Hova menyünk nyaralni Erdélybe? Mi a legszebb hely Erdélyből?
Attól függ, mit favorizáltok, mik az igényeitek pl. szállás, ellátás terén, mennyit szántok rá, stb.
Túrázni - ha nem csak Erdélyben gondolkodtok - a Sziget hegység jó választás lehet, továbbá az Aranyos völgye, Fehér körös forrásvidéke, Európában egyedüálló jégbarlangok, stb.
Kicsit távolabb Herkulesfürdő, Cserna völgye.
Ezek kevésbé felkapott helyek, mint Erdély, olcsóbbak, Herkulesfördő környékén az infrastruktúra sem annyira jó, de csodálatos természeti szépségekben lehet gyönyörködni.
Viszont nyelvi nehézségek lehetnek, sok helyen csak románul beszélnek.
Erdélyben - nos egy könyvet megtölt a lehetséges célpontok felsorolása, és itt is attól függ, mit kerestek?
Túracélpontokról már írtak, de szerintem a Kárpátok bármely része felejthetetlen élmény.
Ha inkább kirándulni akartok, a Barcaságot, a Szászvidéket tudom ajánlani, de ugyanúgy a Sóvidék, vagy Gyimes is lehet célpont.
Egy biztos: minél népszerűbb a hely, annál inkább "elturistásodott"
Amikor jó tízenévvel évvel ezelött kezdtem Romániában túrázni, még jórészt érintetlen természettel találkoztam.
Azóta pl. a Sóvidék valóságos "turista zarándokhely lett" már inkább elkerülöm.
Kb. mint nálunk nyáron a balaton.
Én járok Moldvába is, meg Kelet-Romániába, ott is rengeteg látnivaló van, s jóval olcsóbb.
Viszont minél keletebbre megy az ember, egyre puritánabb körülmények várják.
És egyre inkább számíthat arra, hogy csak románul beszélnek.
Helyiként egyetértek az előttem szólókkal.
Ha igazán szép városokat is szeretnétek látni, ne hagyjátok ki Nagyszeben, Brassó, Gyulafehérvár központját, Segesvár is megér egy sétát. Transzfogarasra csak hétközben menjetek, hétvégén tömegnyomor van ott. A Kárpátokon keresztül még ott a Transalpina út is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!