Kezdőoldal » Utazás » Egyéb kérdések » Szerintetek megérné így...

Szerintetek megérné így kiutazni Angliába?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Kaptam egy ajánlatot,amivel egy hétre kiutazhatnék Brightonba.Különbusszal mennénk,2 éj tranzitszállással,és lesz olyan csatorna,amin komppal kelünk át.Minden nap 3 órát egy yelviskolában töltenénk,utána városnéző programok lennének.Családoknál laknánk,akik teljes ellátást biztosítanak.Ez 150.000Ft-ba kerülne.Csakhogy még ott vannak a városnéző programok,amiket nekünk kell fizetnünk (mármint nincs benne a 150.000-ben,hanem külön).Ahová mennénk:

-Dover Castle 11,6£

-Leeds Castle 11,50£

-London Eye,Madame Tussaud's Panoptikum 49,95£

-Tower of London 11,50£

Westmister Abbey 9,00£

-Smuggler's adventure (Hastings) 6,00£

-Seacity Museum (Southampton) 6,00£

Ez átszámítva kb. 35-40 ezer forint.Plusz költőpénz.Tehát összesen kb. 200-210 ezer forintból mehetnék ki.Nálam inkább a plusz program-fizetés tűnik soknak.Szerintetek?Szerintetek megérné?

2017. dec. 19. 19:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Az én gyerekem osztályának is belengették ezt az ajánlatot, mi nem éltünk vele. Ismétlem, ez a 150-180 ezer Ft egy egyhetes angliai tartózkodásra egyáltalán nem lenne drága, ezek a reális árak, csak éppen ti nem egy hetet lesztek ott, hanem gyakorlatilag 3 napot a buszos megoldás miatt, amit simán ki lehetne váltani repülővel és tömegközlekedéssel, meg a programok átgondolásával. Londonban pl. a British Museumban vagy a Science Museumban nincs belépő, és többet ér, mint a London Eye vagy a Madame Tussaud. Repjegy 14 ezer körül van Londonba, 5 -6 éjszaka szállás hostelben, reggelivel 35-45 ezerért, kajára, tömegközlekedésre, költőpénznek a maradék 90-120 ezer bőven elég, még 1-2 belépőjegyre is futja. Különösen, hogy a távolsági vonat-, buszjegyekhez többnyire van 2-in-1 akció, beváltható kedvezmény pl. a Tussaud-ba, ha nagyon meg akarjátok nézni. Igaz, akkor nincs nyelviskola, de azzal a 3-4 délelőttel tényleg nem sokra mentek. 3-4 nap, ami az eredeti programban is az angliai tartózkodás lenne, még olcsóbb, azt összesen 100-120 ezerből is ki lehet hozni fejenként. Mi ketten voltunk a gyerekkel egy hetet, saját fürdőszobás apartmanban laktunk a belvárosban, bisztrókban, étteremben ebédeltünk, reggelit, vacsorát boltban vettünk, voltunk egy csomó belépős helyen is, kirándultunk vonattal Windsorba, Hays-be, hajóval Greenwichbe, így jött ki fejenként kb. annyiból, mint amit rólatok le akarnak húzni.
2017. dec. 20. 18:32
 12/19 anonim ***** válasza:

11-es: a kérdező által felsorolt néznivalók a "klasszikus" ismerd meg Londont és környékét részei. Minden iskolai csoportnak kb ezeket mutatják meg, 25 éve pont ugyanezeket néztem meg gimnazista koromban. A családoknál lakni is egy élmény, legalább kicsit beleszagolnak más kultúrába, látják, hogy milyen egy igazi angol ház belülről, helyiekkel próbálhatnak angolul beszélni. A programokkal kapcsolatban meg, hát diákként azért a London eye meg a panoptikum legalább egy izgalmas program, nem tanulós, mint egy múzeum, hanem élmény, főleg, ha valaki még sosem látta.

Az árak meg simán angol árak fontban, pont ennyibe kerül minden. Szerintem ez a program egy diákcsoportnak tökéletes. Felnőttként persze teljesen máshogy szerveznék egy angliai utat, na de egyrészt már mindent láttam, amit ők most először néznek majd meg, másrészt tudok angolul és felnőtt vagyok.

2017. dec. 21. 09:23
 13/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezt értem, 12-es, csakhogy, amint írtam, repülővel és tömegközlekedéssel ezt a programot 3-4 nap alatt, lényegesen olcsóbban meg lehet oldani. Középiskolás csoportra azért már nem kell annyira vigyázni, hogy saját, ráadásul balkormányos különbusszal menjenek mindenhová, elég egy kint telepített idegenvezető, meg max itthon egy kísérő, aki felrakja őket a gépre.
2017. dec. 21. 11:05
 14/19 A kérdező kommentje:
Óóó,nem középiskolások vagyunk!Direkt ezért kell ennyi kísérő meg különbusz mellénk,mert 7.-8.-osok vagyunk.
2017. dec. 21. 17:44
 15/19 anonim ***** válasza:
7 nap lenne ami csak Anglia + ut, vagy 7 nap minden?
2017. dec. 21. 17:55
 16/19 A kérdező kommentje:
#15:7 nap az egész.Az úttal együtt.
2017. dec. 21. 19:17
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Akkor szerintem sem igazan van ertelme.
2017. dec. 21. 22:02
 18/19 anonim ***** válasza:
Ha ügyesen kifogod wizzairrel akar od-vissza 15-30 ezebol megvan a jegy, airbnb-vel 60-80 ezres szallast is talalhatsz, szoval az alap 100 alatt akar meg is lehet.es utana azt csinalsz amit akarsz.:) en megneznem az osszes ingyenes helyet, es utana par fizetoset,es el is telt a het. Szoval igy nem lesz sokkal tobb mint a 150e, es azt csinaltalamit akarsz, nem voltal programhoz kotve
2017. dec. 25. 17:05
 19/19 anonim válasza:

Én nem mennék így. Engem ez a "családoknál lakunk" is elborzaszt... Egyszer voltam így, még 14 évesen, mert egy barátnőm rábeszélt és hogy mennyire jó lesz. Soha többet.

A család, ahol voltunk, szörnyű volt. Ugye itt az is lenne a cél, hogy ott is angolul beszéljetek, megismerjétek a kultúrát, stb. Hát hozzánk naponta 10 mondatnál többet nem szóltak (pedig nekem akkor már nyelvvizsgám volt, a barátnőimnek is, szóval azt sem mondhatták, hogy nem értik, amit mondunk). A kaja is undorító volt, a vacsora úgy nézett ki, hogy ők megkajáltak először, utána a kihűlt, megmaradt vacsorát adták oda... Én pl. nem eszem halat, ez rá is volt írva a papíromra, 4 estéből kettőn mirelit hal volt, zacskós salátával... Aztán a nő ki volt akadva, mikor nem ettem belőle és inkább rendeltem pizzát.

Amiket ebédre pakolt, az is borzasztó volt. Így a szabadprogramok alatt általában mindenki kajáldákat keresett, szóval a 200 ezerre nyugodtan számold rá azt, hogy neked ott ebédet is kell venned, ami 2-3 ezer naponta alsó hangon.

A programok sem olyan hű, de jók. Szerintem pl. a Madame Tussaud's simán kihagyható, nekem baromi unalmas volt és rengeteg az ember is,szörnyű.

A London Eye sem egy akkora program, kihagyható.

A Seacity-t is kihagynám.

Plusz nem is lennétek ott egy hetet, mivel a buszozás elég sok időt elvesz. Költőpénzzel együtt ez kb 300 ezer legalább (ha nem akarsz magadnak venni semmi extrát), ennyiből már jobb helyre is mehetsz.

2017. dec. 28. 13:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!