha feloldódom, akkor már jobb, és igyekszem a legjobb formámat hozni! Ha elmondtad nekik, hogy nem vagy a legjobb a nyelvből, és ők legyintettek, akkor nem lesz semmi baj, úgy is érezni fogják a hangodon szerintem hogy iszonyatosan izgulsz! :) Próbálj három nagy levegőt venni, és koncentrálni arra amit mondanak, hogy mindent megérts biztosan. Ha nem érted, akkor is vissza lehet kérdezni szerintem nyugodtan. :) Szedd össze alap dolgokból a "válaszaidat" pl miket szeretsz csinálni stb, aztán hajráá! :)
2010. jún. 18. 14:42
 3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez van velem is, ha stresszelek teljesen leblokkolok. A másik félelmem, hogy Írországban mennék és attól félek, hogy eleve az akcentust se fogom megérteni. Ők nagyon máshogy beszélnek?
2010. jún. 18. 20:41
 4/5 anonim ***** válasza:

Nos második válaszoló vagyok, túl estem a beszélgetésen. Ahhoz képest, hogy tartottam tőle, elég jól ment, sőőt... nagyon jól! :) Egy negyvenes közvetítő nő volt (ír), nagyon jófej volt, vidám volt, tisztán beszélt, mindent megértettem, ő is. Egyszer volt hogy visszakérdezett, akkor is azért, mert véletlen egymás szavába vágtunk.

A legfontosabb hogy koncentrálj, és próbáld megérteni a kérdést, utána rakd össze a választ, ne közben kezdj gondolkodni, mert ha kicsit leblokkolsz abból csak kavalkád van! :)

Tőlem olyanokat kérdeztek, mint miket szeretek csinálni szabadidőmben, van-e valamilyen tapasztalatom gyerekekkel, hol élek is kikkel, miért pont az írekhez szeretnék menni stb. Lényegében jól sikerült az egész, azt mondta, hogy minden a legnagyobb rendben, csak mivel a család tapasztalt valakit keres, ezért szereznem kéne egy referencia levelet. Na már most megkértem az illetékest, hogy küldjön ha nem túl nagy kérdés, de vagy megkapom, vagy nem. Úgytűnik ezen áll vagy bukik minden :S

2010. jún. 21. 16:20
 5/5 A kérdező kommentje:
Igen, de te írtad, hogy viszonylag jól elboldogulsz a nyelvvel. Hát én nem tudom, van, hogy simán megy van amikor nuku. Pénteken vagy szombaton beszélek vele, már nagyon izgulok, olyan jó lenne ha sikerülne. Biztonság kedvéért odakészítek magamnak néhány kérdést, kifejezést. Akivel te beszéltél Ír volt vagy magyar Írországban? Nem volt akcentusa? Köszi, hogy megírtad, drukk a referencia levélhez. Te mennyi időre mennél?
2010. jún. 21. 23:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!