Hogyan koltozhetnek ki California allamba?
Szoooval.. az en kerdesem az lenne, hogyan koltozhetnek ki en es parom California allamba? Mar lassan 3 eve Londonban elunk mindjettonk folyekonyan beszeli az angolt es nem is “csak” par evre, hanem inkabb veglegesen mennenk ki oda. Tudom, hogy nem egy konnyu dolog ez, igazabol a folyamatra lennek kivancsi. Hogyan juthatnek vizumhoz, majd vizum utan zoldkartyahoz? Penz/nyelv/kitartas nem akadaly. :)
Elsosorban olyanok valaszat varom akik mar kint elnek vagy sokat tudnak az egesz procedurarol. Koszi elore is! ;)
2 modon lehet kijutni az USAba
1. legalis ut
2. illegalissa valos, kesobb legalissa valos ut
1. uscis dot gov oldalon olvass utana a vizumtipusoknak illetve a zoldkartya lehetosegeinek
2. estaval kijottok, ittfelejtitek magatokat es amerikaival kotott hazassag utjan zk-t kervenyeztek
Ti esetetekben a zoldkartya lotto lehet opcio de nem elnel jobban Californiaban mint Londonban csak egy rakas penzed elmenne a koltozesre meg egyebekre.
Csak a repjegy 600.000 lenne es vizum is sok penz ha egyaltanal kapsz. Zoldkartya is penzbe kerul, akkor is ha nyeresz a zk lotton.
De ha folyekonyan beszelsz angolul akkor nem tart sokaig utananezni a neten :)
Nekem a felesegem amerikai es kervenyezte nekem a zoldkartyat, igy koltoztem ki de konkretan nem Californiaba. Oda nem mennek magamtol mert nagyon tulnepesedett.
koszi a valaszolat :). Igazabol mar olvastam par dolgot a kormany honlapjan is, csak gondoltam felteszem ide a kerdesem, tapasztalt emberek valaszait varva. En is ezt az Esta vizumot neztem es az illegalis utat, ez tunik a legkonyebb opcionak, csak ott a lebukas veszelye.
Tudom, hogy nem elnek jobban, nem is azert mennenk, egyszeruen csak, mert mar regota almunk. Angliaba sem a jobb elet remenyeben jottunk.
Nagyon nehezen kaptok munkat, mert az esta nem jogosit dolgozni, es a narancsfeju bohoc annyira uldozi az illegalisokat, hogy pl valamelyik nap, reggel hatkor beallitottak valami 130 boltba ugyanabban az idoben (7-eleven) es elvittek egy rakas embert. Munkaltatonak e-ellenorzesen kell meggyozodnie arrol, hogy nem vagy illegalis, mert akkora a buntetese, hogy csodbe viszi a ceget, ha megbuntetik. Szoval nagyon nehez illegalisan munkat kapnotok.
ESTA-val tudtok beutazni, vagy turistavizummal, de egyik sem ad jogot dolgozni.
Ha kulonleges szakmatok van, akkor egy munkaltatot kell talalni, aki hajlando a papirjaitok elintezesere (de a majom ezt is megnehezitette).
Vagy, marad az, hogy elvaltok, kovetkezo teendo az allampolgarsaggal rendelkezo ferj/feleseg keresese, osszehazasodas, es zoldkartya kerese. Amiota a rasszista ujnaci az elnoki adminisztracio, azota ket ismeroshoz is becsengettek vasarnap reggel otkor, leellenorizendo, hogy tenyleg egyutt elnek-e, egy agyban alszanak-e, es elkulonitve kerdeztek ki oket a parjuk fogkefejenek a szinerol es a kedvenc zoknijanak a markajarol.
Szoval csak nyugi...ilyen "egyszeru".
#4-es nagyon ertelmes valaszt adott. Nem ertem, miert talaljak "nem hasznosnak"? Az, hogy csufnevekkel illete az elnököt, messze nem eri el azt a szintet, ahogyan ö kommunikal...
Kerdezönek azt ajanlom, hogy elöször tenyleg turistakent latogasson oda, ahol letelepedni szeretne. Akar abbol a celbol is, hogy olyan lehetseges munkaltatokkal kerülj kapcsolatban, akik hajlandoak ertetek nekiallni a papirmunkanak. Ha nem rendelkeztek hianyszakmaval, akkor ez eleg nehez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!