Jogilag milyen fokú szabálysértés (bűntett) az, ha egy hazai (belföldi) hotelba (minden rossz-szándék nélkül) nem a saját nevemen jelentkezem be (töltöm ki az adatlapot)?
Semmi nem történik.
Ahogy a kettes írta, leszarják.
Azt nem tudom, hogy attól a személytől kértek-e igazolványt, aki megrendelte (emailben) a szobát (néhány napra) - nekem, csak mint a szobát vele együtt használó személynek kellett kitöltenem egy ugyanolyan kis lapot - mint neki is - amikor megérkeztünk, és beköltöztünk a hotelbe (néhány napra).
A fő kérdésem az, hogy - ha módomban van megadni egy (kitalált)nevet, kitalált adatokkal - és így-vagy úgy kiderülne - az jogilag milyen súlyú (szabálysértés, bűntett...okirathamisítás....ilyenek (?)
Hangsúlyozom - csak az inkognitó miatt - semmi egyéb sanda szándék...De a szobát kivevő személy minden adata stimmel.
Ha a recepciós ismer téged, s azt is akitől tartasz, akkor édes mindegy, mit írsz a papírra.
Egyébként meg a bejelentőlapok bizalmasan kezelendők. Teljesen feleslegesen kavarsz vele.
Egészen nyugodtan odaírhatod a rendes nevedet, címedet, mindent.
Na most te Sümeghy Péter vagy, s beírod, hogy Balatoni Zoltán Elvira, akkor mi van? Semmi.
De mesélj a tapasztalatodról, mert szegényes a fantáziám!
Ha a bejelentőlap okirat, akkor okirat hamisítást követsz el. Érzésem szerint az, mert kötelező kitöltetni.
Köszi!! - egyébként annak a kis adatlapnak semmi okirat kinézete nincs - az csak egy kis A5 -ös, v. A6 -os papírka, amire a személyi adatokat kell felírni (és talán aláírni).Nem tudom - a papír megjelenési formája valamiféle feltétele-e annak, hogy okiratnak minősíthetnék(?)
Bocs' - de a tapasztalataimról nem írnék - nagyon speciális helyzetben vagyok...(nem vagyok semmiféle ellenőr, vagy titkos ügynök....semmi ilyen)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!